Moderator: infernal
a wiesz, że ja też jakiś czas temu zauważyłam, że jak biegnę znanę już trasą -to z przyzwyczajenia i na pamięć ciągle w tym samym kierunku?sosik pisze:Trasa standardowa - zmieniam tylko kierunek biegu, żeby różne bodźce były i mięśnie się nie przyzwyczajały do jednakowego wysiłku.
.... mam odrębne zdanie niż wigiwigi pisze:Super tempo dzisiejszego BS-u. .....
jeśli trzymamy się Danielsa to przecież on wyraźnie podkreśla, że danych jednostek nie biegamy co trening szybciej tylko mają one przy tym samym tempie być coraz łatwiejsze! ja to tak rozumiem..... dziś 15km po 5:00 przy pulsie 150 za tydzień w porównywalnych warunkach przy tym samym tempie puls 148 za dwa 145 itd .... to dla mnie postęp....sosik pisze:....... ja bardzo lubię tą intensywność i cieszy, że co raz szybciej na niej biegam. .....
heh, bo mówi się że żeby szybciej biegac trzeba wolniej biegaćacer pisze: Twoje treningi do guru treningu Danielsa czyli Michała ....... on na tym etapie biegał wolniej ....nawet Gife który atakuje niebotyczny czas 2:35 biega teraz BS-y w podobnym tempie do Twojego lub tylko ciut szybciej .... coś mi tu nie gra
ja o mikołajkowym nawet nie pomyślałem z wielu względów ale zastanawiam się nad sylwestrowym! co Ty na to?sosik pisze:Trochę myślałem o tej 10 mikołajkowej, ale chyba sobie daruję.
Spoko, też uważam, że 4:46 Sosika to nieco za szybko jak na typowe BS-y na jego poziomie, ale jeśli od czasu do czasu tak pobiegnie to mu nie zaszkodzi (w końcu mieści się to w granicach tętna dla BS).acer pisze:.... mam odrębne zdanie niż wigiwigi pisze:Super tempo dzisiejszego BS-u. ......... na tym etapie 5 miesięcy przed zawodami takie tempo spokojnych biegów to dla mnie trochę nieporozumienie....... ale może ja się nie znam