Nowe buty: Lunarglide 1/2 czy Pegasus 26/27

Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam

Powoli przymierzam się do kupna nowych butow. Mam 187cm wzrostu i ok 100kg wagi, średnie pronacja. Do tej pory biegałem w Hispalisach i nie narzekałem, ale teraz częsc trasy mam po asfalcie i juz nie dają rady.

Zastanawiam się nad Lunarglide, czy warto dopłacać do 2 czy lepiej zaoszczędzić i kupić 1? To samo pytanie odnośnie Pegasusów, 26 kosztuje ok 270zł a te nowe 27 prawie 400, czy różnica technologii/ wykonania poszczególnych generacji warta jest tak wysokiej dopłaty? Nie mam ciśnienia na to że musze mieć model z najnowszej kolekcji. Dodam że większość mojej trasy to leśne ubite drogi, ale teraz zdarza się asfalt.

Zastanawiam się jeszcze, a może Vomero 5?
PKO
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45.41

Nieprzeczytany post

Witam! Osobiście kupiłem lunary 2 mimo ,że ponad 100 zł. różnicy ,to jak przymierzyłem , to wiedziałem ,ze chce dwójki. Dla mnie rewelacja, miękkie i takie "kapciowate",ale mi to bardzo pasuje. Zrobiłem jak na razie w nich ponad 150km. i coraz lepiej się mi w nich biega. Na początku był problem z prawą nogą,ale samo minęło. Tobie jednak doradzałbym Pegasusy, bo Lunary będą chyba za miękkie jak na Twoją wagę , to samo tyczy się Vomero. Niestety nie wiem czy warto dopłacać do modelu 27. Mam ten sam problem. Chce teraz kupić coś na zimę i chyba zostaje mi pegasus 27 gtx , bo 26 gtx nie mogę nigdzie znaleźć(jest nan necie,ale nie ma mojego rozmiaru), chciaż nie wiem ,czy waro dokładać 100.
Życze dobrego wyboru!
Run Forrest, RUN!!
diegoramirez
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam,

Sam waże ponad 90kg i.. biorę Pegasusy 26, za 2h jadę przymierzyć ;)

Dlaczego? Lunary nie ta waga, a Pegasus 27 przez zmianę kontrukcji poduszki powietrznej w pięcie poszedł bardziej w kierunku Vomero, który jest za miękki ;) Trochę czytałem potem o Pegasus 26, wolę zawsze kupować nowsze modele, ale ten jest ich flagowym produktem, przetestowany i polecany przez masę biegaczy z całego świata.

Myślę, że trochę pomogłem
5!
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

diego daj znać jak się spisują jak już polatasz w nich pare km
LadyR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam wątpliwości, czy lunary posłużą Ci na długo.

Zaczynałam marszobiegi i truchtanie od 115 kg, teraz mam 95 na "liczniku".
Nike Avant+ (z pianką lunarlite) wytrzymały 200km, potem pianka się odkształciła i przestało to być wygodne.
Nike Lunarglide po 130 km - podobnie. Oba modele służą mi TYLKO do biegania, nie chodzę w nich po mieście itp.
Trwałość tych pianek jest... no cóż. To chyba przesada, żeby wymieniać buty co kwartał. Wszyscy producenci wpychają teraz na siłę te "supernowoczesne, wygodne i trwałe" technologie piankowe - tylko, że niewiele pozostaje tym, którzy tych pianek nie chcą.

Teraz czekam na zamówione Nibusy - mam nadzieję, że do wiosny wytrzymają... A jeszcze czeka mnie pewnie zakup trailowych na zimę.
krys597
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam

Podobnie jak Duncan przymierzam się do kupna nowych butów. Mam 177cm wzrostu i 66kg wagi. Biegam po leśnych ścieżkach, jednakże zdarza mi się też bieganie po asfalcie. Myślę o kupnie Nike Lunarglide+2 lub Nike Air Pegasus+ 26. Który z tych butów powinienem wybrać? A może polecilibyście mi coś innego?
boodzik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Duncan pisze:Witam

Powoli przymierzam się do kupna nowych butow. Mam 187cm wzrostu i ok 100kg wagi, średnie pronacja. Do tej pory biegałem w Hispalisach i nie narzekałem, ale teraz częsc trasy mam po asfalcie i juz nie dają rady.

Zastanawiam się nad Lunarglide, czy warto dopłacać do 2 czy lepiej zaoszczędzić i kupić 1? To samo pytanie odnośnie Pegasusów, 26 kosztuje ok 270zł a te nowe 27 prawie 400, czy różnica technologii/ wykonania poszczególnych generacji warta jest tak wysokiej dopłaty? Nie mam ciśnienia na to że musze mieć model z najnowszej kolekcji. Dodam że większość mojej trasy to leśne ubite drogi, ale teraz zdarza się asfalt.

Zastanawiam się jeszcze, a może Vomero 5?
Tak mi się wydaje, że przy tej wadze i pronacji to żadne z tych, które wymieniłeś. Ale doradzać nie chcę bo chyba najlepiej zrobią to w dobrym sklepie, tam sobie spróbujesz w jakich i jak się czujesz albo poczytaj trochę o butach jakieś testy - może na stronach runnerworld.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ