Sylw3g pisze:O drodzy użytkownicy tego portalu do składowania treningów, czy te całe endomondo za "LAPy" rozumuje tylko 1km odcinki? Załóżmy, że mam 8x1km trening interwałowy z przerawmi 3minutowymi, czy jeżeli zuploaduję tam taki trening, to nie ma ma możliwości, żeby mi rozróżniał czas przerwy od czasu odcinka szybkościowego? Bawiłem się tym trochę ostatnio i to dziadostwo jest za głupie, aby rozróżniać przerwy od odcinka właściwego (albo to ja nie umiem tego ustawić). Ten portal sumuję mi to wszystko jako 1km lapy, a nie jako 1km/3min.
Ten typ tak ma?
okrążenie to kilometr - tak jest w endomondo.
I głupie to nie jest. Endomondo - tak jak każdy tego typu program - działa w oparciu o gps. A gps do mierzenia interwałów to jest idiotyczny pomysł. Za duży błąd pomiaru.
Wg endomondo, gdy biegam po mieście - wokół budynki, linie, gęste drzewa, ekrany dźwiękochłonne i tego typu rzeczy to mam ciulowy czas. Jak pójdę na stadion, który stoi na "pustyni", nad nim i wokół niego nic nie ma, to zawsze jestem szybszy o 20-30 sekund na każdym kilometrze.
Endomondo to fajne narzędzie do mierzenia przebiegniętego dystansu, ale kiepskie to mierzenia krótkich odcinków i czasu