Czujnik do piersiowego pomiaru tętna jaki?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy ktoś używał pasków z kostką Garmin? Jak one się mają jakościowo do pasów Polara? Nigdy nie miałem więc pytam. Podobno mierzą więcej parametrów nie tylko tętno
-
- Zaprawiony W Bojach
Mendo łonowa, czy możesz nie zaśmiecać forum tymi bzdetami?eliza44 pisze: ↑25 lut 2025, 08:44 Praca dodatkowa online - Panel Badanie Opinii
Zachęcam do wejścia na Panel Badanie Opinii (badanie-opinii.pl), gdzie w łatwy sposób można wymieniać punkty na gotówkę.
Wystarczy zarejestrować się w panelu, uzupełnić profil użytkownika, a następnie brać udział w badaniach. Za każdą wypełnioną ankietę otrzymuje się punkty, a te można wymienić na pieniądze.
Każdy kto ukończył 18 rok życia, może brać udział w badaniach i zarabiać. Wystarczy dostęp do Internetu.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 46:27
- Życiówka w maratonie: brak
Przegapiłem jakoś Twoje pytanie. Sprawdziłem teraz jakieś 10 ostatnich aktywności i w biegowych przerwy w tętnie nie zauważyłem. Była za to w takich aktywnościach jak sporty walk, trening siłowy czy stretching (pilates). W pierwszym przypadku nawet 16s przerwy, a w pozostałych dwóch aktywnościach luki 4-8s. Powiedzmy 1-3 przerw na aktywność. Może kurde jednak ten pas gdzieś tam się przesuwa podczas tego rodzaju ćwiczeń (?).mimi pisze: ↑23 lis 2023, 18:10A ta krótka przerwa, to ile w sekundach mialą?hipis_1 pisze: ↑23 lis 2023, 12:13 W sumie moge się pogodzić z brakiem kroków jeśli chodzi o sporty walk. Tętno ładnie zliczył, choć 2 razy miał krótką przerwę jeśli chodzi o tętno. NIe bardzo wiem z czego to mogło wyniknąć. Pas raczej mi się nie obżniżył. Trzecia przerwa jest wytłumaczalna, bo po prostu musiałem zdjąć na parę minut pas. Trochę trzeba kombinować z trzymaniem tarczy jak ma się czujnik na piersi. Szkoda, że nie ma opcji, ze względu na elektrody, na przesunięcie tego modułu na plecy.
Wybrażam sobie, że może zaistnieć taka sytuacja:
Zegarek odłożony, pas na klatę podłączony do zegarka. Aktywność włączona z zegarka. Gdy zegarek straci połączenie z zegrakiem, to podczas aktywności nie będzie widać w tym czasie pomiaru tętna w aktywności.
W takiej sytuacji można wybrać w zapisanej aktywności pobierz tętno i przerwy w nowej aktywności powinny zniknąć.
W stretchingu mam założony pas i zegarek na ręcę. W sportach walk tylko pas, poza początkową indywidualną rozgrzewką z zegarkiem. W treningu siłowym pas i zegarek, k tóry zdejmuję chyba tylko do jednego ćwiczenia.
-
- Zaprawiony W Bojach
Można sobie sprwadzić w jakich okolicznościach wysyłany sygnał od paska gubi się i nie jest odbierany przez zegarek. 2. sprawa na pewno przełączanie się odczytu z paska tętna na czujnik optyczny w zegarku potrafi robić przerwy do kliku sekund. Nawet można zauważyć z ekrane zegarka, że nie ma pomiaru tętna (zamiast cyfr pojaiwa się znak "- -").
----------------------------------------------------------
1440miles
1440miles
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Właśnie to przełączanie ostatnio wyłączyłem i nie mam już głupich wskazań typu 202 z górki w tempie 5+. Na starym sofcie zegarka nie było to potrzebne i nie było problemu (ale mi się niechcąco zaktualizował przy okazji ostatniej masowej awarii u garmina).
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?