boost - TUNING

Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jurek z Lasu pisze:Automatyzm religii konsumpcjonizmu jest wygodnym i bezpiecznym sposobem muskania rzeczywistości i ucieczki od wolności jaka dana jest człowiekowi w momencie narodzin.
Trafnie. Pewnie kiedyś pozwolę sobie zacytować :-)
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
New Balance but biegowy
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@zoltar7
Na początek proponuję byś przyswoił sobie trzy definicje. Możesz podeprzeć się np.Wikipedią. Instynkt, Intelekt, Intuicja.
Jak już zrozumiesz co jest co, spróbuj to połączyć.
Daleki jestem od dawania prostej odpowiedzi na twoje pytania skierowane do mnie bowiem nic nie smakuje lepiej niż droga do poznania, a z drugiej strony moje wnioski wydadzą się wówczas suche i wyświechtane.
Carpe diem.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Jurek z Lasu pisze:@zoltar7
Na początek proponuję byś przyswoił sobie trzy definicje. Możesz podeprzeć się np.Wikipedią. Instynkt, Intelekt, Intuicja.
Nie znajduję odpowiedzi. :ojoj: To co napisałeś jest zbyt dla mnie skomplikowane... tyle nowych słów na raz. Czy mógłbyś wyjaśnić mi to własnymi słowami?
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zachodnioeuropejska kultura industrialna charakteryzuje się dawaniem gotowych odpowiedzi. Przyjmujemy jakiś pewnik bądź go odrzucamy. Tak nas też uczą w szkole. Nikt nie zmusza nas do doświadczania, własnych poszukiwań.
To co robi Yacool z butami nie jest zwykłą wycinanką w piance by pokazać producentowi że można inaczej, to jest droga poszukiwań optymalnego buta. On pokazuje nam żeby nie brać gotowca, tylko znaleźć linie które odwzorują naturalny ruch naszej stopy w owym bucie. Inaczej - on zmusza nas do poszukiwań.
Zatem; możemy pokazać ci ścieżkę, linię, a to co znajdziesz, bądź nie, będzie wynikało już tylko z twoich poszukiwań i doświadczeń.
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jurek z Lasu pisze:pokazuje nam żeby nie brać gotowca, tylko znaleźć linie które odwzorują naturalny ruch naszej stopy w owym bucie.
w takim razie pociąć PUMĘ MOBIUM :hej:
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam pewną wiadomość, że kruk wylądował w Etiopii. Na razie tyle.
Przydałby się teraz jakiś upierdliwy paparazzi, który kliknąłby parę sensacyjnych fotek z ukrycia...
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

super!!!

Naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem!
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jurek z Lasu pisze:Zachodnioeuropejska kultura industrialna charakteryzuje się dawaniem gotowych odpowiedzi.
Co to jest "zachodnioeuropejska kultura industrialna"? Coś ci się pomajtało.
Jurek z Lasu pisze:Przyjmujemy jakiś pewnik bądź go odrzucamy. Tak nas też uczą w szkole.
Trudno się z tym nie zgodzić, i dlatego warto iść na dobre (najlepiej stacjonarne) studia. Polecam.
Jurek z Lasu pisze:Nikt nie zmusza nas do doświadczania, własnych poszukiwań.
To dobrze, że nikt nas nie zmusza. O'take Polskę walczyłem... że zacytuję klasyka.
Na tym polega wolność i wolny wybór.
Co do własnych poszukiwań, to spójrz na kwitnącą naukę europejską i w ogóle euroatlantycką. To ona dzięki wypracowanym metodom naukowym polegającym na stawianiu tezy i jej falsyfikowaniu w miarę możliwości w drodze doświadczenia, nadaje kierunek rozwoju świata. A że naukowcy stanowią tylko garstkę to nie umniejsza zasług kultury europejskiej.
Jurek z Lasu pisze:To co robi Yacool z butami nie jest zwykłą wycinanką w piance by pokazać producentowi że można inaczej, to jest droga poszukiwań optymalnego buta. On pokazuje nam żeby nie brać gotowca, tylko znaleźć linie które odwzorują naturalny ruch naszej stopy w owym bucie. Inaczej - on zmusza nas do poszukiwań.
Ja to traktuję raczej w kategoriach inteligentnej zabawy.
Jurek z Lasu pisze:Zatem; możemy pokazać ci ścieżkę, linię, a to co znajdziesz, bądź nie, będzie wynikało już tylko z twoich poszukiwań i doświadczeń.
A nie dziękuję, postoję. :bum:
Ostatnio zmieniony 14 cze 2013, 21:45 przez zoltar7, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zoltar pisze:(...) spójrz na kwitnącą naukę europejską i w ogóle euroatlantycką. To ona dzięki wypracowanym metodą naukowym polegającym na stawianiu tezy i jej falsyfikowaniu w miarę możliwości w drodze doświadczenia, nadaje kierunek rozwoju świata.
A to takie typowe, nasze, butne i ponoć śmierdzące, ale ja tego nie czuję za bardzo oczywiście, bo sam tkwię po uszy w tym zadusznym zaścianku. Na razie to dostrzegam u zoltara. To już ogromny postęp. Jak dojrzę u siebie, to przestanę z gościem dyskutować. Teraz czuję jednak nieodpartą potrzebę tarzania się z nim w euroatlantyckim budyniu intelektualnym.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: A to takie typowe, nasze, butne i ponoć śmierdzące...
Może i śmierdzące ale czy ta buta nie jest uzasadniona. :ojoj: Na ten przykład ostatnio stałem się w drodze kupna posiadaczem chińskiego tabletu 8". No i niby wszystko jest ok, ale jak chcę otworzyć zakładkę FORUM na bieganie.pl (aby odpisać np. yacoolowi) to muszę ze 4x powiększyć widok, aby w ogóle móc skutecznie dotknąć tego napisu FORUM, a w takim iPadzie mini (dziele myśli euroatlantyckiej) wszystko działa jak trza, czubek palca sam trafia na napis FORUM... czułość, elegancja, skuteczność.
Inny przykład, czy słyszeliście np. o hinduskiej bombie która zrzucona z 10 tys. m. potrafi zabić wszystkich weselników w afgańskiej wiosce nie naruszając ani jednego domu... nie? No właśnie, a my ludzie Zachodu to potrafimy. Taaa Nasza buta jest uzasadniona.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bardzo podobają mi się te racjonalizacje buty. Gorąco popieram ten tok myślenia. Jest taki typowy, nasz i ponoć śmierdzący.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale pierdzielicie. wszyscy.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:ale pierdzielicie. wszyscy.
A dzięki za uznanie. Ale po twojej uwadze, to nie jestem pewny czy dobrze mi google tłumacz przetłumaczył tytuł wątku... wyszło mu coś w stylu "zwiększyć strojenie"... :ojoj:
Ale spieszę cię uspokoić, koniec końców dyskusja dyskutantom koło "buta" lata.
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:ale pierdzielicie. wszyscy.
Jacy dyskutanci taki poziom dyskusji; zawsze można poczytać "wyborczą" ...
... można też użyć rzeczowych argumentów które wzbogacą dyskusję.
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale o co Wam chodzi? Mi się ta wymiana zdań bardzo podoba, zawsze człowiek trochę ironii do swego repertuaru podłapie, a że przy okazji wielokrotnie pada tam słowo "buty", mam wrażenie że wciąż jesteśmy w temacie :]
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
ODPOWIEDZ