Ale skoro bardziej doświadczeni biegacze mówią że stać mnie na taki wynik to może coś będzie z tego mojego trenowania

Moderator: infernal
Biegliśmy każdy kilometr 4:05, potem 400 metrów wolne i kolejny km szybciej. Przed tym treningiem on jakoś konkretnie powiedział o co chodzi z interwałami, ale zarzucił tyle liczb że nie wiedziałem o co chodzi :D Ale chyba mniejsza o większość. Coś mi świta że nazwał to treningiem wytrzymałościowym a może inaczej - nie pamiętamPlague pisze:Jeśli biegłeś 1km w 4'5", 2-4' wolno, 1km szybko, przerwa (wolno) itd. to ja to nazywam interwałami po prostu, no chyba, że trenerowi chodziło o jeszcze coś innego
Ja ostatnie 2 treningi przed półmaratonem biegałem tym samym tempem co Ty przyniosło mi to ładny wynik. Marcin jest wg mnie długodystansowym sprinterem, więc 5'45" będzie dla niego jak 6'30" dla mnie :uuusmiech:tomasir pisze:ja bezpośrednio przed startem robiłem 5-6 km tempem zupełnie spacerowym - 6.20-6.30, nie dość że wtedy odpoczywasz to jeszcze wzmaga się w Tobie "głód"
szybszego biegania - który niechybnie nastepnego dnia wykorzystasz
Zdecydowanie polecam Ci za ok 11 zł maść - działa naprawdę dobrze i szybkotoudi pisze:Pierwszy raz to w poniedziałek. A dziś po około 4km biegu. Normalnie da się z tym biec ale jednak ten dyskomfort jest. Ogólnie też nie chcę ryzykować jakieś kontuzji.Pewnie w jakiś nieznanych mi okolicznościach coś tam sobie nadciągnąłem.
Nie znam tego i zazwyczaj staram się coś sprawdzić przed zawodami, a nie na zawodach. Masz Marcin w sobotę truchtanie z BBL to dobra okazja, żeby przetestować np. ten żel przed biegiem Niepodległości.majdan_ pisze:Zdecydowanie polecam Ci za ok 11 zł maść - działa naprawdę dobrze i szybkotoudi pisze:Pierwszy raz to w poniedziałek. A dziś po około 4km biegu. Normalnie da się z tym biec ale jednak ten dyskomfort jest. Ogólnie też nie chcę ryzykować jakieś kontuzji.Pewnie w jakiś nieznanych mi okolicznościach coś tam sobie nadciągnąłem.