Garmin f305

Awatar użytkownika
TowiR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:07:09

Nieprzeczytany post

TowiR pisze: Oczywiście jestem już w kontakcie meilowym z Garminem i zobaczymy jak to rozwiążą.
Znając Garmina jestem dobrej myśli:)
No i po 7 dniach z centrali w Anglii dostałem nową opaskę:) Jeszcze nie wiem czy działa;)

No i tak się ostatnio zastanawiam i mam ambiwalentne uczucia.
Z jednej strony ze sprzętu jestem zadowolony, z serwisu również ale... W listopadzie wymienili mi całe urządzenie bo przestało wydawać dźwięki po 7 miesiącach użytkowania, a teraz po 10 miesiącach padła opaska.
Jak długo ten sprzęt będzie działał? Obawiam się, że gdy skończy się gwarancja to padnie i du...:)
Trzeba będzie zbierać na nowszy model...
Kiprun
saper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

KIA daje 7lat gwarancji. Moze napisac do nich list zeby zaczeli robic garminy ?

Taki dziwny sie ten swiat robi ze coraz wiecej urzadzen jest obliczonych wlasnie na czas gwarancji ... ech kasa ktora za nie place tez powinna wiec za 2 lata wyparowywac im z konta.
Awatar użytkownika
Stary Koń
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 53,16

Nieprzeczytany post

[quote="saper"]KIA daje 7lat gwarancji. Moze napisac do nich list zeby zaczeli robic garminy ?

Błagam- NIE! Nie mam Garmina ale z tego co czytam na tym forum, to ich gwarancja a gwarancja firmy KIA to dwie różne rzeczy. Ja uległem mirażowy siedmioletniej gwarancji i partyzanckiemu marketingowi i mam za swoje.
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stary Koń pisze:
saper pisze:KIA daje 7lat gwarancji. Moze napisac do nich list zeby zaczeli robic garminy ?

Błagam- NIE! Nie mam Garmina ale z tego co czytam na tym forum, to ich gwarancja a gwarancja firmy KIA to dwie różne rzeczy. Ja uległem mirażowy siedmioletniej gwarancji i partyzanckiemu marketingowi i mam za swoje.
To fakt, sąsiad ma roczną Kie z 7 letnią gwarancją i czasami mu działa :) Z tym, że po paru latach to ta gwarancja (zakres) się zmniejsza o kolejne podzespoły.
Awatar użytkownika
donv
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja zapytam Was tak:

Jak macie skonfigurowane swoje 3 ekrany ? Main1, Main2 i Running? na ile klocków macie podzielone i co wyświetlacie sobie w pierwsze, drugiej i trzeciej kolejności ?
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

donv pisze:A ja zapytam Was tak:

Jak macie skonfigurowane swoje 3 ekrany ? Main1, Main2 i Running? na ile klocków macie podzielone i co wyświetlacie sobie w pierwsze, drugiej i trzeciej kolejności ?
Ja mam tak poustawiane:
1 Czas treningu, przebiegnięty dystans, aktualna prędkość i aktualny puls.
2 Średnia prędkość ostatniego okrążenia, średnia prędkość aktualnego okrążenia, średnia prędkość całego treningu, średni puls.
3 Aktualna godzina, średni puls

Podczas spokojnych wybiegań używam pierwszego ustawienia jako głównego, przy II zakresie drugiego.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja uzywam tylko 2 pola:
Tempo największy ekranik, czas i dystans pod spodem, a puls najmniejszą czcionką w górnym rogu, który nie funkcjonuje z racji wariującego paska.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

u mnie problem taki jak biegne i zatrzymam sie i zrobie stop to zeruje mi sie licznik i nie wiem dlaczego..
jeremi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:36
Życiówka w maratonie: 3:48:32

Nieprzeczytany post

Witam. Czy jest możliwość wyrysowania trasy np. w TC i wgrania jej do f305??
Obrazek
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jarekwronki pisze:u mnie problem taki jak biegne i zatrzymam sie i zrobie stop to zeruje mi sie licznik i nie wiem dlaczego..
Dziwne, ale zeruje się i dystans i czas, bo tak dzieje się tylko przy przytrzymaniu przycisku Lap?
Spróbuj go zresetować albo wgrać od nowa soft, powinien być dostępny jeszcze gdzieś na ich stronie, bo to musi być jakiś error w sofcie. Jak nie pomoże, to chyba zostaje serwis, jak na gwarancji, to luz, jak nie, to 370 za nowy :usmiech:
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
cza7rna
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

1. Czas, dystans, tempo, tętno
2. Tempo okrążenia, dystans okrążenia, dystans okrążęnia (puls małymi cyferkami w rogu, ale u mnie też pasek wariuje i pokazuje dziwne wartości)
3. Nie używam
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

No i tym razem ja mam problem. Po odesłaniu do serwisu zegarka ze względu na brak dźwięków przysłali mi zupełnie nowy.
Ale jak chce go uruchomić to trwa to wieczność. A właściwie nie udało mi się załadować menu.
Macie jakieś rozwiązanie? Nie chce czekać do czwartku bo dopiero wtedy serwis będzie czynny.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Niestety okazuje się że jest mega zamulony i konieczna jest kolejna naprawa.
Awatar użytkownika
TowiR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:07:09

Nieprzeczytany post

donv pisze:A ja zapytam Was tak:

1. tempo, tętno, tempo okrążenia, czas okrążenia
2. średnie tempo, średnie tętno, dystans, czas
3. data, aktualny czas, tempo ostatniego okrążenia, okrążenia

Prawie zawsze mam włączony auto lap co 1 km
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Biegałem wczoraj 1,5h w deszczu i po biegu zauważyłem że pod szybką mojej 205 (prawie to samo co 305) jest rozlana krpla wody. Taki placek - na oko 0,8 cm2, który może się nieznacznie, bardzo powoli przmieszczać pod wpływem grawitacji (obracanie zegarka). Czy ktoś z was miał kiedyś podobny problem? Jeżeli tak jak go rozwiązał? Jakieś rady?

Przepraszam, jeżeli już gdzieś było, ale akurat "techno" jest chyba najrzadziej odwiedzanym przeze mnie działem.
Krzysiek
ODPOWIEDZ