Komentarz do artykułu Garmin Forerunner 910 xt test

Awatar użytkownika
guerlainn
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam problem z paskiem tętna, przy położeniu czujnika na środku klatki piersiowej mocno mnie obciera. Za pierwszym razem zapiąłem czujnik z boku klatki piersiowej i wszystko było ok. Dwa ostatnie treningi ustawiłem go na środku i efektem są znaczne obtarcia. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?
Obrazek
PKO
hqvkamil
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dla kogoś kto pływa, biega oraz jeździ na rowerze to chyba nie ma nic lepszego niż garmin 910xt? :hej:
Profil Endomondo
Profil Strava

#bieganie #plywanie #szosa #skyrunning #ultrabiegi FAN!
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:10
Życiówka w maratonie: 3:36:19

Nieprzeczytany post

guerlainn pisze:Mam problem z paskiem tętna, przy położeniu czujnika na środku klatki piersiowej mocno mnie obciera. Za pierwszym razem zapiąłem czujnik z boku klatki piersiowej i wszystko było ok. Dwa ostatnie treningi ustawiłem go na środku i efektem są znaczne obtarcia. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?
Wymien pasek pewnie jest popękany miedzy elektrodami albo kup plaster bez opatrunku i naklejaj na skóre przed treningiem
edek103
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:10
Życiówka w maratonie: 3:36:19

Nieprzeczytany post

hqvkamil pisze:Dla kogoś kto pływa, biega oraz jeździ na rowerze to chyba nie ma nic lepszego niż garmin 910xt? :hej:
Popieram bo używam, do tego można zmierzyć kadencje na rowerze i pomiar mocy w piaście. No i bateria trzyma do 20 godzin wiec mozna zrobic pełnego Ironmana:):)
hqvkamil
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak mi się wydawało, bo nie widzę nic innego z tymi możliwościami.
Profil Endomondo
Profil Strava

#bieganie #plywanie #szosa #skyrunning #ultrabiegi FAN!
Awatar użytkownika
guerlainn
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

edek103 pisze:
guerlainn pisze:Mam problem z paskiem tętna, przy położeniu czujnika na środku klatki piersiowej mocno mnie obciera. Za pierwszym razem zapiąłem czujnik z boku klatki piersiowej i wszystko było ok. Dwa ostatnie treningi ustawiłem go na środku i efektem są znaczne obtarcia. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?
Wymien pasek pewnie jest popękany miedzy elektrodami albo kup plaster bez opatrunku i naklejaj na skóre przed treningiem
To obtarcie od krawędzi paska, nie od wewnętrznej strony. Spróbuje patentu z tym plastrem.
Obrazek
stefanwojok
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

1. Eksport do pliku z connect garmin i wgranie pliku do endomondo

Tego próbowałem ale z garmin connect zapisuje mi automatycznie plik w rozszerzeniu .csv, tórego nie da rady wgrać na endomondo. A rozszerzenia przed zapisem zmienić się nie da, bo nawet o to nie pyta....
Awatar użytkownika
guerlainn
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie zapisuj pliku z biegiem ale go eksportuj, wtedy zapisze Ci plik w formacie który będziesz mógł wgrać do endomondo.
Obrazek
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mron pisze:
stefanwojok pisze:Powiedzcie mi czy ktoś wgrywa swoje treningi z garmina na endomondo?? Ja próbowałem ale nie chcą mi się wgrać, czy ktoś mógłby mi krok po kroku powiedzieć co zrobić żeby je umieścić na endomondo? Na garmin connect wchodzą mi bezproblemowo, a jak klikam w endomondo "wgraj z garmina" to wyskakuje że widzi mojego garmina 910xt ale nie ma na nim żadnych nowych treningów do wgrania ani poprzednich które już nie zostałyby wgrane, a historii nie usuwałem. z góry dzięki :hejhej:
Hej
Pewnie używasz Garmin express. I wtedy wgraj z garmin nie jest obsługiwane.
Opcje są dwie.
1. Eksport do pliku z connect garmin i wgranie pliku do endomondo
2. Wgranie pliku *.fit utworzonego przez garmin express przy synchronizacji, ale trzeba poszukać gdzie je zapisuje.

Pozdrawiam
Piotrek.
Jeszcze innym rozwiązaniem jest odinstalowanie Garmin Express i zainstalowanie kombinacji Ant Agent + wtyczka Garmin Communicator Plugin. Z nimi poprawnie działa zarówno upload do Garmin Connect, jak i do Endomondo. Jedyny problem to wysyłanie treningów z GC do zegarka - aby zadziałał trzeba przełączyć się tymczasowo do widoku klasycznego (jest taka opcja gdzieś w tym pasku po lewej).
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

U mnie na windows 8.1 po zainstalowaniu Garmina Express wszystko się popsuło. Nie chciał się synchronizować. Po powrocie do Ant Agent nadal się krzaczy i mimo iż ściągnął trening, to nie pokazuje go w kalendarzu. Zagotuję się zaraz.
Co dziwne, do endomondo eksportuje, ale do Garmina Connect już nie chce.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2014, 16:39 przez Svolken, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

Crocodil pisze:
Jeszcze innym rozwiązaniem jest odinstalowanie Garmin Express i zainstalowanie kombinacji Ant Agent + wtyczka Garmin Communicator Plugin. Z nimi poprawnie działa zarówno upload do Garmin Connect, jak i do Endomondo.
Tak wczoraj zrobiłem i wreszcie działa bezpośredni import do Endomondo i Run-loga. Dzięki za info.
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1. Plaster na ciało
2. Plaster na pasek
3. Sudocrem na ciało
4. Wymiana paska na wersję 3. Ten obtarł mnie (trochę) dopiero w czasie WB przy dużej wilgotności i wysokiej temperaturze.
Bambosz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie,
Mam pytanie do "starych wyjadaczy" używających 910ki.
Wypożyczyłem ostatnio 910XT do testów. Ustawiłem w nim bieg z interwałami a po biegu zsynchronizowałem do Garmin Connect -miałem wszystkie parametry interwałów.
Następnie wyeksportowałem do *.tcs i zaimportowałem plik do Endomondo.
Wszystko się zaimportowało, ale bez interwałów w (brak zakładki Interwały w podsumowaniu treningu).

Czy to jest "objaw" standardowy, czy coś zrobiłem źle?
Czy przy imporcie bezpośrednio z 910ki do Endomondo - o którym piszecie - importują się parametry interwałów (czas i tempo na odcinek)?

Z góry dziękuję za pomoc.
Tomek
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Bambosz pisze:Witam serdecznie,
Mam pytanie do "starych wyjadaczy" używających 910ki.
Wypożyczyłem ostatnio 910XT do testów. Ustawiłem w nim bieg z interwałami a po biegu zsynchronizowałem do Garmin Connect -miałem wszystkie parametry interwałów.
Następnie wyeksportowałem do *.tcs i zaimportowałem plik do Endomondo.
Wszystko się zaimportowało, ale bez interwałów w (brak zakładki Interwały w podsumowaniu treningu).

Czy to jest "objaw" standardowy, czy coś zrobiłem źle?
Czy przy imporcie bezpośrednio z 910ki do Endomondo - o którym piszecie - importują się parametry interwałów (czas i tempo na odcinek)?

Z góry dziękuję za pomoc.
Tomek
Endomondo wyświetla na stronie tylko interwały robione z użyciem ich mobilnej aplikacji. Tych z importowanych treningów - nie. To kwestia funkcjonalności Endomondo a nie Garmina w tym przypadku.
poli811
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:29

Nieprzeczytany post

czy garmin 910xt posiada funcje budzika? jak można zmienić dane wyświetlane w widokach podczas biegu? chodzi mi np żeby w tym samym widoku był dystans i tętno.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ