Z góry przepraszam za temat monitor serca -:)

ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bateria w nadajniku nie jest wymienialna, czyli nadajnik jest jednorazowy, a kosztuje 200zł.
Dlatego ja kupiłem sobie drugi monitor f-my SI za niecałe 300zł i teraz mam spokój - jak mi siądzie kiedyś w S610 nadajnik będę używał nadajnika od tamtego cieniasa, bo sprawdziłem że chodzi,  a bateria kosztuje 3 zł, no i mam dwa monitory jak król ;), jeden na basen,  drugi do lasu...
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
PKO
Awatar użytkownika
BoL
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Quote: from Ryszard on 6:03 pm on Oct. 16, 2002
Z innego kraju nie opłaca się sprowadzać. Jestem najtańszy w Europie ale chyba tylko do końca roku. Dostałem dyrektywy z Finlandii, że ceny Polara w Polsce są za niskie średnio o 20% i muszę podnieść ceny.
Drogi Polar jeszcze drozszy? Czyli z 699 na okolo 840? Czy to aby nie przesada? Proponowalbym ludzi z Polara poinformowac, ze w Polsce nie zarabia sie tak ja w Europie.
BoL (GG 1209329)
Awatar użytkownika
BoL
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from ArthurP on 9:42 am on Oct. 17, 2002
Bateria w nadajniku nie jest wymienialna, czyli nadajnik jest jednorazowy, a kosztuje 200zł.
Dlatego ja kupiłem sobie drugi monitor f-my SI za niecałe 300zł i teraz mam spokój - jak mi siądzie kiedyś w S610 nadajnik będę używał nadajnika od tamtego cieniasa, bo sprawdziłem że chodzi,  a bateria kosztuje 3 zł, no i mam dwa monitory jak król ;), jeden na basen,  drugi do lasu...
Moja Sigma PC 14 raczej cieniasem nie jest a kosztowala okolo 250 zl. Nie lepiej Sigme bylo kupic? Chyba, ze SI to niezla marka - ja o niej nie slyszalem.
BoL (GG 1209329)
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To jest właśnie globalizacja, zjednoczenie Europy itd.
To się skończy tym, że po wejściu do Unii nie będzie dystrybutora, tylko Polary będą w sieci marketów sportowych (go sport, intersport, decathlon) i ew. w polskich sklepach (o ile te przetrwają) gdy właścicieli będzie stać na twarde warunki zakupu u producenta.

S-610 pracuje również z nadajnikiem niekodowanym w cenie 120 zł. Kodowany kosztuje 180 zł i zapewnia brak zakłóceń podczas treningu lub zawodów w grupie.

Oprócz Si są jeszcze tańsze pulsometry produkcji dalekowschodniej ale na razie nasz rynek jest za mały aby opłaciło się zakupić kontener pulsometrów. Gdyby był zbyt na 3 - 4 000 rocznie to cena mogłaby być w granicach od kilkudziesięciu do stu kilkudziesięciu złotych.
Nie liczmy na to, że producenci Polar będą zastanawiać się nad tym, że nasz dochód jest niski i w związku z tym muszą obniżyć dla nas ceny. Europa wschodnia to dla nich na razie przyczółek. Może wkroczą jak będziemy mieć większy dochód i będziemy poświęcać więcej czasu na kulturę fizyczną.
Polar ma bardzo dobre wyniki finansowe. Jest monopolistą na świecie i jakieś Sigmy, Hugery czy Timexy obchodzą go ale tylko w klasie tanich produktów. Zaawansowany technicznie na świecie jest tylko Polar i kto chce korzystać z najnowszych technologii musi za to zapłacić. I tacy ludzie jak na razie są na świecie. (Dwa lata temu Polar sprzedał w Niemczech ok. 200 000 sztuk).
U nas na razie sprzedają się najlepiej Matizy i Sigmy.

R.
Awatar użytkownika
fpawel
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam ponownie,

Czytam tą wylewającą się gorycz związaną z 40 kilku letnim bagażem doświadczeń i makarbyczną chęcią dorównania zachodowi ( w szeroko rozumianym znaczeniu tego pojęcia ) ale jak na razie buraczana kreuję się nasza przyszłosć..............

Ondośnie POLARA S-410 - zdecydowałem się na zakup - ale mam kilka pytań :
1. Jak mam złożyć zamówienie,
2. Jak z płatnością,
3. Jak z gwarancją,
4. Czas realizacji,

Zależałoby mi na terminie około pierwszego tygodnia listopada.
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To nie gorycz (jestem pogodnym człowiekiem) tylko irytacja.

Zamów przez internet lub telefonicznie. Zapłacisz przy odbiorze. Gwarancja dwa lata. Jeśli zamówisz dzisiaj to będziesz miał jutro (servisco) lub pojutrze (poczta). Chcesz w listopadzie to zamów z kilkudniowym wyprzedzeniem z zaznaczeniem dnia wysyłki.

R.
Awatar użytkownika
fpawel
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam ponownie,
Mam pytanie jak diała funkcja - pamięć dla dwóch osób.... bardzo proszę o wyjaśnienie.

Dziękuje
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Można zaprogramować dane dwóch osób i Polar będzie liczył dane (zużyte Kcalorie, czas treningu) zapamięta OwnIndex i OwnZone dla każdej z osób. Przed treningiem musimy wybrać osobę, która będzie ćwiczyć.

R.
Awatar użytkownika
fpawel
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ach rozumiem ......... w pewnym momencie myślałem że można przeprowadzić trening z dwiema osobami jednocześnie - czyli jedna ma polara a dwie nadajnik....

Dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Vicky
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

O Rany Ludzie!
Ale wy macie ceny w tej Polsce. Ja kupilam Polara na przecenie za $39.
Pozdrawiam.
CHEERS!
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sa Polary i Polary . Widzialem tez te przecenke lecz na podstawowe modele .
Mimo wszystko wiele rzeczy w kraju jest drozsze jak np. baterie "paluszki" .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ