Torba na wodę JZ12 Kalenji

Awatar użytkownika
fog
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:27
Życiówka w maratonie: 3:43:09

Nieprzeczytany post

harti pisze:albo ja mam pecha albo ten plecak z Decathlonu (torba na wodę Jz 12) jest jakiś kiepski.. a właściwie sam bukłak..a tak go tu zachwalałem..
mam go od 1,5 miesiąca.. po 3 tygodniach użytkowania zrobiła mi się dziura w bukłaku (na złączeniu), pojechałem do sklepu i wymienili na nowy... dziś znowu zrobiła mi się dziura..i połowę długiego wybiegania musiałem robić bez wody :( no ale.. WTF? używam go 2-3 razy tygodniu, po nalaniu wody (litr lub 1.5) do bukłaka odsysam powietrze przez rurkę, wkładam do plecaka.. i tyle.. nie wiem o co biega... znowu muszę się do nich przejechać i teraz nie wiem czy do trzech razy sztuka.. czy może poprosić o zwrot kasy i szukać czegoś innego..

sprawdziłem gdzie tym razem zrobiła się dziura.. w podobnym miejscu jak ostatnio, chyba widać na fotce:
harti, jaki sprawa miała finisz? pytam bo sam nabyłem plecak z tej serii. na podstawie opisu obstawiałbym, że w samej komorze plecaka był jakiś ostry przedmiot, ale oczywiście wolę usłyszeć Twoją wersję :)
PKO
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wk%#ia (!!!) mnie już ten plecak, a właściwie bukłak..
nie wierzę że mam takiego pecha..
po raz TRZECI pękł i to na 10 minut przed wyjściem z domu na całodzienny bieg (100 km), musiałem się męczyć z bidonem i pić mniej bo w Puszczy Kampinoskiej nie ma sklepów :/ całe szczęście że pękł jeszcze w domu a nie gdzieś w środku puszczy..

sam plecak jest ok, tani, fajny, wygodny, ale ten bukłak to jakaś porażka.. i nie, nie biorę żadnych "ostrych" przedmiotów ze sobą, pęka zawsze w tym samym miejscu, na takim zgrzewie pośrodku, wrzucałem już fotkę..

oddaję go oczywiście, biorę kasę z powrotem..
tylko nie wiem co kupić, na pewno nic z decathlonu.. może jednak zainwestuję w salomona albo coś z tej półki.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Co do Salomona to plecaki, bukłaki robią akurat bardzo dobre, gorzej z bidonami które lubią cieknąć na nakrętkach...
Hasan_ciach
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1g:00m:14s
Kontakt:

Nieprzeczytany post

strasb pisze:Żeby nie chlupotało wystarczy odessać powietrze po napełnieniu bukłaka.
tak bardziej łopatologicznie można? bo nie wiem jak odessać powietrze! :hej:
bo chlupocze mi :hej:
dziękuję :taktak:
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Hasan_ciach pisze:
strasb pisze:Żeby nie chlupotało wystarczy odessać powietrze po napełnieniu bukłaka.
tak bardziej łopatologicznie można? bo nie wiem jak odessać powietrze! :hej:
bo chlupocze mi :hej:
dziękuję :taktak:
1. Napełniasz bukłak.
2. Kładziesz bukłak na płaskim, wylotem wężyka do góry.
3. Odbezpieczasz ustnik.
4. Przykładasz ustnik do ust.
5. Robisz wdech ustami (przez ustnik).
6. Zabezpieczasz ustnik.
7. Wkładasz bukłak do plecaka.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Hasan_ciach
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1g:00m:14s
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jednak u mnie coś nie tak z ustnikiem...
syczy jakoś, tak jakby była gdzieś dziurka.
nieraz wyrażnie to słychać.
dla tego się zapowietrza i chlupocze.
na początku było ok,póżniej zaczęło chlupotać, nie zwróciłem na to uwagi bo biegam ze słuchawkami.
ale ludzie dziwnie patrzą :hej:
całe szczęście plecaczek zakładamy tylko na niedzielne dłuższe wybiegania,a i biegam gdzie ludzi mniej :hejhej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ