Garmin f305

Awatar użytkownika
TowiR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:07:09

Nieprzeczytany post

TowiR pisze: Oczywiście jestem już w kontakcie meilowym z Garminem i zobaczymy jak to rozwiążą.
Znając Garmina jestem dobrej myśli:)
No i po 7 dniach z centrali w Anglii dostałem nową opaskę:) Jeszcze nie wiem czy działa;)

No i tak się ostatnio zastanawiam i mam ambiwalentne uczucia.
Z jednej strony ze sprzętu jestem zadowolony, z serwisu również ale... W listopadzie wymienili mi całe urządzenie bo przestało wydawać dźwięki po 7 miesiącach użytkowania, a teraz po 10 miesiącach padła opaska.
Jak długo ten sprzęt będzie działał? Obawiam się, że gdy skończy się gwarancja to padnie i du...:)
Trzeba będzie zbierać na nowszy model...
PKO
saper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

KIA daje 7lat gwarancji. Moze napisac do nich list zeby zaczeli robic garminy ?

Taki dziwny sie ten swiat robi ze coraz wiecej urzadzen jest obliczonych wlasnie na czas gwarancji ... ech kasa ktora za nie place tez powinna wiec za 2 lata wyparowywac im z konta.
Awatar użytkownika
Stary Koń
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 53,16

Nieprzeczytany post

[quote="saper"]KIA daje 7lat gwarancji. Moze napisac do nich list zeby zaczeli robic garminy ?

Błagam- NIE! Nie mam Garmina ale z tego co czytam na tym forum, to ich gwarancja a gwarancja firmy KIA to dwie różne rzeczy. Ja uległem mirażowy siedmioletniej gwarancji i partyzanckiemu marketingowi i mam za swoje.
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stary Koń pisze:
saper pisze:KIA daje 7lat gwarancji. Moze napisac do nich list zeby zaczeli robic garminy ?

Błagam- NIE! Nie mam Garmina ale z tego co czytam na tym forum, to ich gwarancja a gwarancja firmy KIA to dwie różne rzeczy. Ja uległem mirażowy siedmioletniej gwarancji i partyzanckiemu marketingowi i mam za swoje.
To fakt, sąsiad ma roczną Kie z 7 letnią gwarancją i czasami mu działa :) Z tym, że po paru latach to ta gwarancja (zakres) się zmniejsza o kolejne podzespoły.
Awatar użytkownika
donv
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja zapytam Was tak:

Jak macie skonfigurowane swoje 3 ekrany ? Main1, Main2 i Running? na ile klocków macie podzielone i co wyświetlacie sobie w pierwsze, drugiej i trzeciej kolejności ?
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

donv pisze:A ja zapytam Was tak:

Jak macie skonfigurowane swoje 3 ekrany ? Main1, Main2 i Running? na ile klocków macie podzielone i co wyświetlacie sobie w pierwsze, drugiej i trzeciej kolejności ?
Ja mam tak poustawiane:
1 Czas treningu, przebiegnięty dystans, aktualna prędkość i aktualny puls.
2 Średnia prędkość ostatniego okrążenia, średnia prędkość aktualnego okrążenia, średnia prędkość całego treningu, średni puls.
3 Aktualna godzina, średni puls

Podczas spokojnych wybiegań używam pierwszego ustawienia jako głównego, przy II zakresie drugiego.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja uzywam tylko 2 pola:
Tempo największy ekranik, czas i dystans pod spodem, a puls najmniejszą czcionką w górnym rogu, który nie funkcjonuje z racji wariującego paska.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

u mnie problem taki jak biegne i zatrzymam sie i zrobie stop to zeruje mi sie licznik i nie wiem dlaczego..
jeremi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:36
Życiówka w maratonie: 3:48:32

Nieprzeczytany post

Witam. Czy jest możliwość wyrysowania trasy np. w TC i wgrania jej do f305??
Obrazek
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jarekwronki pisze:u mnie problem taki jak biegne i zatrzymam sie i zrobie stop to zeruje mi sie licznik i nie wiem dlaczego..
Dziwne, ale zeruje się i dystans i czas, bo tak dzieje się tylko przy przytrzymaniu przycisku Lap?
Spróbuj go zresetować albo wgrać od nowa soft, powinien być dostępny jeszcze gdzieś na ich stronie, bo to musi być jakiś error w sofcie. Jak nie pomoże, to chyba zostaje serwis, jak na gwarancji, to luz, jak nie, to 370 za nowy :usmiech:
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
cza7rna
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

1. Czas, dystans, tempo, tętno
2. Tempo okrążenia, dystans okrążenia, dystans okrążęnia (puls małymi cyferkami w rogu, ale u mnie też pasek wariuje i pokazuje dziwne wartości)
3. Nie używam
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

No i tym razem ja mam problem. Po odesłaniu do serwisu zegarka ze względu na brak dźwięków przysłali mi zupełnie nowy.
Ale jak chce go uruchomić to trwa to wieczność. A właściwie nie udało mi się załadować menu.
Macie jakieś rozwiązanie? Nie chce czekać do czwartku bo dopiero wtedy serwis będzie czynny.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Niestety okazuje się że jest mega zamulony i konieczna jest kolejna naprawa.
Awatar użytkownika
TowiR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:07:09

Nieprzeczytany post

donv pisze:A ja zapytam Was tak:

1. tempo, tętno, tempo okrążenia, czas okrążenia
2. średnie tempo, średnie tętno, dystans, czas
3. data, aktualny czas, tempo ostatniego okrążenia, okrążenia

Prawie zawsze mam włączony auto lap co 1 km
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Biegałem wczoraj 1,5h w deszczu i po biegu zauważyłem że pod szybką mojej 205 (prawie to samo co 305) jest rozlana krpla wody. Taki placek - na oko 0,8 cm2, który może się nieznacznie, bardzo powoli przmieszczać pod wpływem grawitacji (obracanie zegarka). Czy ktoś z was miał kiedyś podobny problem? Jeżeli tak jak go rozwiązał? Jakieś rady?

Przepraszam, jeżeli już gdzieś było, ale akurat "techno" jest chyba najrzadziej odwiedzanym przeze mnie działem.
Krzysiek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ