Strój na zimę

mateuszb1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, od lata zaczęłam biegać, biegam nie długie dystansy od3/5km staram się wydłużać. Teraz jak się zrobiło zimno trochę to ograniczylem, więc kupiłem męskie legginsy na zimę do biegania w decathlonie, i mam kilka pytań może głupich bo się nie znam:P
1. Biegać w samych leginsach czy zakładać coś na wierzch że względów estetyke aby nic się nie odznaczalo (tu pytanie do męskiej części)
2. W tej chwili jak wczoraj biegałem było mi zimno trochę w kroczu więc czy warto kupić bieliznę specjalną do biegania, czy zakładać na wierzch spodenki a jak będą temperatury minusowe to dresy, czy zostać w samych leginsach nawet jak będą temp -15
3.Jeszcze pytanie o górę bo nie kupiłem żadnej bluzki ubieram się na cebulkę:) więc może lepiej kupić koszulkę z długim rękawem specjalną do biegania na zimę i na to jakaś bluzę?

Wysłane .
PKO
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mateuszb1 pisze: 1. Biegać w samych leginsach czy zakładać coś na wierzch że względów estetyke aby nic się nie odznaczalo (tu pytanie do męskiej części)
zakładanie spodenek na leginsy wygląda zwyczajnie kiepsko.
mateuszb1 pisze: 2. W tej chwili jak wczoraj biegałem było mi zimno trochę w kroczu więc czy warto kupić bieliznę specjalną do biegania, czy zakładać na wierzch spodenki a jak będą temperatury minusowe to dresy, czy zostać w samych leginsach nawet jak będą temp -15
spodenek na leginsy nie zakładasz, bo wygląda to słabo. zakładasz coś cieplejszego pod. ewentualnie cieplejsze leginsy lub dres.
mateuszb1 pisze: kupić koszulkę z długim rękawem specjalną do biegania na zimę i na to jakaś bluzę?
tak będzie lepiej
Go Hard Or Go Home
Seba76
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie w samych leginsach, ja już nigdy nie kupie spodenek od czasu poobcierania się do krwi..
Im bardziej przylega tym mniej się trze :)
A to że ludzie się gapią to tylko powoduje uśmiech pod nosem i zwiększenie prędkości :)
Na zimę pomyśl jeszcze o wiatrówce, wiatr to wróg nr 1
Obrazek
mateuszb1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok dzięki za poradę:)
Gleader
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Co do obtarć to najlepsze rozwiązanie dla mnie to gacie kompresyjne.
Ja mam pro combat i spisują się świetnie.
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:

spodenek na leginsy nie zakładasz, bo wygląda to słabo.
Jak zakładam to, co się sprawdza i w czym mi dobrze, ubieranie się _do_biegania_ tak, żeby "wyglądać dobrze" to żałosne pozerstwo. Wiem, ostre słowa, ale inaczej się twojej rady nie da nazwać.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gocu pisze:
WojtekM pisze:

Jak zakładam to, co się sprawdza i w czym mi dobrze, ubieranie się _do_biegania_ tak, żeby "wyglądać dobrze" to żałosne pozerstwo. Wiem, ostre słowa, ale inaczej się twojej rady nie da nazwać.
To nie jest "żałosne pozerstwo" - nie każdy ma w dupie, że wygląda niechlujnie. I nie piję tutaj do osób biegających starych dresach bawełnianych (mam dla nich ogromny szacunek), ale do tych co mają na sobie samobiegające legginsy za 1k PLN, a na nie krótkie spodenki za 200. Wygląda to tak, jakby ktoś do dobrego gajeru założył sandały i białe bawełniane skarpetki, czyli tak jak napisał WojteM - "zwyczajnie kiepsko".
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pehop pisze:
gocu pisze:
WojtekM pisze:

To nie jest "żałosne pozerstwo" - nie każdy ma w dupie, że wygląda niechlujnie.".
zakładanie krótkich spodenek na pończoszki ma wieloletnią tradycję:

Obrazek
pzdr
gl
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gl, w Polsce tradycję ma też ubieranie białych skarpetek do czarnych mokasynów - jak ktoś już powyżej zauważył.
cóż, o gustach się nie dyskutuje. jeden nie chce kiepsko wyglądać, a innemu jest wszystko jedno i ubiera spodenki na leginsy - co kto lubi.
Go Hard Or Go Home
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a skąd wiadomo, że zakładanie krótkich spodenek na leginsy wygląda "słabo"? Wojtek, serio? Jakoś nie zauważyłem takiego podejścia wśród biegaczy, jesteś pewien, że nie jest to wyłącznie Twoje zdanie?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak, jestem pewien.
Go Hard Or Go Home
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

po stopniu rozwinięcia wypowiedzi widać też stopień pewności :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:po stopniu rozwinięcia wypowiedzi widać też stopień pewności :hahaha: :hahaha: :hahaha:
a co? powinienem bełkotać na pól strony?
ubierasz spodenki na leginsy?
Go Hard Or Go Home
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak, zawsze :hahaha: naprawdę!

i tak jak białe skarpety do sandałów rozpoznaję jako wiochę, tak nie mam żadnej takiej intuicji co do spodenek na leginsy. naprawdę szczerze mnie to dziwi, stąd moje pytania. przecież to podobna zasada co długi rękaw na krótki, buff na czapkę z daszkiem...

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

spodenki na legginsach są śmieszne, serio?
śmieszne :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ