Buty, które obiegły Polskę dookoła - Reebok One Cushion
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Buty, które obiegły Polskę dookoła - ekstremalny test Reebok One Cushion
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Urzekły mnie te buty 

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Zaprawiony W Bojach
Kolekcja One Series jest odzwierciedleniem zupełnie nowego podejścia do biegania opartego na innowacyjnej technologii i budowie buta – od tyłu (pięty) do przodu (palców) zamiast od dołu do góry. Buty Reebok One Series składają się z trzech stref imitujących ruchy stopy, które odpowiadają na potrzeby biegaczy w każdej fazie stawiania kroku. Dodatkowo, bezszwowe połączenie poszczególnych elementów buta gwarantuje poczucie niezwykle płynnego biegu.
Kangoorze, czy może rzeczone urzeczenie opadło Cię po lekturze tego fragmentu od tyłu do przodu i stref imitujących odpowiadających na potrzeby w każdej fazie w połączeniu z gwarancją niezwykłej płynności??
No a ja zestawiam powyższe z niedawną wypowiedzią Yacoola (w sedno tarczy MSZ), że but nie ma pomagać w biegu - but ma jak najmniej przeszkadzać.
Przed panem Karolem czapki z głów, bo wyczyn i wykon i osiąg to niesamowity. I tylko lekko czuję nosem podobny, charakterystyczny promo-marketingowy zapaszek jak wtedy kiedy dzielny Haile G. promował Boosta
Ale mogę się zupełnie mylić, a jeśli tak jest to z góry bardzo przepraszam za ułomność powonienia 
Kangoorze, czy może rzeczone urzeczenie opadło Cię po lekturze tego fragmentu od tyłu do przodu i stref imitujących odpowiadających na potrzeby w każdej fazie w połączeniu z gwarancją niezwykłej płynności??

No a ja zestawiam powyższe z niedawną wypowiedzią Yacoola (w sedno tarczy MSZ), że but nie ma pomagać w biegu - but ma jak najmniej przeszkadzać.
Przed panem Karolem czapki z głów, bo wyczyn i wykon i osiąg to niesamowity. I tylko lekko czuję nosem podobny, charakterystyczny promo-marketingowy zapaszek jak wtedy kiedy dzielny Haile G. promował Boosta

- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46

:D
Buty i tak wyglądają o niebo lepiej w porównaniu do tamtych ZigZagów. Jest postęp, trzeba im to przyznać.
Ale bez rewolucji nie można było się jednak obejść

Kolekcja One Series jest odzwierciedleniem zupełnie nowego podejścia do biegania opartego na innowacyjnej technologii i budowie buta
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak, myślę że to zupełnie nowy wymiar projektowania butów: horyzontalny zamiast wertykalnego, który okazał się ślepą uliczką.hassy pisze:Kangoorze, czy może rzeczone urzeczenie opadło Cię po lekturze tego fragmentu od tyłu do przodu i stref imitujących odpowiadających na potrzeby w każdej fazie w połączeniu z gwarancją niezwykłej płynności??
Jeszcze dobitniej powiedział kiedyś McDougall: "Jeśli ktoś ci mówi, że jakiś but będzie coś kontrolował, trzymaj się od tego z daleka"hassy pisze:No a ja zestawiam powyższe z niedawną wypowiedzią Yacoola (w sedno tarczy MSZ), że but nie ma pomagać w biegu - but ma jak najmniej przeszkadzać.

Zgadzam się, że nikt jeszcze nie dokonał takiego postępu w projektowaniu butów, jak Reebok od czasu Zigów.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
- Bartek Olszewski
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 2:25:16
- Kontakt:
Biegałem w tych butach i są złe, bardzo złe! Oczywiście to moja osobista opinia, ale mi one kompletnie nie pasują. Podstawowe zarzuty to:
1) Zero przetoczenia! O jakim przetoczeniu mówi producent skoro u mnie ten but pracował jak bym drewniany sandał założył.
2) Z przodu tyle miejsca że Frodo Baggins zmieścił by stopę
3) Cały tył wylany jak by z żywicy...
A to tyle te podstawowe, które kompletnie nie pozwoliły mi biegać w tym bucie. Jak widziałem tylko jedną zaletę, bezszwową konstrukcję.
1) Zero przetoczenia! O jakim przetoczeniu mówi producent skoro u mnie ten but pracował jak bym drewniany sandał założył.
2) Z przodu tyle miejsca że Frodo Baggins zmieścił by stopę
3) Cały tył wylany jak by z żywicy...
A to tyle te podstawowe, które kompletnie nie pozwoliły mi biegać w tym bucie. Jak widziałem tylko jedną zaletę, bezszwową konstrukcję.
-
- Rozgrzewający Się
Hmm buciki całkiem spoko ale ciekawi mnie jak wygladaly po takim dystansie zwazywszy iz pewnie na kazdym typie nawierzchni byly testowane