Suunto Ambit2 - pocisk i konkurencja dla garmina?

sq6ny
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, mam ten sam problem jednak do trzech razy sztuka i jakoś przejdzie. W garminie też był cyrki, więc przywykłem do kilku podejść. Jedynie co mnie męczy to brak interwałów i możliwości dokładnego ustawienia treningu oraz późniejsza analiza średnia wyciągana z całości a nie np. z lapów czy zaznaczonego kawałka - dobijający defekt (pozostaje jedynie import do TP czy WKO+).

Pozdrawiam Paweł
PKO
Maryn
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44 min

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:styki nie są zabrudzone?
Styki idealne, przewód nówka sztuka. Problemem podobno jest moveslink. Dostałem odp. z Suunto, że trwają już prace nad poprawką.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sprawdziłem we Włoszech cene Suunto Ambit 2 wersja czarna z paskiem HR. Cena 385 EURO. To chyba żadna rewelacja
mariuszszopa87
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Siema coś temat ucichł ... panowie pokupowali zegarki i teraz trenują zamiast tu reklamować nam to cudeńko... Mam olbrzymią ochotę kupić ten zegarek siedzę od kilku dni i czytam i czytam instrukcje opisy opinie i się nakręcam :) może ktoś napisze cos o tym szkiełku bo nie wiem czy brać mineralne czy lepsze czy to sie w ogóle opłaca dopłacać... i jak się obsługuje ten zegarek tyle funkcji można się połapać w tym wszystkim z czasem ?? noooo ale 2500 zł to zdecydowanie za dużo !!!! trzeba poczekać trochę ..
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kup na ebay-u. We Włoszech jest taniej ale nie aż tak bardzo. Szafirowe szkiełko się nie rysuje, jeżeli nie masz zamiaru pomykać po chaszczach to po co przepłacać ...
mariuszszopa87
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

właśnie to analizuje ... ogólnie dużo chodze po górach i wspinam sie więc zegarek bedzie narażony na uderzenia i zarysowania ale czy mineralne szkielko sobie nie poradzi ?
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam pytanie do użytkowników. Czy aby pierwszy raz aktywować zegarek konieczne jest podłączenie do komputera czy tylko ładowanie i w drogę,...
W tym najdroższym modelu ze szkiełkiem szafirowym różnica w stosunku do Polskiej ceny jest spora. Model z paskiem HR kosztuje 400€
mariuszszopa87
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no pewnie trzeba spróbować za granicą ... jadę do Włoch na przełomie września i października to może w tedy sobie sprawie :) jak już kupować zegarek za takie pieniądze to lepiej dołożyć chyba do tego szkiełka troche więcej i mieć pewność że sie nie rozp... oli po uderzeniu. cztałem tam wcześniej ten wątek i ktoś deklarował że zrobi pełny sprawdzian tego zegarka ale chyba za bardzo jest zaangażowany w trening trzeba poczekać aż sie nabawi kontuzji czego nie życzę pczywiście ale mógł by ktoś z użytkowników cos popisać jeszcze jak naprzykład sie operuje tymi wszystkimi funkcjami czy jest to czytelne i czy te aplikacje są jakieś w miare do przeżycia czy to tylko zbędny dodatek....
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moja krótka recenzja Suunto Ambit2:

http://www.biegamblog.pl/2013/08/27/suu ... -recenzja/

Zdradziłem Garmina i dobrze mi z tym :)
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie popadam w zachwyt. Kupilem we Włoszech za,...400€ wersje szafirową z paskiem HR. Rozpiętość cenowa była jednak od 400-460, przy czym tą cenę wyrwałem sprzedawcy z gardła, min kręcąc, że w innym miejscu jest taniej.
Biegłem z nim raz. Nie mam kompa tak więc nie mogę się połączyć z serwisem. Co mogę potwierdzić, to w przeciwieństwie do G910 nie pokazuje głupot z tętnem. W niedzielę, na trasie 20-tu km w Alpach G910 był uprzejmy pokazać mi tętno max 240 co oczywiście jest kompletną bzdurą. Dzisiaj, przy różnicy wzniesień na plus 108 i na minus 88 oraz tempie śr. 5:12/14km, tętno miałem śr 157 a max 176. I to jest wiarygodne. W czwartek jak pogoda nie zrobi psikusa, wybieram się na Monte Vago -3057 i sprawdzę go podczas innej aktywności.
Po powrocie do domu podłączę do komputera i wówczas coś więcej będę mógł napisać.
Maryn
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ktoś przeprowadzał test ile faktycznie wytrzyma w trybie 1 sek.? Swoją drogą szkoda, że tylko dwa tryby są do wyboru ; 1 i 60 sek.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mój trzyma ok. 13-14 h, dwa razy sprawdzalem.

rzeczywiście, to jedno z niezrozumiałych rozwiązań - dlaczego nie ma trybu np. 5sek? W ultra to byłaby rewelacja - czas pracy baterii wyraźnie by się wydłużyl a straty na dokładności na długich dystansach zupełnie pomijalne.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Maryn
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Te 13-14 h to z pulsometrem?
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:mój trzyma ok. 13-14 h, dwa razy sprawdzalem.

rzeczywiście, to jedno z niezrozumiałych rozwiązań - dlaczego nie ma trybu np. 5sek? W ultra to byłaby rewelacja - czas pracy baterii wyraźnie by się wydłużyl a straty na dokładności na długich dystansach zupełnie pomijalne.
Nie wydluzylby sie. Przy 60s odbiornik GPS wylacza sie na blisko minute, nastepnie na kilka sekund sie wlacza, czeka az uda sie ustalic pozycje (to nie jest natychmiastowe), zapisuje i idzie spac na kolejna minute. Przy 5s odbiornik i tak bylby wlaczony praktycznie caly czas a to wlasnie ten modul jest najbardziej pradozerny.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kolaj, to wytłumacz mi proszę dużą różnicę w czasie pracy garmina w trbie 1-sek oraz tzw. smart recording, które jest zapisem cokilkusekundowym - różnica jest bodajże dwu, trzy krotna.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ