Ehm.. tego, czy VO2Max 53 to jest jakaś wartość domyślna dla Garmina? Wygląda na to, że generalnie wskazania zegarków oscylują wokół tej wartościkuczi pisze:(...)Fenix 3 i VO2 max 53
Garmin 920xt
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

Komentarze do bloga

- kuczi
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Z tego co pamiętam to po włączeniu nowego zegarka jest 49. Te 53 "wybiegałem"Marc.Slonik pisze:Ehm.. tego, czy VO2Max 53 to jest jakaś wartość domyślna dla Garmina? Wygląda na to, że generalnie wskazania zegarków oscylują wokół tej wartościkuczi pisze:(...)Fenix 3 i VO2 max 53
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
A HRmax macie wpisane teoretyczne (ze wzoru) czy zaobserwowane u siebie? Wczoraj zmieniłem z takiego empirycznego na teoretyczne i po treningu VO2max spadło na 52 (i tak IMHO za duże), nie wiem czy to wynik treningu, czy zmiany HRmax, ale obstawiam to drugie bo wczoraj była godzinka BS'a, a po krótkich BS'ach zazwyczaj VO2max jak do tej pory się poprawiało, a spadało głównie po bardzo długich wybieganiach.
Komentarze do bloga

Komentarze do bloga

-
Bosman.Zorz
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Empiryczne, bo jest znacząco wyższe w moim przypadku. Teoretyczne mam 180 a ostatni wyścig ukończyłem ze średnim 185.
Teoretycznego chyba nie ma sensu stosować, bo choć dobrze odzwierciedla średnią w populacji to w praktyce bardzo wiele osób w populacji istotnie od tej średniej odbiega.
Teoretycznego chyba nie ma sensu stosować, bo choć dobrze odzwierciedla średnią w populacji to w praktyce bardzo wiele osób w populacji istotnie od tej średniej odbiega.
.
-
bar72
- Stary Wyga

Change History
Changes made from version 5.26 to 5.28:
Further improvements to the pool swim distance algorithm.
Enable crank length to be viewed and set for all power meters that support a variable crank length.
Changes made from version 5.26 to 5.28:
Further improvements to the pool swim distance algorithm.
Enable crank length to be viewed and set for all power meters that support a variable crank length.
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
-
bar72
- Stary Wyga

Changes made from version 5.28 to 6.02:
Added Connect IQ 1.2.0 SDK support. The Events module is currently not supported. See the Connect IQ 1.2.0 SDK for a list of new features.
Added Connect IQ 1.2.0 SDK support. The Events module is currently not supported. See the Connect IQ 1.2.0 SDK for a list of new features.
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
-
niemiec1
- Rozgrzewający Się

bar72 pisze:Changes made from version 5.28 to 6.02:
U mnie jest 5.20 i informacja że oprogramowanie jest aktualne.
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
6.02 to wersja beta. Tylko do manualnej aktualizacji.niemiec1 pisze:bar72 pisze:Changes made from version 5.28 to 6.02:
U mnie jest 5.20 i informacja że oprogramowanie jest aktualne.
Komentarze do bloga

Komentarze do bloga

-
bar72
- Stary Wyga

GPS Chipset Type M5 software version 3.00
Change History
Changes made from version 2.90 to 3.00:
Add support for GPS vertical velocity (applicable to some products).
Improve positioning accuracy for open water swimming activities.
Improve UltraTrac positioning accuracy (applicable to some products).
Change History
Changes made from version 2.90 to 3.00:
Add support for GPS vertical velocity (applicable to some products).
Improve positioning accuracy for open water swimming activities.
Improve UltraTrac positioning accuracy (applicable to some products).
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
- xmkrasny
- Rozgrzewający Się

Witam. Mam pytanko - może ktoś pomoże.
Ostatnio dwukrotnie zawiesił się mój zegarek na stronie z tętnem w czasie jazdy rowerem. Mam ustawione wolne przewijanie stron treningu. Nie działały żadne przyciski. Dopiero w domu po przyciśnięciu około 20 s wyłączenia - zadziałało wyłączenie urządzenia. Po włączeniu /długo ok. 30-60s/ strona z "wznowić" trening. Trening można zapisać do momentu zawieszenia.
Ostatnio dwukrotnie zawiesił się mój zegarek na stronie z tętnem w czasie jazdy rowerem. Mam ustawione wolne przewijanie stron treningu. Nie działały żadne przyciski. Dopiero w domu po przyciśnięciu około 20 s wyłączenia - zadziałało wyłączenie urządzenia. Po włączeniu /długo ok. 30-60s/ strona z "wznowić" trening. Trening można zapisać do momentu zawieszenia.
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach

mam jedno pytanie które mnie nurtuje od pewnego czasu jak tu zaglądam - po cholerę i w jakim celu i dla kogo dajesz tu te informacje o aktualizacjach?.bar72 pisze:GPS Chipset Type M5 software version 3.00
Change History
Jeszcze rozumiałbym, gdybyś zadał sobie trud i przetłumaczył tekst na polski.
Ale tak ? Komu i po co?
Bo każdy co ma zegarek - ma informacje o aktualizacji po każdej synchronizacji .
Kto nie ma zegarka - wali go ta informacja.
Z kolei informacje o aktualizacjach "beta" są bezsensowne - bo jak dla speców co sami zainstalują - to oni i tak znają to ze źródła, jak dla laików - to ani tego nie rozumieją, ani nie zainstalują. Mało tego, jak ktoś niezorientowany to zassie i zainstaluje - robisz mu kuku. Bo jak nieopatrznie zainstaluje, a nie siedzi w temacie to jest udupiony - bo z bety zegarek nie widzi później oficjalnych aktualizacji. Albo trzeba wrócić do poprzedniej oficjalnej żeby zassał sam kolejną, albo też instalować samemu ręcznie. A tego już Ci się nie chce napisać - bo najłatwiej jednak zrobić "kopiuj-wklej". I tyle. Wiec w jakim to celu i dla kogo?
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Nie ma co się oburzać 
Fajnie jakbyś wrzucał przetłumaczony tekst. Poza tym wiadomo co nas czeka w kolejnej oficjalnej aktualizacji , ja to tak odbieram.
Fajnie jakbyś wrzucał przetłumaczony tekst. Poza tym wiadomo co nas czeka w kolejnej oficjalnej aktualizacji , ja to tak odbieram.
- zabortom
- Wyga

- Życiówka na 10k: 41:37
A dla mnie te informacje są bardzo przydatne. Jest to pierwsze źródło informacji o aktualizacjach, na które trafiam. Kto nie ma zegarka, a wchodzi na tę stronę, pewnie zastanawia się nad jego kupnem. Mi te informacje przed kupnem dużo dawały. Chociażby poczucie, że soft jest cały czas rozwijany, udoskonalany i wiedziałem co jest zmieniane. Co do aktualizacji beta, to wierz mi, nie tylko spece je instalują. To nie jest fizyka jądrowa i każda osoba, która trochę o tym poczyta, bez problemu przejdzie przez proces.krzysztof jot pisze:mam jedno pytanie które mnie nurtuje od pewnego czasu jak tu zaglądam - po cholerę i w jakim celu i dla kogo dajesz tu te informacje o aktualizacjach?.bar72 pisze:GPS Chipset Type M5 software version 3.00
Change History
Jeszcze rozumiałbym, gdybyś zadał sobie trud i przetłumaczył tekst na polski.
Ale tak ? Komu i po co?
Bo każdy co ma zegarek - ma informacje o aktualizacji po każdej synchronizacji .
Kto nie ma zegarka - wali go ta informacja.
Z kolei informacje o aktualizacjach "beta" są bezsensowne - bo jak dla speców co sami zainstalują - to oni i tak znają to ze źródła, jak dla laików - to ani tego nie rozumieją, ani nie zainstalują. Mało tego, jak ktoś niezorientowany to zassie i zainstaluje - robisz mu kuku. Bo jak nieopatrznie zainstaluje, a nie siedzi w temacie to jest udupiony - bo z bety zegarek nie widzi później oficjalnych aktualizacji. Albo trzeba wrócić do poprzedniej oficjalnej żeby zassał sam kolejną, albo też instalować samemu ręcznie. A tego już Ci się nie chce napisać - bo najłatwiej jednak zrobić "kopiuj-wklej". I tyle. Wiec w jakim to celu i dla kogo?
A co do angielskiego to jeśli ktoś ma problem ze zrozumieniem tekstu wystarczy wrzucić w jakiś translator online i sens się zakuma, to nie są trudne słowa.
Także bar72 nie zaprzestawaj wrzucania tych info po jednym negatywnym wpisie. Ja korzystam i pewnie jest więcej takich, a kto nie potrzebuje, po prostu może zignorować i nie czytać.
-
bar72
- Stary Wyga

jest nowa wersja GCM w.3.0 u mnie na IOS
nowa szata graficzna i moim zdaniem super wygląda na czarnym tle zupełnie od nowa projektowana
co do wpisu o wersja softu do 920XT dalej będzie informacja z mojej strony
instalując wersję beta GE jej nie rozpoznaje więc jeśli instalujemy beta a pojawi się oficjalna 920XT pobiera aktualną (bzdur proszę nie pisać i nie siać paniki zawsze miałem beta i było ok )
// edit - kuczi
nowa szata graficzna i moim zdaniem super wygląda na czarnym tle zupełnie od nowa projektowana
co do wpisu o wersja softu do 920XT dalej będzie informacja z mojej strony
instalując wersję beta GE jej nie rozpoznaje więc jeśli instalujemy beta a pojawi się oficjalna 920XT pobiera aktualną (bzdur proszę nie pisać i nie siać paniki zawsze miałem beta i było ok )
// edit - kuczi
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000