Nie chodzi mi o to w jaki sposób działa ta funkcja zegarka. Jestem prostym człowiekiem i jak coś do działania wykorzystuje inne urządzenie (które samo w sobie to umożliwia bez kombinowania) to jest to zbędne. Wszędzie ten internet

Crazyfly pisze:Wersja softu 3.2 - kto Ci powiedział ze jest niestabilny, od 3 tygodni na reku czy to trening czy nie, łacznie z basenemanatom pisze:hej, jak obecnie wyglada sprawa z nowymi aktualizacjami Fenixa3?
jest juz lepiej bo caly czas sie zastanawiam czy zdecydowac sie na 920 czy czekac na stabilnego Fenixa3?
ani razu zwiechy ani problemów, bieganie, spacery, plywanie, rower, cały czas działa.
pzdr
Nie no rozwala mnie to jak piszecie , np. jak up : 13 km i nie zawiesił się , eh na całe szczęście , o matko! , jestem użytkownikiem ambita2 i wybaczcie niewiem co to znaczy "zawiesił mi się zegarek " . Z innych wpisów na forum: mogę spokojnie ładować ambita z powerbanka podczas treningu , nawet mając go nadal zapiętego na ręce ( podczas biegu może nie było by to zbyt komfortowe , ale da się ) itd. . Ok czytam dalej i jak narazie troszkę się uśmiałemBuldi pisze:Małe pytanko. Dzisiaj był pierwszy trening, wyszło 13km. Nie zawiesił sięTempo chwilowe zmienia się o 5 sekund, czy to normalne?
Jak to wersja sortu 3.2 ? U mnie cały czas 3.1Crazyfly pisze:Wersja softu 3.2 - kto Ci powiedział ze jest niestabilny, od 3 tygodni na reku czy to trening czy nie, łacznie z basenemanatom pisze:hej, jak obecnie wyglada sprawa z nowymi aktualizacjami Fenixa3?
jest juz lepiej bo caly czas sie zastanawiam czy zdecydowac sie na 920 czy czekac na stabilnego Fenixa3?
ani razu zwiechy ani problemów, bieganie, spacery, plywanie, rower, cały czas działa.
pzdr
mnie też rozwala, bo używałem F1/2/3 w górach, na górskich ultra i zwiech nie zanotowałem. Pewnie ci którzy mają problemy są najbardziej widoczni, ale może też przypadków takich jest więcej niż w ambicie? Nie wiem, bo forum sunnto nie śledzę.RP35 pisze: Nie no rozwala mnie to jak piszecie , np. jak up : 13 km i nie zawiesił się , eh na całe szczęście , o matko! , jestem użytkownikiem ambita2 i wybaczcie niewiem co to znaczy "zawiesił mi się zegarek " . Z innych wpisów na forum: mogę spokojnie ładować ambita z powerbanka podczas treningu , nawet mając go nadal zapiętego na ręce ( podczas biegu może nie było by to zbyt komfortowe , ale da się ) itd. . Ok czytam dalej i jak narazie troszkę się uśmiałem. A jeszcze jedno , co niektórzy na tym forum , jakby Garmin wydawał co np. 6 miesięcy nowy zegarek to by go kupowali , wiem wiem kto bogatemu zabroni eh ......
pola danych i tętno: pracuję nad czymś takim: http://st17.static.bikestats.pl/userima ... 4,orig.jpgBosman.Zorz pisze: - pola danych wykonane technicznie i bez pietyzmu. W telefonie mam tętno wyświetlane w kolorze strefy, więc wystarcza mi rzut oka zazwyczaj a czasem tylko chcę doczytać wartość. Tutaj mam tętno i osobne pole strefa, które po prostu wyświetla wartość typu 3.6, co jest słabe
Pytania:
* uważacie, że jest sens stosowania dystansu i tempa 3D?
* jak radzicie sobie z odczytywaniem tempa chwilowego?
* jak ustawianie ekrany w aplikacji bieganie? Jak w praktyce korzystacie w trakcie treningu, zawodów?
* autokalibracja wysokości, czy jest sens stosować, jaki tryb i na czym to polega?
Estetyczny ten Twój ekran, trzeba przyznać, wygląda ekstra. Zastanawiałeś się nad wmontowaniem tam czasu albo dystansu tak żeby to mógł być podstawowy ekran interwałów? Bez tego to raczej będzie wykorzystywane do krótkiego skontrolowania statystyk i potem powrót na inny ekran.blas pisze:
ogólnie jak chcesz więcej danych na ekranie, to wyobrażam sobie, że mógłbyś zamówić u programisty takie pole danych, gdzie będzie dokładnie to co chcesz.
Albo za darmo, albo za opłatą, zależy od programisty: https://forums.garmin.com/forumdisplay. ... Connect-IQ
W "sklepie" connect iq są już pola jednoekranowe dla windsurferów, gdzie liczone są całkiem ciekawe rzeczy.
ad pytania:
- 3D mam włączone cały czas. Przecież po to jest barometr w tym zegarku, nie wiem czemu nie jest to włączone domyślne.
- z chwilowym jest problem, wbudowane pokazuje idiotycznie z gradacją 5sek(chociaż wystarczająco dokładnie), a moje własne 1s(gradacja 1s) mocno skacze. Dorobię jakieś ze średniej ruchomej to się zobaczy.
- osobiście na treningi i zawody(górskie) mam to samo Trail Run, czasem z HR czasem bez. Ogólnie co kto lubi. Problemem jest to, że ekranów typu mapa nie można przesuwać góra/dół, więc utrudnia to konfigurację.
- autokalibracja tylko na start. Generalnie kalibracja wysokości GPSem wydaje się bez sensu, skoro GPS jest kiepski w pionowym pozycjonowaniu. Czasem kalibruję wysokość wg tabliczki w górach, albo wg mapy wysokości(google)
Jak mnie pamięć nie myli , to nie spotkałem jeszcze kogoś komu się ambit1/2/3 zawiesił , ale na pewno jak się taki trafi to się pewnie odezwie może nawet tublas pisze:mnie też rozwala, bo używałem F1/2/3 w górach, na górskich ultra i zwiech nie zanotowałem. Pewnie ci którzy mają problemy są najbardziej widoczni, ale może też przypadków takich jest więcej niż w ambicie? Nie wiem, bo forum sunnto nie śledzę.RP35 pisze: Nie no rozwala mnie to jak piszecie , np. jak up : 13 km i nie zawiesił się , eh na całe szczęście , o matko! , jestem użytkownikiem ambita2 i wybaczcie niewiem co to znaczy "zawiesił mi się zegarek " . Z innych wpisów na forum: mogę spokojnie ładować ambita z powerbanka podczas treningu , nawet mając go nadal zapiętego na ręce ( podczas biegu może nie było by to zbyt komfortowe , ale da się ) itd. . Ok czytam dalej i jak narazie troszkę się uśmiałem. A jeszcze jedno , co niektórzy na tym forum , jakby Garmin wydawał co np. 6 miesięcy nowy zegarek to by go kupowali , wiem wiem kto bogatemu zabroni eh ......
Nie mogę się z Tobą nie zgodzić , zawsze trafi się jakiś felerny model, ale nigdzie nie pisałem że takich przypadków niema . Tak samo nie będę mówił coś w stylu, że garmin ma ich więcej niż suunto, bo to bez sensu, wystarczy to forum i już kto to czyta to wyrabia sobie opinię ....blas pisze:Specjalnie dla Ciebie znalazłem w 20 sekund takie przypadki:
- Suunto Ambit - Second crash since returned from service https://www.youtube.com/watch?v=nIdOaoUk1m8
- Suunto Ambit 2 - TE realtime is freezing
- Suunto Ambit 2s frozen after 4 days!
- Ambit Frozen Display - My Ambit Died this morning
- My Ambit watch is frozen and the screen is blank.
- Thread: Frozen Ambit http://forums.watchuseek.com/f233/froze ... 44458.html
itd itd, więc to że Ty nie znasz takich przypadków nie znaczy, że takich nie ma(niestety).
Taki sprzęt sprzedawany jest w tysiącach a nawet milionach i nie ma opcji, żeby wszystkie nano/pikometrowe ścieżki wydrukowały się na tip-top itp. Kwestia kontroli jakości, kontroli dostawców podzespołów, nie mówiąc o sofcie.
Jak widać obie firmy grzecznie wymieniają sprzęt nawet po kilka razy zarówno Garmin jak i Suunto.