Witam,
Mam problem z za szybkim bieganiem i utrzymaniem zadanego sobie tempa. Czy ktoś zna jakąś aplikację ktoś ma taką opcję? Np informuje o wyjściu poza zadane widełki? Obecnie korzystam cały czas z Endo ale tej opcje tam nie ma.
Kontrola tempa aplikacja android
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- kruczek79
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:07
- Życiówka w maratonie: 3:09:57
Jak nie miałem zegarka to korzystałem z adidas micoach, który ma możliwość ustawienia "widełek" tempa na treningu lub biegu, który sobie wygenerujesz lub zaplanujesz. Wadą jest brak eksportu treningu do innych platform.
Testowałem jeszcze kiedyś RunKeeper (chyba że to był Runtastic) i miał on opcję która mówiła ile jesteś do przodu lub do tyłu wg. zakładanego tempa
Testowałem jeszcze kiedyś RunKeeper (chyba że to był Runtastic) i miał on opcję która mówiła ile jesteś do przodu lub do tyłu wg. zakładanego tempa
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:37
Ja biegając z endomondo i runtasticiem miałem bardzo duże wahania tempa chwilowe. Jedyna możliwość kontroli to co kilometrowe informacje z aplikacji. Ja nigdzie nie znalazłem opcji, monitorującej tempo w jakiś widełkach. Przy wahaniach tempa jakie miałem i tak chyba by się to nie sprawdziło.
Może wahania tempa o których piszę zależą od mojego telefonu i w innych przypadkach takich nie ma.
Może wahania tempa o których piszę zależą od mojego telefonu i w innych przypadkach takich nie ma.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Moim zdaniem najlepiej sprawdzi się tu odpowiednie skonfigurowanie komunikatów głosowych. Korzystam z tego w Endo przy jeździe na rowerze (do biegania Garnek 610 podaje wszystko co potrzeba zależnie od konfiguracji treningu, ale tu mowa o aplikacjach na telefon) i co kilometr mam informację o średniej prędkości i czasie ostatniego kilometra. Przy bieganiu pewnie bardziej się sprawdzi częstsze informowanie, np. co 500m. Zdaje się tylko, że zaawansowane konfigurowanie powiadomień audio jest w wersji PRO.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Dzięki. Tak też zrobiłem. Zostawiłem sobie tylko tempo i skrócony interwał czasu.