Garmin f305
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Qba twoje bieganie na tempo to trochę mylne moZe być każdego dnia garmin inaczej namirza satelity tolerancja błędu jest dość spora , rzadko ludzie biegają na stadionie wiec pulsometr to idealna forma kontroli treningu , wiem ze wielu chce biegać bardzo szybko odrazu a pulsometr ich blokuje bo widza ze wchodzą w drugi zakres zamiast biec w pierwszym prawda jest taka ze jeszcze to tempo którym chcesz biec nie jest dla ciebie i tylko zajezdzasz sie na treningu zamiast spokojnie odnotowywac Progres , przytocze przykład bloga dawida79( mam nadzieje ze sie nid obrazi ) chłopak większość treningów robi na tetnie nie przekraczającym 135 biega sobie po 4:50-5:00 ktoś mógł by powiedzieć ze sie zamula ze za wolno ale on ma stały Progres i nie ma kontuzji i nic go nie boli bo trening jest rozwazny i nie wali rozbiegan po 4:20 bo to nie ma sensu , co z tego qba ze ty jednego dnia czujesz sie lepiej i biegniesz szybko a drugiego nie możesz interwalow machnąć w założonym tempie
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
-
- Zaprawiony W Bojach
Kris przytrztmaj jednocześnie "mode i lap" pare sec jeśli nie Pomorze to przycisnij jednocześnie lap, mode i power i odpali na bank;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
ciawaraz: po to mam widełki tempa żeby z nich mądrze korzystać.
błąd Garmina jest pomijalny.
z Twoich argumentów zostało... NIC.
błąd Garmina jest pomijalny.
z Twoich argumentów zostało... NIC.
- tosiek
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 04:23:58
Panowie
Jest szkoła falenicka i szkoła otwocka, w niczym to jednak nie pomogło i nie rozwiązało problemu, które ze świąt są ważniejsze Wielkiej Nocy, czy Bożego Narodzenia. No bo przecież do dziś nie wiadomo co było pierwsze - jajo czy kura?
Ja wczoraj starałem się zrobić WB2 metodą Skarżyńskiego. Czyli na zadanym dystansie utrzymać takie stałe tempo by biec ciągle w 2 zakresie tętna. Powiem Wam, że do tego typu założeń 305 jest idealna. Tym bardziej, że znudziły mi się moje obiegane już pętle i pobiegłem ot tak, przed siebie byle zrobić założony dystans.
Jest szkoła falenicka i szkoła otwocka, w niczym to jednak nie pomogło i nie rozwiązało problemu, które ze świąt są ważniejsze Wielkiej Nocy, czy Bożego Narodzenia. No bo przecież do dziś nie wiadomo co było pierwsze - jajo czy kura?

Ja wczoraj starałem się zrobić WB2 metodą Skarżyńskiego. Czyli na zadanym dystansie utrzymać takie stałe tempo by biec ciągle w 2 zakresie tętna. Powiem Wam, że do tego typu założeń 305 jest idealna. Tym bardziej, że znudziły mi się moje obiegane już pętle i pobiegłem ot tak, przed siebie byle zrobić założony dystans.
-
- Zaprawiony W Bojach
my nie spieramy się co jest lepsze - tak ja to odbieram.
mnie chodzi o to, by pożegnać się z błędnym przekonaniem, że pulsometr daje możliwości sterowania treningiem, które są nieosiągalne przy pomocy innych sposobów, stąd jak katarynka powtarzam, że trenin oparty na tempie pozwala doskonale sterować treningiem.
kiedy to sobie uświadomimy, wybór urządzenia jest kwestia naszych osobistych preferencji - co wolimy stosować. ja osobiście wybieram metodę oparta o tempo, ponieważ jest dla mnie prostsza oraz dzięki niej zaoszczędziłem pieniądze.
jeżeli ktoś woli wydać więcej i zastosować metodę sterowania treningiem poprzez pomiar tętna,ok, ale niech to będzie przestawiane jako opcja, nie konieczność.
mnie chodzi o to, by pożegnać się z błędnym przekonaniem, że pulsometr daje możliwości sterowania treningiem, które są nieosiągalne przy pomocy innych sposobów, stąd jak katarynka powtarzam, że trenin oparty na tempie pozwala doskonale sterować treningiem.
kiedy to sobie uświadomimy, wybór urządzenia jest kwestia naszych osobistych preferencji - co wolimy stosować. ja osobiście wybieram metodę oparta o tempo, ponieważ jest dla mnie prostsza oraz dzięki niej zaoszczędziłem pieniądze.
jeżeli ktoś woli wydać więcej i zastosować metodę sterowania treningiem poprzez pomiar tętna,ok, ale niech to będzie przestawiane jako opcja, nie konieczność.
- tosiek
- Stary Wyga
No i o to mi chodziło. Pisząc o szkole otwockiej bądź falenickiej miałem na myśli dwa sposoby prowadzące do tego samego celu. Który z nich jest lepszy? Nie mam pojęcia. Ważne by zamierzony efekt był zadowalający. Zawsze można kupić tańszą 205 i po jakimś czasie jęczeć na brak pulsometru, lub też kupić droższą 305 i po kilku dniach psioczyć, że wydało się kupę kasy by zyskać pulsometr z którego się nie korzysta.Qba Krause pisze:my nie spieramy się co jest lepsze - tak ja to odbieram.
Zakup trzeba przemyśleć pod kontem przyszłych potrzeb.
-
- Dyskutant
Pytanie do posiadaczy 205.
Czy 205 to taka wersja 305 bez paska do mierzenia tętna, tzn. czy mając 205 można dokupić pasek, sparować i ma się 305?
Czy może 205 w ogóle nie jest w stanie współpracować z czujnikami tętna kadencji, foot pod?
MJ
Czy 205 to taka wersja 305 bez paska do mierzenia tętna, tzn. czy mając 205 można dokupić pasek, sparować i ma się 305?
Czy może 205 w ogóle nie jest w stanie współpracować z czujnikami tętna kadencji, foot pod?
MJ
-
- Zaprawiony W Bojach
205 nie współpracuje z paskiem, z tego co mi wiadomo. zresztą sugeruje to cena: 400 zł za 205 plus 150 za pasek i byłaby 305 - tak o raczej nie działa.
205 ma gps więc nie bardzo rozumiem pomysł parowania z footpodem.
z moich inf wynika, że 205 nie ma możłiwości współpracy z czujnikiem kadencji ani footpodem.
to kolejna przewaga 305-ki, za którą się płaci
205 ma gps więc nie bardzo rozumiem pomysł parowania z footpodem.
z moich inf wynika, że 205 nie ma możłiwości współpracy z czujnikiem kadencji ani footpodem.

-
- Dyskutant
Szkoda. Myślałem, że może jest jak z 405: FR 405 + czujnik tętna = FR 405CX.Qba Krause pisze:205 nie współpracuje z paskiem, z tego co mi wiadomo. zresztą sugeruje to cena: 400 zł za 205 plus 150 za pasek i byłaby 305 - tak o raczej nie działa.
Skoro 305, 405 i inne pewnie też, pomimo, że mają GPS to obsługują foot poda, to zastanawiałem się, czy 205 też.Qba Krause pisze:205 ma gps więc nie bardzo rozumiem pomysł parowania z footpodem.
Czyli 205 nie obsługuje żadnych "czujników".Qba Krause pisze:z moich inf wynika, że 205 nie ma możłiwości współpracy z czujnikiem kadencji ani footpodem.
Dzięki za odpowiedz.
Jeśli F305 nie pokazuje tętna po wymianie baterii - trzeba podgiąć
lekko blaszki w opasce. Dziękuje Bennetowi z biegajznami.pl
lekko blaszki w opasce. Dziękuje Bennetowi z biegajznami.pl
- Apau
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1h1min
- Życiówka w maratonie: marzenie
Kupiłem FR 305 po tygodniu czytania różnych forum, bateria się ładuje - jutro pierwszy bieg. Opaske do mierzenia pulsu gdzie najlepiej zakładać i czy mocno powinna być zacisnięta? W instrukcji pisze że pod klatką piersiową.... ja mam tam brzuch, wy chyba też... chodzi może o to ze pod piersiami bardziej...?
A czy ktoś wie czy dane z FR można wysyłać na stronę nike+? Trcochę tam biegałem (sportband) , i chciałbym żeby mój kilometraż trafiał również tam...
A czy ktoś wie czy dane z FR można wysyłać na stronę nike+? Trcochę tam biegałem (sportband) , i chciałbym żeby mój kilometraż trafiał również tam...

- tosiek
- Stary Wyga
Opaskę załóż pod piersiami. Nie zaciskaj jej mocno, wystarczy tak byś czuł, ze coś masz założone. Po pierwszym biegu możesz przecież ustawienie skorygować. Nie zapomnij o zmoczeniu elektrod przed założeniem.Apau pisze:Kupiłem FR 305 po tygodniu czytania różnych forum, bateria się ładuje - jutro pierwszy bieg. Opaske do mierzenia pulsu gdzie najlepiej zakładać i czy mocno powinna być zacisnięta? W instrukcji pisze że pod klatką piersiową.... ja mam tam brzuch, wy chyba też... chodzi może o to ze pod piersiami bardziej...?
Ja przy pierwszym wyjściu z Garminem na trening byłem tak podekscytowany, że zapomniałem w ogóle o opasce. Szybkie zaliczenie po schodach IV piętra jest dobrym lekarstwem na sklerozę

Miłej zabawy

Ostatnio zmieniony 12 sie 2011, 11:08 przez tosiek, łącznie zmieniany 1 raz.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Opaskę i tak bedziesz w trakcie biegu poprawial, moze zaczac opadac. Elektrody w minute beda wilgotne od potu, więc ja ich nie zwilżam. Tylko patrz pod nogi na treningu a nie garmina
Powodzenia!

-
- Zaprawiony W Bojach
Jezusłodkinapatyku, oczy mi wypadły!!!tosiek pisze:[
wystarczy tak byś czół,
czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł czuł
-
- Zaprawiony W Bojach
Apau pisze:Kupiłem FR 305 po tygodniu czytania różnych forum, bateria się ładuje - jutro pierwszy bieg. Opaske do mierzenia pulsu gdzie najlepiej zakładać i czy mocno powinna być zacisnięta? W instrukcji pisze że pod klatką piersiową.... ja mam tam brzuch, wy chyba też... chodzi może o to ze pod piersiami bardziej...?
tak pod piersiami raczej - a nie na brzuch.
Co do stronki Nike to nie mam pojęcia - polecam jednak www.endomondo.pl
Może Ci się spodoba