Komentarz do artykułu SKORA Base – dla tych butów zrobisz wszystko...

Awatar użytkownika
artur_totalfit
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39.20
Życiówka w maratonie: 3.20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

link do artykułu na naszej stronie
http://spam/skora-by-david-sypniewski/
artur

----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)

sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
PKO
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:gdzie to wyczytałeś?
f.lamer pisze:pewnie na poprzedniej stronie tego wątku, w pytaniu liściastego :hahaha:
też mnie to zdziwiło bo minimale (u mnie: zenki) to buty wprost stworzone do szybkiego, luźnego biegania
Argh... Qba, za młody jesteś na sklerozę chyba :]

"Jeżeli nie potrzebuję agresywnego bieżnika, bardzo dobrego trzymania stopy, nie pracuję nad techniką biegu i nie biegnę interwałów
– słowem, jeśli po prostu wychodzę sobie pobiegać po mieście i lasku, zakładam Skory."
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no ale lisciasty chyba troszkę się nie zrozumieliśmy - to było o mnie. ja biegam w minimalach od półtora roku. na interwały zakładam to co najlżejsze - ZENki i obecnie Adidas Adipure Adapt (120g!) - nie wyobrażam sobie by można było jeszcze zejść z wagą.

jeżeli ktoś nie biega wyłącznie w butach poniżej 200g to jak najbardziej Skora Base się nadają na interwały.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to musisz tak pisać artykuły żeby nawet największe ciołki rozumiały dokładnie o co chodzi, nie piszesz do samych speców od biegania, tam może wejść każdy ;)
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
mezjash
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1h18m

Nieprzeczytany post

A jak się mają takie butki do biegania przy obecnej pogodzie - śnieg, chlapa, ciapa pośniegowa? Czekać na wiosnę czy zakładać i szturmować miasto?:)
TomoM
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mezjash pisze:A jak się mają takie butki do biegania przy obecnej pogodzie - śnieg, chlapa, ciapa pośniegowa? Czekać na wiosnę czy zakładać i szturmować miasto?:)
Szturmuj. Najwyżej wrzucisz do pralki. Na brei i na śniegu zachowują się niewiarygodnie.
Dziś wraz z Formami zostałem zmieszany z błotem jak nigdy wcześniej. Ale i tak było ekstra :)

T.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lisciasty - ok, będę pamiętał.

mesjash - jeżeli chodzi o trakcję to podeszwa Skora świetnie sobie radzi w warunkach miejskich z mokra nawierzchnią.

jeżeli natomiast o cholewkę i ochronę przed wilgocią - Base'y szybko przemakają więc jeżeli masz zamiar skakać po zaspach to będziesz miał w środku mokro.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na chlapę lepsze pewnie form, ja swoje przeczołgałam przez błoto miejscami do pół łydki, sprawdziły się świetnie. Od półtoragodzinnego deszczu oczywiście z czasem namokły, ale żadnego chlupotania w środku, błoto też się nie przedarło, stopy czuły się komfortowo.
Awatar użytkownika
kwitka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:26
Życiówka w maratonie: 4:11:23

Nieprzeczytany post

A jak sie ma base do form?
Czy testowałes tez skórzane?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie, skórzane testowała strab - na pewno niedługo ukaże sie jej test :)
oba buty są na tej samej podeszwie, różnią się cholewką.

stąd porównanie zależy od tego co konkretnie porównujemy.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
kwitka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:26
Życiówka w maratonie: 4:11:23

Nieprzeczytany post

To ciekawe . W pierwszym odruchu sięgnełabym po skórę. Zobaczymy co strasb "poczuje" :oczko:
Musze przyznac ze Twój opis brzmi bardzo zachecająco, aż chce sie w nie wskoczyć. I ta ich waga!!!
Awatar użytkownika
artur_totalfit
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39.20
Życiówka w maratonie: 3.20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bartek - nasz obiegiwacz SKORY lata właśnie w skórzanych
więc się nieco jeszcze wysili i będzie pisać
jeno pióro ma nielekkie ;)
Ale za to porówna z VFF Bikila i Merrell Trail Glove
więc ... stay tuned :)
artur

----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)

sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
mezjash
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1h18m

Nieprzeczytany post

A kiedy można się spodziewać recenzji FORM'ów?? Czy będzie jakieś porównanie obecnie dwóch modeli Skory??
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Nie miałem tego na nogach, ale i tak je zjadę :hej:

Zastanawia mnie postępowanie tej firmy. Nazwa "SKORA" od razu nam się kojarzy, ale w Stanach już w ogóle. Mała firma i ciężko się przebić, więc może uda się w Polsce (oczywiście nie ma w tym nic złego), ale to tylko takie spostrzeżenie. Tak szczerze, naprawdę ktoś z was myśli, że zastosowanie skóry kozła ma tak fenomenalne właściwości, że jest konieczne/lepsze od materiału? A może to jest po prostu marketingowy zabieg aby wymusić na konsumentach przeświadczenie, że kupują produkt high endowy, bo przecież skórzany :hahaha: Pytanie brzmi: Najpierw była nazwa, czy może pomysł używania skóry kozła :hej: ? Gdzieś na forum jest wywiad, w którym właściciel firmy mówi o tym jak świetnym pomysłem są te dwa paski na podeszwie i jaki to przełomowy pomysł :hahaha: Ja wszystko rozumiem, że jest produkt i chcemy go sprzedać, ale nie podoba mi się takie bzdurne bombardowanie konsumenta. Wstawili tam skórę kozła, trochę pianki i chcą 400-500zł (skorarunning.com). Bieganie.pl dobrze wiedziało komu dać te buty do testów :oczko: :sss: :hej:

Powiem tak: Nie podoba mi się to, że firmy oczekują za buty "naturalne" jeszcze więcej niż za buty "nienaturalne". To jest jakieś kuriozum. Opowiadają jakieś głupoty o paskach na podeszwach czy o poprzecinanych podeszwach w kostki i żądają tyle samo, albo więcej za buty do produkcji których muszą ponieść mniej kosztów - No bo skoro sprzedawaliśmy "żelazka" za np 300zł, to dlaczego nie sprzedawać kawałka gumy i materiału za tyle samo? Przecież nie będziemy sprzedawać za mniej.
Mamy obecnie w światku biegowym modę na krytykowanie biegania naturalnego/minimalistycznego jako chwilowego trendu, wymysłu speców od marketingu, fenomenu dotyczącego jedynie grupki oszołomów.
I nie, nie jestem jakimś hejterem biegania naturalnego (Qba, nie mam pojęcia skąd Ci taki pogląd przyszedł do głowy. Sytuacja jest odwrotna).
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sylwek polecam więcej zastanowienia.

po pierwsze, nawet z wymianie zdań z adamem wspomniałem, że owszem, ze strony części orędowników minimalizmu płynie przekaz zabarwiony niechęcią, lekceważeniem czy krytykowaniem w czambuł. Moja uwagą miała na celu li i jedynie zaznaczenia, że istnieje również trend przeze mnie wspomniany.

po drugie, polecam przede wszystkim zorientowanie się w kosztach produkcji butów; koszty bezpośrednie materiałów są z punktu widzenia całości nieznaczne, więc Twój argument nie ma żadnej mocy.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ