Komentarz do artykułu ABC Biegania - Zimowa Garderoba

Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trusio pisze:No właśnie - ten zestaw getry + longsleeve mnie też zainteresował, jednak z rozmiarówką mam wątpliwość. Chudym, a wysokim - 192 cm wzrostu przy jakichś 100-110 w klatce (coś w ten deseń). Nie chciałbym kupić ciucha za krótkiego, ale niedobrze też, żeby był za luźny. "L-ka" jak u kolegów powinna pasować, czy może XL raczej, ze względu na długość? Ktoś z podobnymi wymiarami mógłby się wypowiedzieć?

I jak wygląda sprawa z bokserkami ze stoora - komentarzy było zaledwie kilka i w większości dość mylących...?
Kurcze - myślę, że wybierając L możesz mieć problem z rękawami i nieco mniejszy (jeśli nie masz przesadnie długich nóg) z nogawkami... Napisałbym do producenta. Ja mam 180 cm i rękawy jak je wyciągnę na maksymalną długość, sięgają mi do połowu dłoni. Bez wyciągania - po zwykłym włożeniu na siebie longsleeva, rękawy leżą normalnie. Wydaje mi się, że u Ciebie mogłyby być ciut za krótkie. Co do nogawek getrów, to na upartego zaciągnę je nawet na piętę :), ale znowu między nami jest 12 cm różnicy - nie wiem czy to nie za dużo... Jednoznacznie nie potrafię powiedzieć, co powinieneś wybrać.
PKO
Awatar użytkownika
Trusio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jakkolwiek rzuciłeś nieco światła na sprawę ;). Problem może być też w pasie - mam tam jakieś marne 82-85 cm, w XL zapewne wcisnąłbym się razem z bratem bliźniakiem... L-ka? Może obecni na forum przedstawiciele Stoora mogliby się wypowiedzieć :).
barca89
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja też się zainteresowałem tym kompletem :D Tylko również zastanawiam się nad rozmiarem.

W klacie mam 96-97 cm,
- pas 86-87cm,
- waga 80,5-81,5kg,
- wzrost 186,5-187,5cm

Jak myślicie, jaki rozmiar będzie odpowiedni?
"Uczyń z każdej przeszkody swoją szansę"

Lance Armstrong
barca89
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

to jak to jest?

Lance Armstrong
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zaraz wrzucę zdjęcia, bo się nie dogadamy.

1. Tutaj jak leży rozmiar L na mnie - 180 cm, 72, kg, 102 cm w klatce.
Obrazek

2. Tutaj pokazuje jak zmierzyłem długość ręki - pomiar widoczny na zdjęciu:
Obrazek

3. Tutaj wyciągam rękawy - na ile materiału starcza
Obrazek
barca89
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hehe. Ok. dzięki wielkie za profesjonalne podejście do sprawy. Chyba też wezmę L, bo w M mógłbym mieć za krótkie rękawy...

Lance Armstrong
1910
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cześć! Zamówiłem komplet stoora z serii BioLINE. Getry mają warstwę wewnętrzną w postaci siatki, a koszulka ma siatkę na zewnątrz. Czy to jest normalne, bo przecież siatka według opisu dzianiny MERYL SKINLIFE to warstwa wewnętrzna?
qjonik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam, również zamierzam kupić komplet termoaktywny w w stoor.pl. Chciałem się jednak najpierw spytać czy ktoś może porównywał dwa materiały: AthleNET i Meryl Skinlife. Czy warto dopłacać do Merylu? Zastanawiałem się też nad kompletem z Tchibo który cenowo kształtuje się pomiędzy AthleNET i Meryl Skinlife.
Dominiczek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
Myślę o zakupie wiatrówki do biegania, która ochroniłaby mnie przed mroźnymi,długimi podbiegami w górach. Mam koszulkę PRO ZERO Crafta, jestem z niej BARDZO zadowolony i wiatrówkę raczej też bym wziął z tej firmy.Szczególnie zależy mi na dużej oddychalności i ochronie przed wiatrem. Możecie mi coś polecić ;) Tylko nie przeginać z cena :D
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dorzucam swój patent na bieganie przy minusowej temperaturze. Na długich ocieplanych legginsach dodatkowe krótkie spodenki. Dzięki temu 'to co najcenniejsze' nie przemarznie przy minusowej temperaturze. Pamiętajcie, że spodenki zakładamy na legginsy a nie odwrotnie :oczko:
Obrazek
chudybenek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam. Mam problem w doborze zestawu. Trochę nietypowe wymiary: wzrost 190cm waga 67kg a obwod w klatce 80 cm :) moze ktos polecic mi rozmiar. Dodam, ze nogi to ok. 95 cm. Z gory dzieki;)
MichalKar
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ale jakie buty na miejski śnieg i chlapę?
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

run pisze:Dorzucam swój patent na bieganie przy minusowej temperaturze. Na długich ocieplanych legginsach dodatkowe krótkie spodenki. Dzięki temu 'to co najcenniejsze' nie przemarznie przy minusowej temperaturze. Pamiętajcie, że spodenki zakładamy na legginsy a nie odwrotnie :oczko:
Obrazek
To chyba dobry pomysł. Spróbuję we wtorek.

p.s. I potwierdzam, że jak najcenniejszy zmarznie to aż boli.
:) Tomek
Andiii
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich, chciałbym dodać że bieganie naprawde nie jest drogie, Osobiście zakupiłem w zeszłym roku cały strój zimowy za około 140zł (oczywiście bez butów:), kurtka i bluza po 40 i spodnie (obciślaki za 60).

Cały zestaw sprawdza mi się bardzo dobrze. Ostatnio prz -15, godzinne bieganie było bardzo przyjemne. Jedynyą słabą stroną kompletu jest kurta która przy silniejszych podmuchach nie zapewnia wystarczającej ochrony.

Chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze jedną kwestią, która jest dla mnie istonta i przemawia zdecydowanie na korzyść tego low costowego kompleciku, kwestią tą jest czystość. W szafie posiadam dużą sporą ilość różnego rodzaju softsheli i innych, które dobrze sprawdzają się w takich warunkach. Mimo wolę używać do biegania tanich szmatek, ponieważ bez uszczerbku dla nich mogę je często wrzucać do pralki. Co w przypadku odzierzy technicznej nie konieczne jest wskazane.
ILoveSun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć

Póki co jestem amatorką jeśli chodzi o bieganie, po prostu robie do dla rekreacji.
I teraz takie pytanie, wg. was opłaca się kupić od razu profesjonalną odzież itp. ?? Czy na początku po prostu korzystać z tego co mam. Czyli zwykłe spodenki+koszulka i zwykle adidasy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ