Tak więc ze 100 kg powinny sobie spokojnie dać radę
neutral, 100 kg, asfalt - prosze o ocenę, sugestie
-
Wave
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wersja "14" ma zdecydowanie lepszą amortyzację od "13" m.in. ze względu grubszą tylnią podeszwę oraz lepszą sprężystość poprzez system "ap +" w środkowej częsci podeszwy.
-
joggi
- Dyskutant

A co z modelem creation?? Na str. mizunousa.com wskazują, że ma jeszcze więcej "protection" (wersja 12) od modelu rider 14. Ciekawe, że w warszawskim sklepie dla biegaczy model creation (co prawda wersja 11) można kupić za 400zł a rider 14 za 420zł. Na stronie z USA odpowiednio 139,99$ (wersja 12) i 99,99$. Swoja drogą czy tak duże dysproporcje w cenie tych modeli (USA/RP) przy niskim kursie $ są powszechne???
-
sawalas
- Wyga

Polak lubi Polaka wydymać...nie wiesz tego?
Zobacz na ceny np sprzętu Apple USA/RP - przy komputerze za 1000$ narzut prawie 2 tysiące.
To samo optyka, lustrzanki...wszystko. Jest coraz lepiej ale ciągle każdy chce ugrać jak najwięcej. Dodatkowo często nie oferując nawet w połowie tak dobrej gwarancji jak w USA.
100 lat za murzynami może już nie ale ciągle daleko.....
Co ciekawe na stronie polskiej mizuno
http://www.mizuno.eu/pl-pol/search/?key ... ite=Szukaj
wynik szukania: 0 items choć jest w decathlonie w ciągłej sprzedaży...
bałagan.
m
Zobacz na ceny np sprzętu Apple USA/RP - przy komputerze za 1000$ narzut prawie 2 tysiące.
To samo optyka, lustrzanki...wszystko. Jest coraz lepiej ale ciągle każdy chce ugrać jak najwięcej. Dodatkowo często nie oferując nawet w połowie tak dobrej gwarancji jak w USA.
100 lat za murzynami może już nie ale ciągle daleko.....
Co ciekawe na stronie polskiej mizuno
http://www.mizuno.eu/pl-pol/search/?key ... ite=Szukaj
wynik szukania: 0 items choć jest w decathlonie w ciągłej sprzedaży...
bałagan.
m
- wysek
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Wave pisze:Wersja "14" ma zdecydowanie lepszą amortyzację od "13" m.in. ze względu grubszą tylnią podeszwę oraz lepszą sprężystość poprzez system "ap +" w środkowej częsci podeszwy.
I zbiciem tejże sprężystej pianki po 300km. Super wizja.
-
janmariarokita
- Rozgrzewający Się

sawalas pisze:Jakbym nie wybierał wychodzi jeden but - wave rider 14 - 499 złWave pisze:Witam,
Jeśli chodzi o markę Mizuno to w doborze obuwia może pomóc ta stronka:
http://www.myprecisionfit.com
pzdr)
m
hahahaa, u mnie to samo
-
sawalas
- Wyga

Sam Asics na swojej stronie przedstawia Stratusa jako odpowiedni dla max normal weight.Adam Klein pisze:
Ja nadal twierdzę, że w naszej tabeli nie ma błędu aczkolwiek na pewno Stratus u ciężkiego biegacza wytrzyma mniej niż u lekkiego. Pięty równie dobrze mogą Cię boleć w Nimbusach, buty cudów nie zdziałają.
Także zalecanie tego buta dla biegaczy powyżej 85 kg jest niezgodne ze specyfikacją producenta.
Poniżej zestawienie

Potwierdziłem u dwóch biegaczy długodystansowych że stratus jest butem do około 80 kg.
Nie mam nic więcej do dodania
-
sawalas
- Wyga

wydaje mi sie ze bylyby dla mnie za mało wytrzymałe.mszary pisze:sawalas, ja mam 100 kg, biegam po asfalcie obecnie i wczoraj zakupiłem Brooks Vapor 9 (299 zł) i już mam w nich 24 km przebiegu. Wczoraj lekko bolały mnie 3 palce w lewej stopie (buty maja podeszwę wyprofilowaną tak, że "leci" trochę w dół*** ale dzisiaj juz było super i żadnego bólu. Wiem, że po 24 km nie można nic stwierdzić, ale kupiłem te buty oczywiście z polecenia sprzedawcy w RBF Sport w Szczecinie i jestem zadowlony.
http://www.rbfsport.pl/product-pol-1486 ... por-9.html
nie znam sie moze do konca ale jesli znalazlem w kilku sklepach ze polecają je proponując jako podobne produkty stratusa z ktorego wlasnie rezygnuje - to oznacza ze są chyba mniej wiecej z tej kategorii
(na dole linka są inne podobne buty)
także musze chyba miec cos mocniejszego jako ze po stratusach moje nogi płaczą. mierzyłem nawet brooks gliceryne 7 i byly twardawe dla mnie w porownaniu z innymi markami np nike pegasus.
także jeszcze szukam
m
-
Pollinus
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 46:44
Ja osobiście używam stratus-ów 4 i przy mojej wadze 97 kg nie zauważyłem żadnych problemów (stopa również neutralna).
Biegam w nich około 3 miesięcy - zrobione trochę ponad 300 km i póki co nie zauważyłem żadnych problemów.
Przesiadłem się na nie ze zwykłych "adidasów" za 50 zł i zauważyłem bardzo dużą poprawę nie tylko w komforcie w trakcie samego biegu, ale także braku bólu kolan i stóp po bieganiu
Biegam w nich około 3 miesięcy - zrobione trochę ponad 300 km i póki co nie zauważyłem żadnych problemów.
Przesiadłem się na nie ze zwykłych "adidasów" za 50 zł i zauważyłem bardzo dużą poprawę nie tylko w komforcie w trakcie samego biegu, ale także braku bólu kolan i stóp po bieganiu
-
sawalas
- Wyga

no chyba będę trzymał te stratusy w zapasie. może złożyło się kilka czynników na to ze się zraziłem, jednoznaczne opinie ze to but dla lżejszych, początkowe zmęczenie kości i mięśni po rozpoczęciu biegania (obecnie 3 miesiąc od biurka do 5-7 km).
Dam im jeszcze szanse ale około 90 kg lub poniżej (teraz 99 zrzucone z 112)
dzięki za informacje żebym nie tracił nadziei
może biegasz płasko bez mocnego uderzania z pięty i przez to amortyzacja się rozkłada i nie ma tyle do roboty....wiec Ci ładnie oddają energię
w każdym razie czekają na półce i się nudzą...
)
Dam im jeszcze szanse ale około 90 kg lub poniżej (teraz 99 zrzucone z 112)
dzięki za informacje żebym nie tracił nadziei
może biegasz płasko bez mocnego uderzania z pięty i przez to amortyzacja się rozkłada i nie ma tyle do roboty....wiec Ci ładnie oddają energię
w każdym razie czekają na półce i się nudzą...