Buty trailowe pod ultra

duzymis2
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

weuek pisze: 08 lut 2025, 12:03 Mnie też się tak wydaje. Obleśne są te grubaśne podeszwy, zwłaszcza pięta obudowana jak bunkier. A najśmieszniej wygląda taki zbędny bunkier podwieszony pod piętą biegacza, który podczas biegu nie dotyka podłoża pietą (jak kofuzi na yt).
Wiesz, tu jeszcze dochodzi dystans. Jak mnie pamięć nie myli, nie robisz setek i więcej? No a po iluśtam godzinach i wielu km ta poducha to jest pewne wytchnienie. Inna sprawa, że BYĆ MOŻE da się to poprawić poprzez wkładki (boomerangi czy inne, tu już nie ma znaczenia) tj. wybrać buty lżejsze, bez takiej amortyzacji, ale poprawić ją wkładką.

Nie wiem, czy to dobra droga, będę musiał sprawdzić na jakimś biegu, najlepiej na takim, gdzie po ~50 km+ będę miał przepak dostępny i w razie czego wrzuconą w niego parę z max. amortyzacją gdyby się okazało, że to jednak ślepa uliczka

No i kwestia doboru - mimo że Trabuco Max 2 są z kategorii tych poduszkowców, to też nie zawiodły mnie jakoś pod względem przyczepności, trzymana kostki itd. Się zobaczy, w sumie nie walczę o podium więc czy będzie się biegło lepiej, czy gorzej, czy nawet będzie DNF... jeden kij, a zawsze można sprawdzić na sobie jak coś działa
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

duzymis2 pisze: 09 lut 2025, 08:31 Wiesz, tu jeszcze dochodzi dystans. Jak mnie pamięć nie myli, nie robisz setek i więcej?
Dobrze pamiętasz. U mnie ultra to tylko takie w wersji "mikro", np. dzisiaj 47.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
ODPOWIEDZ