Odzież do biegania mało znanych marek - Crane, Shamp, TCM...

Awatar użytkownika
pepek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Przeglądając odzież do biegania na Allegro często można spotkać oferty sprzedaży takich marek jak Crane Sports, Shamp, czy TCM. Są to raczej mało znane marki, a produkowane przez nie wyroby wydają się być dość ciekawe. Czy ktoś może miał do czynienia z ubraniami tych marek? Jeśli tak, to może niech coś napisze w celu przybliżenia ich innym. A może znacie jakieś inne marki, mało znane w Polsce, a oferujące dobre ubrania do biegania? Myślę, że nie tylko ja dowiem się z chęcią czegoś nowego.
PKO
Awatar użytkownika
Stormrider
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0h37min15sek
Życiówka w maratonie: 3h05min32sek

Nieprzeczytany post

Wymienione marki występują w takich sklepach jak Tchibo, Lidl... Stosunkowo tanie i stosunkowo dobre. Nic wyrafinowanego, żadnych systemów ( kompresja, masaż w ruchu ) ale do codziennego ruchu nadają się znakomicie:)
10k- 00:35:06 Poznań Maniacka 10, 2017 r.
HM - 01:19:45 Poznań Półmaraton, 2017 r.
M - 02:58:20 Poznań Maraton, 2016 r.
1/4 IM - 02:19:14 Ośno Triathlon Weekend 2016 r.
1/2 IM - 05:00:44 Super League Triathlon Poznań 2018 r.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak jak napisał przedmówca to są ubrania z sieciówek. Crane tak samo jak Crivit to ubrania z Lidla, TCM to Tchibo. Wg mnie całkiem przyzwoite ubrania, ale ceny nie powalają, bo na podobnym poziomie cenowym można się ubrać w Decathlonie.
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dla mnie najtansze zazwyczaj niebieskie produkty z decathlonu i produkty sportowe z lidla itp sa na bardzo zblizonym poziomie. Mozna dostac rzeczy ktore sa lepiej niz przyzwoite, a takze takie ktore niemal do niczego sie nie nadaja. Raz w decathlonie cos bedzie lepsze, raz w lidlu raz w tchibo, podobnie z cenami raz tu bedzie taniej raz tu. Mam troche rzeczy z tych sklepow i nie widze reguly ze z jednego sa lepsze czy gorsze, po prostu roznie mozna trafic, a na badziewie trafilem w kazdym z tych sklepow. Plusem decathlonu jak dla mnie jest trwalosc tych nawet najtanszych produktow, nawet gdy ubranie jest kiepskie, ma slabe wlasciwosci, kiepski kroj itp to zazwyczaj sporo wytrzymuje.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak jak kolega wyżej napisał. Raz kupisz coś fajnego w Lidlu, Tchibo a raz w Decathlonie. Ja jednak w 99% ubieram się w Decathlonie z jednej prostej przyczyny - rozmiarówka. Niemieckie ciuchy primo zaczynają się od rozmiaru M (przynajmniej w sklepach stacjonarnych) a po drugie to M ma się nijak do M innych marek i do naszej rzeczywistości. Wychodzi na to, że w Niemczech mieszkają chyba same popromienne osobniki i pod nie jest ta odzież szyta ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No i chyba największy plus Decathlonu jest taki, że zawsze możesz oddać towar, a oni go zawsze przyjmą. Taka polityka firmy.
Awatar użytkownika
det_gittes
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:14

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:No i chyba największy plus Decathlonu jest taki, że zawsze możesz oddać towar, a oni go zawsze przyjmą. Taka polityka firmy.
No właśnie - czyli jak wczoraj zauważyłem, że w getrach kupionych 2 miesiące wcześniej puściła nitka w szwie i zrobiła się dziura na 2cm - to mi przyjmą, tak? Nie mam przy sobie rachunku, więc dopiero w przyszłym tygodniu będę jechał z tym do sklepu (niby pierdoła i można samemu zeszyć, ale nie wiem, czy to nie będzie się potem rozwalało, a na pewno stracę gwarancję).

Co do mało znanych firm, to na expo przed poznańskim maratonem kupiłem sobie getry zimowe firmy Cermax za 80zł, na razie biegłem w nich raz i wydają się dość wygodne, choć niestety nie mają tylnej kieszonki, w którą zawsze pakuję klucz..
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Znam przypadki, że ludzie brali sprzęt na wypad w góry, a potem po powrocie oddawali... No ale paragon musi być koniecznie. Sam reklamowałem tam kilka rzeczy. Kilka też zwróciłem, bo mi się najzwyczajniej nie podobały.
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

W decathlonie mozna zwrocic towar z tego co pamietam do 30dni od daty zakupu
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli chcesz zrobić zwrot to może i tak. Ale jeśli powiesz, że to reklamacja to już masz więcej niż 30 dni.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zwrot bez podania przyczyny - do 30 dni (koniecznie muszą być metki na ciuchach, nie wolno ich obciąć) i musisz mieć paragon lub kartę stałego klienta, na którą podczas zakupu nabijany jest paragon.
w ramach gwarancji bez szemrania zazwyczaj przyjmują wszystko od ręki po okresie 30 dni (słyszałem, że ludzie oddawali buty po dwóch latach użytkowania i nie było problemu)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
det_gittes
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W moim przypadku ewidentnie o reklamację chodzi, więc 30 dni mnie nie dotyczy, w weekend odzyskam paragon i potem prosto do sklepu - ze spodni jestem zadowolony, więc nie miałbym nic przeciwko nowej parze (no chyba że będą naprawiać/szyć, nie wiem, jaką mają politykę).
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

powinieneś dostać nówki od ręki :)
Awatar użytkownika
det_gittes
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To pod warunkiem, że będą akurat mieli - a moje doświadczenia z decathlonem w Swadzimiu są takie, że najczęściej tego, czego szukam, nie ma. Ale obym się mylił :hahaha: Natomiast nie wiedziałem, że mając kartę nie muszę trzymać paragonu - w takim razie chyba wyrobię sobie kartę, do tej pory mi się nigdy nie chciało, bo nie widziałem korzyści :hejhej:
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mając kartę dostajesz też raz na jakiś czas bon na 20 złotych. Nie wiem ile trzeba wydać, ale jak ktoś i tak robi tam zakupy to w sumie bez znaczenia.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ