Brooks Transcend - ktoś już biega ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tak jak w temacie. Czy ktoś miał już przyjemność używać, testować, biegać? Może znajdzie się chętny do podzielenia wrażeniami z obcowania z tym modelem. Wiem, że to świeży towar i trudno oczekiwać długotrwałych testów, ale może ktoś z Was posiada.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
ja się na nie strasznie napaliłam ale...
Rozczarowały mnie pod względem miekkości /amortyzacji/ i wygody stopy w bucie a także wyglądu podeszwy :P
Do tej pory Brooks jako marka nigdy mnie zawiodły żeby nie było że czepiam się marki
ale mając do wyboru transcend, ghost czy glycerin na pewno nie wybiorę transced'ów
Mam stopę neutralno/supinującą i mimo iż transcendy zakładają użytkowaników o każdym rodzaju stopy to jednak wsparcie (zapewne mające zastosowanie dla pronotorów) mi akurat przeszkadza-jest wyczuwalne już po założeniu buta a co dopiero na x kilometrze trasy;)
Kolorystyka jest bardzo kusząca /jak na nudnawe dość szaty w brooksach
/ ale kształt podeszwy nie czyni buta ładnym
(to tak z kobiecego punktu widzenia
)
Jest też dość twardy (w porównaniu z moimi ostatnimi ghost 6)
Mogą być jednak zdecydowanie wygodniejsze dla pronotorów-nie skreślam ich zupełnie. Ja biegam sporo po ścieżkach asfaltowych i mega amortyzacja i kapciuszkowatość
była dla mnie bardzo ważna - tutaj niestety jej nie znalazłam.
Znajoma natomiast testowała i twierdzi,że są bardzo przyjemne i wygodne - więc najprościej jednak spróbować na własnej stopie
Rozczarowały mnie pod względem miekkości /amortyzacji/ i wygody stopy w bucie a także wyglądu podeszwy :P
Do tej pory Brooks jako marka nigdy mnie zawiodły żeby nie było że czepiam się marki

Mam stopę neutralno/supinującą i mimo iż transcendy zakładają użytkowaników o każdym rodzaju stopy to jednak wsparcie (zapewne mające zastosowanie dla pronotorów) mi akurat przeszkadza-jest wyczuwalne już po założeniu buta a co dopiero na x kilometrze trasy;)
Kolorystyka jest bardzo kusząca /jak na nudnawe dość szaty w brooksach

Jest też dość twardy (w porównaniu z moimi ostatnimi ghost 6)
Mogą być jednak zdecydowanie wygodniejsze dla pronotorów-nie skreślam ich zupełnie. Ja biegam sporo po ścieżkach asfaltowych i mega amortyzacja i kapciuszkowatość

Znajoma natomiast testowała i twierdzi,że są bardzo przyjemne i wygodne - więc najprościej jednak spróbować na własnej stopie

- Kuba M.
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 38:42
- Życiówka w maratonie: 3:47
BeaTaJ pisze:ja się na nie strasznie napaliłam ale...
Ja mam stopę neutralną, zaraz po założeniu miałem podobne wrażenie co do wsparcia i wydawało mi się, że będzie mi przeszkadzać. Przebiegł pół kilometra i wszelkie obawy znikły. Teraz zupełnie jej nie czuje i nie przeszkadza mi to w bieganiu, a but jest turbo-wygodny

Widać, że każda stopa to oddzielna historia

Sky is the limit...
- wGlowieBiegacza
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42:43
- Życiówka w maratonie: 3:27:24
- Kontakt:
But wart polecenie, teraz kiedy jest w przedsprzedaży po 500 pln. Później kiedy wejdzie "regularna" cena na poziomie 700 pln moim zdaniem nie wart dopłacania 100 - 150 w porównaniu do Glycerin 11.
wGlowieBiegacza.pl
- DŻEJOS
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:00
- wGlowieBiegacza
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42:43
- Życiówka w maratonie: 3:27:24
- Kontakt:
Na bogato ten test! 

wGlowieBiegacza.pl