pulsometr polar rs 200 czy garmin forerunner 305?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
zależy czego potrzebujeszbigkowi pisze:tak jak w temacie, ktory wybrac?
-
- Dyskutant
hmmmmm powiedzmy ze mam je za ta sama cene? to co bys wybral?
wiadomo ze najwazniejszy jest dobry stoper i rzetleny pomiar tetna ale kazda zabawka w postaci wirtualnego trenera mile widziana
wiadomo ze najwazniejszy jest dobry stoper i rzetleny pomiar tetna ale kazda zabawka w postaci wirtualnego trenera mile widziana
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
hmmm - stoper to sie zgodze, ale na pewnym etapie pomiar tętna przestał mi być potrzebny... można popaść w paranoje i jak sie skończy bateria to umrzeć na treningubigkowi pisze:hmmmmm powiedzmy ze mam je za ta sama cene? to co bys wybral?

co do garmina to ja biegam w gęstym lesie i tam jest średnio z jego dokładnością
p.s. mam polara rs200SD i chętnie sprzedam

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jeśli RS200 z Footpodem - to brałbym Polara.
Jeśłi bez - to 305.
Jeśłi bez - to 305.
-
- Dyskutant
mam ta sama cene na rs 200 bez footpoda co garmina wiec wezme chyba garmina
jedno mnei tylko niepokoi:) jak wiadomo polar to pewny sygnal i odczyt tetna a czy tak samo jest w przypadku garminow?
bo jezeli gubia, przeklamuja itp to go nie cchce bo na co mi wirtualny trener i dystans jak bede mial zly pomiar tetna
wiec jak to jest z tymi garminmi jesli chodzi o pomiar tetna?:)
jedno mnei tylko niepokoi:) jak wiadomo polar to pewny sygnal i odczyt tetna a czy tak samo jest w przypadku garminow?
bo jezeli gubia, przeklamuja itp to go nie cchce bo na co mi wirtualny trener i dystans jak bede mial zly pomiar tetna
wiec jak to jest z tymi garminmi jesli chodzi o pomiar tetna?:)
-
- Rozgrzewający Się
Mam garmina 305 od paru tygodni i moge powiedzieć, że pomiar tętna jest idealny (porównałem dane z ciśnieniomierza i garmina i zawsze wychodziły te same wartości). Biegam pod "dachem z drzew" i wśród budynków i jeszcze nie zdarzyło mi się zgubić sygnału.
Generalnie, to przed zakupem przeszperałem całe to forum i znalazłem dużo więcej pochlebnych opinii o Garminie, niż o Polarze.
Jeśli będziesz kupował Forerunnera 305, to zwróc uwagę na okres gwarancji - producent daje 3 lata. Niestety nie wszyscy sprzedawcy dają tyle samo u siebie (na allegro najczęsciej dają 2 lata).
Najtaniej jest u sprzedawców z USA, ale wtedy gwarancja jest prawie żadna.
Generalnie, to przed zakupem przeszperałem całe to forum i znalazłem dużo więcej pochlebnych opinii o Garminie, niż o Polarze.
Jeśli będziesz kupował Forerunnera 305, to zwróc uwagę na okres gwarancji - producent daje 3 lata. Niestety nie wszyscy sprzedawcy dają tyle samo u siebie (na allegro najczęsciej dają 2 lata).
Najtaniej jest u sprzedawców z USA, ale wtedy gwarancja jest prawie żadna.