pianka vs zaawansowane systemy ammortyzacji

pikonrad
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rozglądam się za butami, bo zaczęły się u nas posezonowe wyprzedaże. Napotkałem jednak na pewien problem. Otóż wszystkie buty z zaawansowanymi systemami amortyzacji (poduszka pow., gel itd, itp) "pracują" mi na pięcie, znaczy kiedy stawiam stopę od pięty mam poczycie zapadania się i obawiam się obtarć pięty. Buty na piance, która z natury rzeczy jest sztywniejsza od wymienionych powyżej nie dają takiego poczucia. Proszę was o poradę, czy ryzyko obtarć w lepiej amortyzujących butach jest duże, czy raczej znikome. Zdaję sobie sprawę, że lepiej amortyzujące buty są znacznie bezpieczniejsze dla moich kolan, więc kwestia ta jest dla mnie istotna. Z góry dzięki za odpowiedź.
Piotr
PKO
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ryzyko obtarć od amortyzacji w moim wypadku-chronicznego obcieracza jest żadne. Piętę obcierałem od jakiś niedopasowanych butów- źle leżały na nodze- zwłaszcza lewy latał lub od wytarcia materiału w cholewce (prawie w każdych wycieram- zaklejam plastrami).
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
pikonrad
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja też wycieram w każdych - co zaklejasz buta, czy stopę
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Buta.
Najpierw plaster z materiału, później taśma plastikowa.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ