Garmin 920xt

Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:(...)Fenix 3 i VO2 max 53 ;)
Ehm.. tego, czy VO2Max 53 to jest jakaś wartość domyślna dla Garmina? Wygląda na to, że generalnie wskazania zegarków oscylują wokół tej wartości ;)
PKO
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze:
kuczi pisze:(...)Fenix 3 i VO2 max 53 ;)
Ehm.. tego, czy VO2Max 53 to jest jakaś wartość domyślna dla Garmina? Wygląda na to, że generalnie wskazania zegarków oscylują wokół tej wartości ;)
Z tego co pamiętam to po włączeniu nowego zegarka jest 49. Te 53 "wybiegałem" ;) Wartości, wychodzi na to że są przypisane dla danego VO2max
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A HRmax macie wpisane teoretyczne (ze wzoru) czy zaobserwowane u siebie? Wczoraj zmieniłem z takiego empirycznego na teoretyczne i po treningu VO2max spadło na 52 (i tak IMHO za duże), nie wiem czy to wynik treningu, czy zmiany HRmax, ale obstawiam to drugie bo wczoraj była godzinka BS'a, a po krótkich BS'ach zazwyczaj VO2max jak do tej pory się poprawiało, a spadało głównie po bardzo długich wybieganiach.
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Empiryczne, bo jest znacząco wyższe w moim przypadku. Teoretyczne mam 180 a ostatni wyścig ukończyłem ze średnim 185.

Teoretycznego chyba nie ma sensu stosować, bo choć dobrze odzwierciedla średnią w populacji to w praktyce bardzo wiele osób w populacji istotnie od tej średniej odbiega.
.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Change History
Changes made from version 5.26 to 5.28:

Further improvements to the pool swim distance algorithm.
Enable crank length to be viewed and set for all power meters that support a variable crank length.
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Changes made from version 5.28 to 6.02:

Added Connect IQ 1.2.0 SDK support. The Events module is currently not supported. See the Connect IQ 1.2.0 SDK for a list of new features.
FENIX 3 , EDGE1000
niemiec1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

bar72 pisze:Changes made from version 5.28 to 6.02:

Added Connect IQ 1.2.0 SDK support. The Events module is currently not supported. See the Connect IQ 1.2.0 SDK for a list of new features.

U mnie jest 5.20 i informacja że oprogramowanie jest aktualne.
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

niemiec1 pisze:
bar72 pisze:Changes made from version 5.28 to 6.02:

U mnie jest 5.20 i informacja że oprogramowanie jest aktualne.
6.02 to wersja beta. Tylko do manualnej aktualizacji.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

GPS Chipset Type M5 software version 3.00

Change History
Changes made from version 2.90 to 3.00:

Add support for GPS vertical velocity (applicable to some products).
Improve positioning accuracy for open water swimming activities.
Improve UltraTrac positioning accuracy (applicable to some products).
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
xmkrasny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Mam pytanko - może ktoś pomoże.
Ostatnio dwukrotnie zawiesił się mój zegarek na stronie z tętnem w czasie jazdy rowerem. Mam ustawione wolne przewijanie stron treningu. Nie działały żadne przyciski. Dopiero w domu po przyciśnięciu około 20 s wyłączenia - zadziałało wyłączenie urządzenia. Po włączeniu /długo ok. 30-60s/ strona z "wznowić" trening. Trening można zapisać do momentu zawieszenia.
Obrazek
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bar72 pisze:GPS Chipset Type M5 software version 3.00

Change History
mam jedno pytanie które mnie nurtuje od pewnego czasu jak tu zaglądam - po cholerę i w jakim celu i dla kogo dajesz tu te informacje o aktualizacjach?.

Jeszcze rozumiałbym, gdybyś zadał sobie trud i przetłumaczył tekst na polski.
Ale tak ? Komu i po co?

Bo każdy co ma zegarek - ma informacje o aktualizacji po każdej synchronizacji .
Kto nie ma zegarka - wali go ta informacja.
Z kolei informacje o aktualizacjach "beta" są bezsensowne - bo jak dla speców co sami zainstalują - to oni i tak znają to ze źródła, jak dla laików - to ani tego nie rozumieją, ani nie zainstalują. Mało tego, jak ktoś niezorientowany to zassie i zainstaluje - robisz mu kuku. Bo jak nieopatrznie zainstaluje, a nie siedzi w temacie to jest udupiony - bo z bety zegarek nie widzi później oficjalnych aktualizacji. Albo trzeba wrócić do poprzedniej oficjalnej żeby zassał sam kolejną, albo też instalować samemu ręcznie. A tego już Ci się nie chce napisać - bo najłatwiej jednak zrobić "kopiuj-wklej". I tyle. Wiec w jakim to celu i dla kogo?
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

był to mój ostatni wpis zadowolony ?
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie ma co się oburzać ;)

Fajnie jakbyś wrzucał przetłumaczony tekst. Poza tym wiadomo co nas czeka w kolejnej oficjalnej aktualizacji , ja to tak odbieram.
Awatar użytkownika
zabortom
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:37

Nieprzeczytany post

krzysztof jot pisze:
bar72 pisze:GPS Chipset Type M5 software version 3.00

Change History
mam jedno pytanie które mnie nurtuje od pewnego czasu jak tu zaglądam - po cholerę i w jakim celu i dla kogo dajesz tu te informacje o aktualizacjach?.

Jeszcze rozumiałbym, gdybyś zadał sobie trud i przetłumaczył tekst na polski.
Ale tak ? Komu i po co?

Bo każdy co ma zegarek - ma informacje o aktualizacji po każdej synchronizacji .
Kto nie ma zegarka - wali go ta informacja.
Z kolei informacje o aktualizacjach "beta" są bezsensowne - bo jak dla speców co sami zainstalują - to oni i tak znają to ze źródła, jak dla laików - to ani tego nie rozumieją, ani nie zainstalują. Mało tego, jak ktoś niezorientowany to zassie i zainstaluje - robisz mu kuku. Bo jak nieopatrznie zainstaluje, a nie siedzi w temacie to jest udupiony - bo z bety zegarek nie widzi później oficjalnych aktualizacji. Albo trzeba wrócić do poprzedniej oficjalnej żeby zassał sam kolejną, albo też instalować samemu ręcznie. A tego już Ci się nie chce napisać - bo najłatwiej jednak zrobić "kopiuj-wklej". I tyle. Wiec w jakim to celu i dla kogo?
A dla mnie te informacje są bardzo przydatne. Jest to pierwsze źródło informacji o aktualizacjach, na które trafiam. Kto nie ma zegarka, a wchodzi na tę stronę, pewnie zastanawia się nad jego kupnem. Mi te informacje przed kupnem dużo dawały. Chociażby poczucie, że soft jest cały czas rozwijany, udoskonalany i wiedziałem co jest zmieniane. Co do aktualizacji beta, to wierz mi, nie tylko spece je instalują. To nie jest fizyka jądrowa i każda osoba, która trochę o tym poczyta, bez problemu przejdzie przez proces.
A co do angielskiego to jeśli ktoś ma problem ze zrozumieniem tekstu wystarczy wrzucić w jakiś translator online i sens się zakuma, to nie są trudne słowa.
Także bar72 nie zaprzestawaj wrzucania tych info po jednym negatywnym wpisie. Ja korzystam i pewnie jest więcej takich, a kto nie potrzebuje, po prostu może zignorować i nie czytać.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jest nowa wersja GCM w.3.0 u mnie na IOS
nowa szata graficzna i moim zdaniem super wygląda na czarnym tle zupełnie od nowa projektowana
co do wpisu o wersja softu do 920XT dalej będzie informacja z mojej strony :ble:
instalując wersję beta GE jej nie rozpoznaje więc jeśli instalujemy beta a pojawi się oficjalna 920XT pobiera aktualną (bzdur proszę nie pisać i nie siać paniki zawsze miałem beta i było ok )

// edit - kuczi
FENIX 3 , EDGE1000
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ