Cos nie tak z Polarem S410?

Scoco
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sam nie wiem czy pisac na forum Sprzet, czy Zdrowie. Ale jako optymista... No wlasnie, cos nie tak z S410 czy ze mna? Od paru dni testuje na sobie ww. model, a dzis probowalem zlapac swoj HR max. Wybor padl na test Conconiego, zeby w celach czysto poznawczych (nie uzytkowch) zobaczyc czy mi sie gdzies wykres zakrzywi :)
Zaczalem od 10km/h... Przy 15.5km/h rozwiazala mi sie sznurowka. Troche to bylo rozpraszajace, ale nic to... Pod koniec 16.5km/h stwierdzilem, ze pora na finisz, wiec do 17km/h dodalem jeszcze 3.5% wzniesienia i po 200m dobieglem do mety (o dziwo w obu butach).
A teraz do sedna. S410 pokazal mi HR max na poziomie 239bpm(!) Cos sporawo jak na 31-latka, nie? Po przerzuceniu danych do PCta HR max wyglada juz normalnie, 191bpm. Czyli byl to jakis jednorazowy impuls. Czym moglo to byc spowodowane? Wada sprzetu, czy jakas arytmia (bo na kolibra nie wygladam)? Spadek pomiaru w dol, mozna by tlumaczyc zlym polaczeniem elektrod (bo wypadl jeden puls). Ale blad pomiaru w gore? Nikogo w okolicy nie bylo z innym pulsometrem czy telefonem, wiec interferencje odpadaja. Zdarzaly sie Wam podobne sytuacje?
Scoco
PKO
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak bardzo tym się przejmuj. Ja tez raz przy rozgrzewce (40 lat) złapałem 236. Najwazniejsze zeby to się nie powtarzało zbyt często.Bo wtedy z toba ,albo ze sprzętem coś ne tak.
Ja miewam podobne głupoty srednio raz na 2 m-ce.Z reguły przy rozgrzewce(skok do 160)
Mirek K
Awatar użytkownika
eLGombar
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Złosliwa natura rzeczy martwych. Też mam S410 i raz na jakiś czas potrafi na jedneym treningu zmierzyć mi tętno 230 mimo, że wiem iz nie biegnę szybciej niż z tętnem 150 i w czasie takiego treningu robi mi to norotycznie. Następnym razem jest juz ok. Byc może on tez miewa złe dni :).
Blinded by the light ... another runner in the night
[url]http://www.dystans.krakow.pl[/url]
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

spokojnie!! to chyba jest tak że elektroda straciła na moment kontakt i przy ponownym zetknięciu ze nadajnik wygenerował dodatkowy impuls.
Miałem coś takiego - pomogło silniejsze przyciągnięcie paska od nadajnika.
Jak widać PPP (jest tam opcja filtrowania błędów) radzi sobie z tym.
Scoco
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czyli sie zdaza, choc dalej nie wiadomo z jakiego powodu :)
Dziekuje za odzew.
Scoco
michalk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja tez mialem podobne problemy. Zwlaszcza jak kiedys przejeżdżalem pod drutami wysokiego napięcia. A jak kiedys maluchem z kumplem jechalem, to ten maluch jakies takie pole generowal, że jak wlączylem przypadkiem pulsometr, to myslalem, że wybuchnie, tak wariowal. Znać, że bardzo czule urządzenie. także wszystko raczej z Tobą i sprzętem OK!!!
Awatar użytkownika
baran7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Proszę was wytłumaczcie mi co to ten test conconiego? i jak sie do niego przygotowac ?? piszcie tu na forum lub na moj email: baran7gks@op.pl   :) L) :) PROSZE !!!
baran7
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

chłopie!!! opis testu jest na pierwszej stronie bieganie.pl !!!!
Awatar użytkownika
baran7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a pocałuj ty mnie kajs dzieki :) co za tłumacz:/
baran7
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ