Zasada jest taka, jak napisała Ma_tika.
Jeśli chodzi o pierwszą, obcisłą warstwę, najchętniej ubieram się w bieliznę polskiej firmy
Berkner. Na lato w grę wchodzą produkty z linii Ultra i B-Light. W mojej ocenie są to produkty bardzo wysokiej jakości, z najlepszych dostępnych materiałów. UWAGA: seria B-Light ma strukturę siateczki, więc lekko prześwituje. W serii Ultra tego nie ma, w nich w upały chętnie biegam zakładając jako jedyną warstwę. Oczywiście jedne i drugie muszą być dobrze przylegające.
Co do Lidla, kiedyś kupiłem koszulki sportowe i trafiłem na serię bardzo słabej jakości. Przepocone kleją się do ciała jak bawełna. Co nie znaczy, że ktoś nie mógł trafić na lepsze.
X-Lite pisze:ja kupiłem sobie jeszcze NIKE RUNNING DRI FIT w salonie NIKE (99.99 zł) i nawet po jednym użyciu i praniu pozostaje taki smrodek

Przy bawełnianych koszulkach tak nie mam. Dziwne, a może tak ma być ?
Tak nie powinno być, ale się zdarza. Zależy to od wielu czynników, w tym od indywidualnej flory bakteryjnej czy też od twojej diety. Ale oczywiście rodzaj materiału też ma tu duże znaczenie. Zwróć uwagę, że w przypadku firm takich jak Nike czy Puma dużą część ceny stanowią środki na reklamę i marketing: wynagrodzenia dla Bolta, Messiego, rzeszy dyrektorów, producentów reklam itd. Na zakup surowców do produkcji zostaje dużo mniej środków niż w przypadku mniej znanych a solidnych firm. Nie mówiąc już o tym, że polska gospodarka nic z tego nie ma: dokładasz się do tego, żeby w Niemczech czy w USA żyło się lepiej.
@kropinho Tak, są. Te, które opinają ciało.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas