Garmin Fenix 2
- herson
- Zaprawiony W Bojach
podszedłem do tego inaczej, ustawiłem tryb USB tak jak było domyślnie, czyli "pamięć masowa"
zainstalowałem ponownie, tym razem wykrył go normalnie i zrobił import do connecta
zobaczę co będzie, jak zrestartuję kompa, czy znów nie zacznie świrować
dzięki za odpowiedź
Co do FP to tylko pytanie z czyste ciekawości, mając porównanie do Suunto, gdzie te było o niebo dokładniejsze
zainstalowałem ponownie, tym razem wykrył go normalnie i zrobił import do connecta
zobaczę co będzie, jak zrestartuję kompa, czy znów nie zacznie świrować
dzięki za odpowiedź
Co do FP to tylko pytanie z czyste ciekawości, mając porównanie do Suunto, gdzie te było o niebo dokładniejsze
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Witam.
Czy ma ktoś z Was sprowadzony z USA ? Interesuje mnie czy jest wtedy polskie menu i mapy w zestawie. Kupowałbym na amazonie...
Czy ma ktoś z Was sprowadzony z USA ? Interesuje mnie czy jest wtedy polskie menu i mapy w zestawie. Kupowałbym na amazonie...
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
polski język dociągniesz sobie z GE, mapy darmowe są dostępne w internecie więc też możesz sobie sam je zainstalować
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Dzięki wielkie kolegoPiechu pisze:polski język dociągniesz sobie z GE, mapy darmowe są dostępne w internecie więc też możesz sobie sam je zainstalować

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Witam serdecznie kolegów biegaczy.
Od ubiegłego tygodnia jestem właścicielem Fenix'2 (przesiadka z FR305). Mam z nim 2 problemy.
Pierwszy dotyczy zaplanowanego treningu z określonym dystansem - czy jest możliwość ustawienia dystansu pozostałego - tj, żeby na ekranie dystans się zminiejszał?
Po drugie przy przekroczeniu planowanego tętna włącza się irytujący komunikat zasłaniający cały ekran - na dość długi czas. W FR305, było tak, że sobie pobrzęczał i znikał, a tutaj siedzi przez 30s do 1m. Da się go zamienić na sygnał dźwiękowy jedynie?
Piotr
Od ubiegłego tygodnia jestem właścicielem Fenix'2 (przesiadka z FR305). Mam z nim 2 problemy.
Pierwszy dotyczy zaplanowanego treningu z określonym dystansem - czy jest możliwość ustawienia dystansu pozostałego - tj, żeby na ekranie dystans się zminiejszał?
Po drugie przy przekroczeniu planowanego tętna włącza się irytujący komunikat zasłaniający cały ekran - na dość długi czas. W FR305, było tak, że sobie pobrzęczał i znikał, a tutaj siedzi przez 30s do 1m. Da się go zamienić na sygnał dźwiękowy jedynie?
Piotr
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Doliczany, ale czy to ważne?
- Artivis
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
To że jest doliczany wynika raczej ze sposobu w jaki Endomondo analizuje pliki FIT/TCX i to bez względu z jakiego zegarka. Sam plik zawiera zarówno dane o trwaniu całości aktywności jak i o czasie w ruchu.RP35 pisze:Zastanawiam się nad kupnem fenixsa 2 albo suunto ambit2 , a moje pytanie to czy w fenixsie 2 podczas importowania pliku z treningiem na endomondo czas auto pauzy czy tam pauzy jest doliczany jak w suunto do treningu ?
Wydaje mi się że Endomondo średnie prędkości/tempo oblicza analizując tylko czas w ruchu ale nie jestem w 100% pewien.
-
- Wyga
Ciekaw jestem czy to tylko przypadłość endomondo czy na innym sport trackerze będzie tak samo , jak na razie nie mam jak to sprawdzić ;]Artivis pisze:To że jest doliczany wynika raczej ze sposobu w jaki Endomondo analizuje pliki FIT/TCX i to bez względu z jakiego zegarka. Sam plik zawiera zarówno dane o trwaniu całości aktywności jak i o czasie w ruchu.
Wydaje mi się że Endomondo średnie prędkości/tempo oblicza analizując tylko czas w ruchu ale nie jestem w 100% pewien.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2014, 23:25 przez RP35, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
ale to nie do końca tak jest. Fenix nie dodaje czasu autopauzy do czasu treningu. Natomiast przy przełączeniu widoku na okrążenia widać na poszególnych okrążeniach dodany czas autopauzy, przynajmniej w przypadku aktywności "rower" tak jest. Gdy biegam to zegarek nie włącza pauzy. Natomiast robiąc wycieczki rowerowe powiedzmy po 100km robię po drodze kilka przystanków, zegarek przechodzi wtedy w autopazuę ale nie ma to wpływu na czas aktywności w podsumowaniu na endomondo. Dopiero na poszczególnych okrążeniach widać dodatkowy czas bo np. średenio każdy kilometr zajmuje mi 3 minuty, natomiast na kilometrach gdy włączała się autopazuza mam np. 1 km pokonany w 20 min.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2014, 23:30 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45
- Kontakt:
Poza zasiegiem niestety, a znudziło mi się bieganie z telefonem, macie jakąs tanszą altermnatywe zegarka z gps dla amatora?javai pisze:W stanach cena bez paska 399$ z paskiem 449$.
U nas pewnie będzie 2kPLN co najmniej na początku.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
co to znaczy tańszą (wszak zegarek za 1800 zł będzie tańszy niż ten za 2000)i czego oczekujesz od zegarka?
- herson
- Zaprawiony W Bojach
do czasu treningu nie, ale do ogólnego czasu od włączenia treningu do jego zakończenia - już takPiechu pisze:ale to nie do końca tak jest. Fenix nie dodaje czasu autopauzy do czasu treningu.