monterpw pisze:No mnie też to irytuje. A miałeś w rękach 620, nie wiesz jak on sobie radzi z dokładnością ?
620 nie miałem w łapie więc trudno coś powiedzieć, przy odrobinie czasu przekopię temat poświęcony temu zegarkowi i poczytam czy również są problemy z GPS.
Skoor pisze:Kurcze, martwi mnie to co piszecie... Mam ochote sprawic sobie ten zegarek bo jest bardzo multifunkcyjny, ale jak gps ma mi sprawiac klopoty to ja podziekuje. Moja 210 rysuje slad idealnie, zaznacza nawet takie cos jak zejscie z trasy w krzaki na sikanie, albo bieg po 2 stronach tej samej drogi i nie wyobrazam sobie aby w nowym zegarku mialoby byc inaczej...
W 620 jest inny uklad gps niz w f2?
Zainwestuj pieniądze w coś innego, w Fenixa nie warto. Z tego co mi wiadomo w F620 jest ten sam układ mediateka jaki siedzi w Fenixie, zresztą wszystkie nowe zegarki garmina mają ten właśnie układ.
fascik pisze:Nie biegałem za wiele po lasach. Jednak dobry przykład w załączniku. Fragment oznaczony cyfrą 1 to bardzo gęsty las i zarośnięta leśna droga. Brak pełnej widoczności nieba. Z kolei obszar oznaczony cyfrą 2 to droga asfaltowa z widocznym niebem. Oceńcie sami

Ślad jest podwójny - bieg tam i z powrotem.
Nie jest dobrze ale w porównaniu z tym co mi pokazuje to i tak jest miód. Szlak by to trafił. Jutro mam zawody przełajowe w lesie na 10km, zobaczymy co zmierzy. Ostatnio na rowerze zrobiłem test. Pierwej tą samą trasę przejechałem z pomiarem dystansu i prędkości podawanym z czujnika kadencji/prędkości zamontowanym na kole. Dystans ostateczny wyszedł niemalże idelnie zgodny z tym co podaje mapa googla. Za drugim razem pomiar prędkości i dystansu z GPS. Trasa wg googla i czujnika prędkości na kole ~17km. Po drodze jechałem przez las - ~1,5km gęstwiny i ~1,5km asfaltem przez nieco rzadszy czyli razem trochę ponad 3km zalesienia na trasie. Na otwartej przestrzeni ślad pięknie wyrysowany, w lesie masakra. Koniec końców przy pomiarze z GPS walnął się na całej trasie o ponad 600m wymierzając 16,32 km. Łapy opadają.