Czyli , musze jechac do decathlonu i zakupic ta koszulke i mam nadzieje ze bedzie ok
Co na bieliznę termoaktywną?
-
wiewioreqezg
- Dyskutant

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Przepraszam , zle sie wyraziłem, chodxi mi o to zeby skore miec sucha i biegac a nie lezec chory w lozku .Problemow z poceniem raczej nie mam , poce sie chyba normalnie.
Czyli , musze jechac do decathlonu i zakupic ta koszulke i mam nadzieje ze bedzie ok
-
pehop
- Zaprawiony W Bojach

A po co jechać? Mają bezpłatną dostawę. Poza tym, tu masz to samo za 10 PLN mniej w zdecydowanie lepszej kolorystyce: http://www.decathlon.pl/koszulka-dugi-r ... 78621.html.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
wiewioreqezg
- Dyskutant

Ooo faktycznie, trochę tańsza, dziękuję
A wolę pojechać bo w tej chwili dostawa będzie dopiero w poniedziałek a ja.chcę już biegać :-Dwięc pojadę, daleko nie mam
A wolę pojechać bo w tej chwili dostawa będzie dopiero w poniedziałek a ja.chcę już biegać :-Dwięc pojadę, daleko nie mam
-
wiewioreqezg
- Dyskutant

Ooo faktycznie, trochę tańsza, dziękuję
-
wiewioreqezg
- Dyskutant

A mam jeszcze pewne pytanko, dotyczące getrow do biegania, wczoraj jak pisałem.pierwszy raz założyłem taki strój, i co zauważyłem po wyjściu na zewnątrz, poczułem zimno w nogi, fakt po 10 minutach czasie biegu było ok ale gdy się zatrzymywaLem, czułem chłód.na nogach.Czy tak powinno być?
Dodam że nie są one takie cieniutkie tylko lekko ocieplone.
Dodam że nie są one takie cieniutkie tylko lekko ocieplone.
-
bapacz
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 39:48
- Życiówka w maratonie: 3:09:32
Wychodząc powinno być Ci chlodno. Dopiero po 2-3 km biegu masz odczuć komfort termiczny. Jeżeli wychodząc nie będzie Ci trochę zimno to po kilku km zalejesz się potem.
-
wiewioreqezg
- Dyskutant

A cz bluza do biegania ktora zakladam na koszulke termo tez powiinna byc raczej lepiej przylegajaca do ciała??pzodrawiam
- maly89
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Wedle uznania. Aczkolwiek osobiście lubię biegać na co dzień w przylegającej bieliźnie i nieco luźniejszej bluzie.
-
DMN2015
- Rozgrzewający Się

Napewno nie polecam takiego zestawienia. Koszulka termoaktywna, na to koszulka bawełniana i kurtka softshell firmy crivit z lidla, wilgoć w dużym stopniu nie została odprowadzona i zamiast być komfortowo było chłodno. Napewno zdałaby tu egzamin kurtka szeroko znana i polecana z decathlonu.
-
wiewioreqezg
- Dyskutant

Zakupiłem kurtke znaną z Decathlonu , wczoraj było wietrzenie więc dobrze się spisała , lecz mam jeszcze jedną rzecz z garderobt do zakupu. Biegam w majtkach awałenianych i z jakiegoś materiału sztucznego ( nie ma metki ) i po biegu bawełniane są mokre , a w tych drugich nie czuć tak wilgoci bo pewnie ją wciągają lecz poo biegu mam bardzo zimne męskie sprawy . Więc moje pytanie zeby nie zrobic bezsensownego zakupu do biegjących w specjalnych majtach do biegania , jak u was z męskimi sprawami ??marzną w majtach do biegania czy jest cieplej??pzodrawiam
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach

Na pewno nie zakłada się bawełny między koszulkę termoaktywną, a softshellaDMN2015 pisze:Napewno nie polecam takiego zestawienia. Koszulka termoaktywna, na to koszulka bawełniana i kurtka softshell firmy crivit z lidla, wilgoć w dużym stopniu nie została odprowadzona i zamiast być komfortowo było chłodno. Napewno zdałaby tu egzamin kurtka szeroko znana i polecana z decathlonu.
-
bapacz
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 39:48
- Życiówka w maratonie: 3:09:32
quote="wiewioreqezg"]Zakupiłem kurtke znaną z Decathlonu , wczoraj było wietrzenie więc dobrze się spisała , lecz mam jeszcze jedną rzecz z garderobt do zakupu. Biegam w majtkach awałenianych i z jakiegoś materiału sztucznego ( nie ma metki ) i po biegu bawełniane są mokre , a w tych drugich nie czuć tak wilgoci bo pewnie ją wciągają lecz poo biegu mam bardzo zimne męskie sprawy . Więc moje pytanie zeby nie zrobic bezsensownego zakupu do biegjących w specjalnych majtach do biegania , jak u was z męskimi sprawami ??marzną w majtach do biegania czy jest cieplej??pzodrawiam[/quote]
Ja biegam w: http://www.decathlon.pl/bokserki-do-bie ... 37714.html
Do -5 bylo mi ciepło w tych bokserkach, od kiedy je kupiłem jeszcze większych mrozów nie było. Bawełniane gatki, oprócz tego że mokre, to jeszcze obcierały mnie w trakcie długich wybiegań. Biegałem też czasem bez, ale przy dużym mrozie można co nieco odmrozić, a wtedy z przyjemności to już tylko bieganie zostanie
Ja biegam w: http://www.decathlon.pl/bokserki-do-bie ... 37714.html
Do -5 bylo mi ciepło w tych bokserkach, od kiedy je kupiłem jeszcze większych mrozów nie było. Bawełniane gatki, oprócz tego że mokre, to jeszcze obcierały mnie w trakcie długich wybiegań. Biegałem też czasem bez, ale przy dużym mrozie można co nieco odmrozić, a wtedy z przyjemności to już tylko bieganie zostanie
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach

bapacz, napiszę raz, powtarzać nie będę - jajca mają być zimne!
a w bawełnie nie biegam....
-
DMN2015
- Rozgrzewający Się

Każda rada jest cenna.Tomasz pisze:Na pewno nie zakłada się bawełny między koszulkę termoaktywną, a softshellaDMN2015 pisze:Napewno nie polecam takiego zestawienia. Koszulka termoaktywna, na to koszulka bawełniana i kurtka softshell firmy crivit z lidla, wilgoć w dużym stopniu nie została odprowadzona i zamiast być komfortowo było chłodno. Napewno zdałaby tu egzamin kurtka szeroko znana i polecana z decathlonu.Przy temperaturze powyżej 0'C na koszulkę termo zakładam shella i jest ok, przy niższych temp. dodatkowo koszulkę z długim rękawem jako drugą warstwę. "Znana" kurtka z decatholonu jest wiatrówką i prędzej w niej można się spocić niż w shellu.
Czyli termo, taka bluzka http://www.decathlon.pl/bluzka-ekiden-id_8312449.html oraz na to shell i powinno być ok?
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach

Nie wiem jaką preferujesz temperaturę, dla mnie za ciepła. Teraz reklamowali termiczną z długim rękawem za chyba 30zł, taka zwykła bez żadnych zamków. Zobacz jeszcze techfresh50