Czujnik do piersiowego pomiaru tętna jaki?

Rapero7000
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy ktoś używał pasków z kostką Garmin? Jak one się mają jakościowo do pasów Polara? Nigdy nie miałem więc pytam. Podobno mierzą więcej parametrów nie tylko tętno
New Balance but biegowy
duzymis2
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Już poprzednicy wspomnieli - to wszystko znajdziesz ekspresowo w Google...
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

eliza44 pisze: 25 lut 2025, 08:44 Praca dodatkowa online - Panel Badanie Opinii

Zachęcam do wejścia na Panel Badanie Opinii (badanie-opinii.pl), gdzie w łatwy sposób można wymieniać punkty na gotówkę.

Wystarczy zarejestrować się w panelu, uzupełnić profil użytkownika, a następnie brać udział w badaniach. Za każdą wypełnioną ankietę otrzymuje się punkty, a te można wymienić na pieniądze.

Każdy kto ukończył 18 rok życia, może brać udział w badaniach i zarabiać. Wystarczy dostęp do Internetu.
Mendo łonowa, czy możesz nie zaśmiecać forum tymi bzdetami?
hipis_1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:27

Nieprzeczytany post

mimi pisze: 23 lis 2023, 18:10
hipis_1 pisze: 23 lis 2023, 12:13 W sumie moge się pogodzić z brakiem kroków jeśli chodzi o sporty walk. Tętno ładnie zliczył, choć 2 razy miał krótką przerwę jeśli chodzi o tętno. NIe bardzo wiem z czego to mogło wyniknąć. Pas raczej mi się nie obżniżył. Trzecia przerwa jest wytłumaczalna, bo po prostu musiałem zdjąć na parę minut pas. Trochę trzeba kombinować z trzymaniem tarczy jak ma się czujnik na piersi. Szkoda, że nie ma opcji, ze względu na elektrody, na przesunięcie tego modułu na plecy.
A ta krótka przerwa, to ile w sekundach mialą?

Wybrażam sobie, że może zaistnieć taka sytuacja:
Zegarek odłożony, pas na klatę podłączony do zegarka. Aktywność włączona z zegarka. Gdy zegarek straci połączenie z zegrakiem, to podczas aktywności nie będzie widać w tym czasie pomiaru tętna w aktywności.
W takiej sytuacji można wybrać w zapisanej aktywności pobierz tętno i przerwy w nowej aktywności powinny zniknąć.
Przegapiłem jakoś Twoje pytanie. Sprawdziłem teraz jakieś 10 ostatnich aktywności i w biegowych przerwy w tętnie nie zauważyłem. Była za to w takich aktywnościach jak sporty walk, trening siłowy czy stretching (pilates). W pierwszym przypadku nawet 16s przerwy, a w pozostałych dwóch aktywnościach luki 4-8s. Powiedzmy 1-3 przerw na aktywność. Może kurde jednak ten pas gdzieś tam się przesuwa podczas tego rodzaju ćwiczeń (?).
W stretchingu mam założony pas i zegarek na ręcę. W sportach walk tylko pas, poza początkową indywidualną rozgrzewką z zegarkiem. W treningu siłowym pas i zegarek, k tóry zdejmuję chyba tylko do jednego ćwiczenia.
mimi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Można sobie sprwadzić w jakich okolicznościach wysyłany sygnał od paska gubi się i nie jest odbierany przez zegarek. 2. sprawa na pewno przełączanie się odczytu z paska tętna na czujnik optyczny w zegarku potrafi robić przerwy do kliku sekund. Nawet można zauważyć z ekrane zegarka, że nie ma pomiaru tętna (zamiast cyfr pojaiwa się znak "- -").
----------------------------------------------------------
1440miles
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Właśnie to przełączanie ostatnio wyłączyłem i nie mam już głupich wskazań typu 202 z górki w tempie 5+. Na starym sofcie zegarka nie było to potrzebne i nie było problemu (ale mi się niechcąco zaktualizował przy okazji ostatniej masowej awarii u garmina).
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
ODPOWIEDZ