Komentarz do artykułu Recenzja porównawcza pięciu modeli butów lekkich
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Recenzja porównawcza pięciu modeli butów lekkich
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
do Ravenousa to mi już jest tęskno, szkoda, że tego buta nie da się już nigdzie kupić..
Swego czasu za jakieś 169 PLN go nabyłem- wytrzymałością nie grzeszył ale razem biegało się świetnie
Swego czasu za jakieś 169 PLN go nabyłem- wytrzymałością nie grzeszył ale razem biegało się świetnie
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Kurcze za 3 tygodnie biegnę połówkę i chciałem ją pobiec w Ekidenach 50. Od niedawna mam faasy 300 ale ich pod uwagą nie brałem a tu proszę teoretycznie da się w nich przelecieć taki dystans. Nie wiem tylko jak moje stopy zniosły by braki w technice bo jednak tej pianki pod pięta mają trochę mniej niż ekideny.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Paweł100
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 49:42
A ja pobiegnę połówkę właśnie w Faasach 300. Też nie jestem mistrzem techniki, ale myślę, że Faas 300 przez te 21 km spokojnie da radę 

- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Sporo fajnych spostrzeżeń, w gruncie rzeczy mam podobne. Chyba producenci też to widzą bo taki sektor butów szybko rośnie i oferuje coraz więcej dobrych produktów. Sporo biegam w różnych tego typu butach poczynając od rzeczonych Columbii przez różne NB i Inovy a ostatnio na chlapę założyłem stare NIKE Pegasusy z Gore - poczułem się co najmniej dziwnie, biegło mi się jakby "na obcasach". Ja przetestowałem tego typu buty już w dwóch maratonach i połówkach i są na taki start po prostu dla mnie znakomite (np. NB 890 - ważą koło 260g).
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Wczoraj widziałem w Intersporcie mój rozmiarrockduck pisze:do Ravenousa to mi już jest tęskno, szkoda, że tego buta nie da się już nigdzie kupić..

- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
no ja już nie mogę znaleźć mojego.
Pytanie czy w ogóle będą te buty dostępne bo krążyły plotki, że Columbia się wycofuje z butów biegowych, ale jak jest to nie wiem.
Pytanie czy w ogóle będą te buty dostępne bo krążyły plotki, że Columbia się wycofuje z butów biegowych, ale jak jest to nie wiem.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jeżeli pogoda pozwala, czyli w chwili gdy nie trzeba przejmować się mniejszą przyczepnością, to każdy ortopedyczny papeć po przerobieniu go, może konkurować ze wszystkimi tymi lekkimi butami wymienionymi w teście. Własnoręcznie strugany but pod własną stopę. Gruba, dobrze wyprofilowana pianka eva, a na niej oryginalna i dobrej jakości cholewka po żelazkach i z wywalonym zapiętkiem. Nie znajdziesz w sklepie kliencie drogi nic lepszego na twoje nogi. A wszystkie te materiały w podeszwie zwiększające dynamikę wybicia, to odboostowe pierdoły.
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Ja ostatnio miałem takie odczucie, gdy w sklepie przymierzyłem Faas 300.Ostatnio zaproponowano mi buty tradycyjne z dużym dropem. Założyłem je, przebiegłem się po sklepie. Czułem się dziwnie, nienaturalnie. Podziękowałem i oddałem. Może jednak komuś innemu bardziej przypasują, ja chyba już jestem po drugiej stronie.

Uczucie było zapewne pogłębione faktem, że obecnie moimi butami codziennego użytku są Merrelle Orbit Glove, czyli buty zrobione na bazie podeszwy podobnej do Merrell Road Glove.
Biegam od jakiegoś czasu tylko w Merrell Trail Glove, ale najlepiej wspominam yacoolowe Zenki.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
- sobek76
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:19
- Życiówka w maratonie: 3:59:35
Faas 300 spokojnie do półmaratonu się nadają. Zawdzięczam im życiówkę, a teraz zamierzam w nich pobiec w Warszawie za tydzień.Piechu pisze:Kurcze za 3 tygodnie biegnę połówkę i chciałem ją pobiec w Ekidenach 50. Od niedawna mam faasy 300 ale ich pod uwagą nie brałem a tu proszę teoretycznie da się w nich przelecieć taki dystans. Nie wiem tylko jak moje stopy zniosły by braki w technice bo jednak tej pianki pod pięta mają trochę mniej niż ekideny.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
No tak nadają się na 100% tylko moje pytanie brzmi czy nadają się dla kogoś kto technicznie jeszcze kuleje i pewnie tylko połowę uda się pobiec ze śródstopia a później zacznie się tłuczenie piętą... może boleć 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
Jestem dowodem na to, że w Faas 300 da się spokojnie przebiec połówkę nie lądując na śródstopiu. Z tym że ja staram się lądować raczej na całej stopie, niż na pięcie.
Aby tylko nogi nieśli...
-
- Zaprawiony W Bojach
Piechu, nie myśl za dużo. Faas 300 spokojnie się nadadzą na połówkę, nawet waloną częściowo piętą 
Janek, witamy po jasnej stronie mocy

Janek, witamy po jasnej stronie mocy

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
skoro tak mówicie
pozostaje mi je tylko wypróbować na jakimś dłuższym wybieganiu.
Przy okazji muszę Ci podziękować Qba za zwrócenie mojej uwagi w kierunku F300, gdyby nie Ty pewnie bym ich nie kupił

Przy okazji muszę Ci podziękować Qba za zwrócenie mojej uwagi w kierunku F300, gdyby nie Ty pewnie bym ich nie kupił

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ciekawe. Droga do lekkich butów wydaje się ścieżką w jedną stronę. Nie znam nikogo, kto by poszedł w stronę małego dropu i cienkiej pianki, a potem wrócił do pełnowymiarowych papci.
Zgłosi się taki by żywym przykładem obalić moją hipotezę? (Żebym mógł mu potem wytknąć, że jest wyjątkiem potwierdzającym regułę?
)
Zgłosi się taki by żywym przykładem obalić moją hipotezę? (Żebym mógł mu potem wytknąć, że jest wyjątkiem potwierdzającym regułę?

napieraj.pl