Buty The North Face Ultra Trail - test

Awatar użytkownika
bartorz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: kiepska

Nieprzeczytany post

PKO
DorkaG
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie mogę się powstrzymać, żeby nie napisać: to jest najbardziej elokwentnie napisany test butów jaki czytałam. jak otwierałam link to nie spodziewałam się ani hiszpańskiej inkwizycji ani odwołań do literatury i klasyki. podziękowania, zatem, dla autora... czytanie testu to była przyjemność.
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"The North Face jest jedną z największych i najpopularniejszych firm oferujących odzież oraz buty do sportów na wolnym powietrzu." - i trzeba dodać, że najczęściej podrabianą. Znam przypadek, kiedy zakupiona w oficjalnym sklepie kurtka okazałą się podróbą... W Nepalu "goreteksowe" kurtki TNF sprzedają handlarze an ulicy po 20 dolarów. Wszelkie "okazje" na allegro to niemal na pewno podróby.

Popularne się to robi jak Adidas..
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Nie tylko w Nepalu.
Sam kupiłem za bezcen kurtkę z metkami TNF na straganie w Laosie, albo w Tajlandii (nie pamiętam już dokładnie).
Było to ładnych parę lat temu. Wtedy równie popularne były odzież i akcesoria firmowane przez Jack'a Wolfskin'a.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ojej dziękuję :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście fajna recenzja. I dużo wskazuje, że to faktycznie mogą być buty, które wpasują się w moje plany na lato 2015. Fantastycznie, że recenzja pokazuje długi czas testowania butów, ale wiąże się z tym jeden istotny problem: model zeszłoroczny już nie jest nigdzie do dostania. Orientuje się ktoś, co TNF oferuje w tym segmencie na ten rok i gdzie w W-wie, w sklepie stacjonarnym, można się zapoznać z ich produktami biegowymi?
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

na pewno Ultra Trail będzie w kolekcji 2015.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
no-login
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

marcinnek_ pisze:model zeszłoroczny już nie jest nigdzie do dostania.
Kupiłem w styczniu zachęcony recenzją. W stacjonarnym w Warszawie raczej nie znajdziesz, miałem podobny problem. Koniec końców, kupiłem przez kuriera w sklepie w Poznaniu.

Buty są bardzo wygodne, świetnie leżą na stopie, dobrze ja trzymają. Jednocześnie z przodu jest dostatecznie dużo miejsca dla palców. IMHO ochrona przed kamieniami czającymi się na szlaku jak najbardziej OK, mimo to dobrze czuć szlak.Błoto im niestraszne, pewnie trzymają się podłoża. Przebiegniecia 2-3 kilometrów po asfalcie również się nie boją, nie ma upierdliwego wrażenia biegu na koturnach, klekotu podeszwy uderzajacej o drogę.
Jest tylko jedna rzecz do której mogę się przyczepić. Po jakimś czasie, z reguły po 10-16 km, gdy stopa się spoci, język zjeżdża mi w prawo/lewo w zależności od buta. W niczym to nie przeszkadza bo język jest bardzo delikatny i cienki, i nawet przy wybieganiach 25-30 km nie spowodowało żadnego otarcia.
Krótko mówiąc, popisuje się pod wszystkim co napisał autor testu. Buty są świetne i chętnie bym kupił drugą parę :).
ranerka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wiedza, doświadczenie, erudycja, poczucie humoru, lekkie pióro… – i to wszystko w jednym tekście! Jak to się miło czytało! Zachwyt i wyrazy uznania dla autora :) Na dodatek też tak mam, że "staram się tak dobierać buty, żeby były lekkie, elastyczne i wygodne" – w przypadku tych "górskich" także.
I… tadam – z trudem godząc się z mocno kontrowersyjną kolorystyką ;) - właśnie na bazie tego tekstu zaopatrzyłam się w damską wersję, ale już z tegorocznej kolekcji http://thenorthface.pl/buty/buty-damski ... tr-ii.html
Na razie udało mi się moje UT II zabrać jedynie na kilkukilometrowy spacer (kontuzja… :ech: ), za to po dosyć wymagających nawierzchniach – spacerowo sprawdziły się idealnie ;) Mam tylko jedną wątpliwość co do szczęśliwości naszego dalszego pożycia już w naturalnych dla tych butów warunkach. Bardzo zależało mi na jak największej przewiewności i oddychalności tych butów (to był jeden z kluczowych czynników, który zaważyły na wyborze). A tymczasem… wszystko wskazuje na to, że cholewki moich "ultra traili" są wykonane z innego materiału niż te w testowanych – a mianowicie z tkaniny z ripstop. Zastanawiam się, czy to równie oddychający materiał jak ten z testowanych butów, bo… raczej na taki nie wygląda :ech: Czy może ktoś z tu bywających (z Autorem na czele :) ) miał do czynienia z tym "patentem" i wie, jak się sprawdza w praktyce, zwłaszcza w upale? I drugie pytanie – czy ktoś wie może, jak w porównaniu z "ultra trailami" wypada model Ultra Cardiac http://thenorthface.pl/buty/buty-damski ... rdiac.html ? Zwłaszcza jeśli chodzi o lekkość, elastyczność, czucie podłoża i oddychalność właśnie (choć tu akurat są technologie Ultra Airmesh i FlashDry™, więc z tym nie powinno być problemu). I na koniec jeszcze raz – dołączając się do opinii DorkaG – na tak dobrze czytający się (a przy okazji merytorycznie całkowicie wyczerpujący temat) test butów do tej pory nie udało mi się trafić :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ