Komentarz do artykułu Bieganie po zmroku. Bezpieczne czy nie?
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Bieganie po zmroku. Bezpieczne czy nie?
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Biegam po wioskach mało lub wcale nie oświetlonych. Zawsze mam na sobie ubiór z odblaskami, dodatkowo zakładam pas odblaskowy a ostatnio czołówkę na głowę z funkcją światła czerwonego z tyłu. Myślę że jestem dobrze widoczny
A dla bezpieczeństwa gaz pieprzowy na bezdomne psy...

A dla bezpieczeństwa gaz pieprzowy na bezdomne psy...
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dlaczego pod artykułem nie ma wzmianki, że jest on sponsorowany? Przecież to najzwyklejsza w świecie reklama... 

-
- Zaprawiony W Bojach
Redakcja twierdzi, że wystarczy zamiast nazwiska autora wpisać "Artykuł sponsorowany" albo "Firma ABC".
Ale nie przedstawiono ani jednego, choćby mojego ulubionego ze strony producentaIstnieje tysiąc argumentów
przemawiających za modelem LED LENSER® NEO.
Ja chcę w kolorze zieleń reeboka, bo wiadomo...The LED LENSER® NEO is an amazingly innovative headlamp with an extremely low weight and great brightness. It is, thanks to the cool NEON color concept, a real trend setter, a fun tool and lives up to current sport fashions.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2014, 08:41 przez Kangoor5, łącznie zmieniany 1 raz.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Nad artykułem jestSkoor pisze:Dlaczego pod artykułem nie ma wzmianki, że jest on sponsorowany? Przecież to najzwyklejsza w świecie reklama...

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
kuczi pisze:Nad artykułem jestSkoor pisze:Dlaczego pod artykułem nie ma wzmianki, że jest on sponsorowany? Przecież to najzwyklejsza w świecie reklama...

-
- Zaprawiony W Bojach
parę odblasków na ręce i nogi, oraz jeden migający na ramieniu za 10zł z allegro wystarcza spokojnie 

-
- Zaprawiony W Bojach
To powodzenia jak biegasz w nocy na nie oświetlonych drogach, a później płacz bo kierowca jechał za szybko i potrącił pieszego (którego zobaczył ubranego w czarne getry i czarną bluze w odległości 1m) przed maską. Takie cholerne świecidełko zwiększa twoją widoczność o kilkadziesiąt metrów, ale po co takie nosić skoro wygląda się jak kosmita........czesuaf pisze:Kiedy widzę te wszystkie odblaskowe i migające, biegające ufoludki zawsze pozdrawiam ich adekwatnym gestem :D

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Spoko spoko, teraz za nie noszenie kamizelki odblaskowej idac/biegnac poboczem dostaje sie mandat 500zl. Jest ona wymagana tak wiec otwieram sezon polowania na nieoswietlonych pieszych i biegaczy snujacych sie poboczami 

- blackfish
- Zaprawiony W Bojach
Ale tylko poza terenem zabudowanymSkoor pisze:Spoko spoko, teraz za nie noszenie kamizelki odblaskowej idac/biegnac poboczem dostaje sie mandat 500zl. Jest ona wymagana tak wiec otwieram sezon polowania na nieoswietlonych pieszych i biegaczy snujacych sie poboczami

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Gad demyt, a mam taka fajna nieoswietlona droge gdzie mozna by kogos na maske wrzucic 

-
- Rozgrzewający Się
Ja biegam w Irlandii Płn, nie ma tutaj ścieżek ani lasów jak w PL, bo wszędzie są pastwiska, do biegania zostają drogi publiczne. Jako że kończę pracę po południu jestem zmuszony biegać wieczorem, wszystko by było ok gdyby nie mały szczegół. Kiedy w mroku kierowcy zauważął moje odblaskowe elementy ubioru, aby widzieć mnie lepiej, włączają światła długie... Oślepiony zwykle stawałem, ale teraz znalazłem sposób. Latarka czołowa oświetlająca drogę na jakies 10m naprzód, jak jedzie auto z naprzeciwka to spuszczam głowę żeby go nie oślepiać, ale jeśli delikwent nie zmienia drogowych na mijania, wtedy podnoszę głowę i świecę mu prosto w oczy. 90% skuteczności