bieganie z plecakiem

Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

no wlasnie kledzik, gdybys mogl cos wiecej opisac jak sie biega z takim paskiem,
czy nie spada w trakcie biegu albo sie nie oposzcza, czy mocno trzeba go zacisnac (oczywiscie przy pelnym obciazeniu)
w tej chwili wacham sie pomiedzy takim paskiem a plecakiem made in taiwan z 2 litrowym workiem za 80 zl (ustnik to przesuwany kawalek plastikowej rurki ktora zaciska albo otwiera wezyk u jego zakonczenia ) i nie wiem co wybrac bo nie mialem okazji przetestowac ani jednego ani drugiego
PKO
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from saint on 11:56 pm on Aug. 11, 2003
no wlasnie kledzik, gdybys mogl cos wiecej opisac jak sie biega z takim paskiem,
czy nie spada w trakcie biegu albo sie nie oposzcza, czy mocno trzeba go zacisnac (oczywiscie przy pelnym obciazeniu)
w tej chwili wacham sie pomiedzy takim paskiem a plecakiem made in taiwan z 2 litrowym workiem za 80 zl (ustnik to przesuwany kawalek plastikowej rurki ktora zaciska albo otwiera wezyk u jego zakonczenia ) i nie wiem co wybrac bo nie mialem okazji przetestowac ani jednego ani drugiego
Pasek jest bez watpienia wygodniejszy od plecaczka. Nie osuwa sie i nie przeszkadza w biegu. Jest skonstruowany specjalnie dla biegaczy, plecaczki zas sa produkowane dla rowerzystow dlatego czasami troszke w biegu przeszkadzaja. Jedyny minus paska to fakt, ze trzeba z niego "wysuplac" buteleczke i potem powtornie wsunac, zamiast  po prostu wziasc do ust "cipke" jak w biegowym zargonie nazywa sie koncowke rurki zampontowanej do koncowki plecaczka :) Polecam Tobie pasek!

kledzik

PS. Aha, jeszcze jedno. Do zbiorniczka plecaka mozesz wrzucic latem kostki lodu, do malych buteleczek paska ryczej sie nie zmieszcza.
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dla mnie akurat nie bedzie to problem bo robie przerwy na marsz w trakcie biegu, tylko musialbym sobie kupic z jakas dodatkowa kieszonka na komorke i klucze bo w Twoim widze ze chyba nie ma
JO
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

na klucze lub komorke i inne male rzeczy mozna kupic tzw  shoe pocket o wymiarach 5cmX9cm, mocuje sie na szunrowaniu buta miesci klucze od domu lub samochodu, lub arm pocket 26 x 10 cm wchodzi komora, chusteczki i klucze , zapinany na rzepa do mocowania na przedramieniu lub dla osob o wezszym przegubie na ramieniu, niestety trudno dostepne w polsce. ale bardzo wygodne.
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Saint, "w moim" jak piszesz, jest mala kieszonka z przodu. Bez problemu mieszcza sie w niej klucze, telefon jednak musialby byc bardzo maly.

kledzik

(Edited by kledzik at 1:47 pm on Aug. 13, 2003)
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak da rade to pojade na maraton w Berlinie w charakterze kibica i tam sa podobno olbrzymie targi sportowe wczesniej to powinno byc do wyboru do koloru
Xiz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To mój pierwszy post na forum więc witam serdecznie.
Wybrałem sie niedawno na marszaobieg ok 20 km. w masywie śnieżnika z plecakiem scotta hydration 2.5L i muszę przyznać że bez niego nie dałbym rady, upał ok 30 stopni i wypiłem wszystko :). Plecak jest typowo rowerowy co w nieczym jednak nie przeszkadza, nic mnie nie obtarło, wszystko ok. Niestety cena ponad 200 pln ale polecam bo to rzecz na lata.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ