Jutro progowe lece. Wg Danielsa powinienem robic progi 5:10 co mi sie wydaje optymalne. Postaram sie oscylowac miedzy 5:00 a 5:10.
Oby dupa pozwolila spokojnie trening zrobic

Moderator: infernal
To Ci dopiero zawody pokażąpiotr.valczynski pisze:Zdecydowanie wiem ze to bylo ponad moje sily. Ale ciesze sie ze zrobilem taki sprawdzian kotry mi pokazal gdzie jestem
Patrząc na rozpiskę z bloga, Ty to już zrobiłeś i to z zapasem - 3-8 km leciałeś szybciej niż progowym. Więc tego parkruna leć na maksa (żeby zweryfikować tempa), a nie progowo. No chyba, ze to ma być trening progowego, to zrób najpierw 3-4 km BSa i ciągły prób, to ok.piotr.valczynski pisze: 5km mam zamiar pobiec progowo i zobaczyc czy od startu utrzymam tempo ponizej 5 min/km.
Z tym uważaj, nogi mogą nie być gotowe, lepiej dojść do tych tempo spokojniej, zobaczy ile czasu minęło od założenia bloga i jak wchodzisz na obroty. Dojdziesz do tego, a kilka tygodni później da nogom więcej czasu na adaptację.piotr.valczynski pisze:Po analizie biegu wiem ze gdybym trzymal sie tempa ok 4:30 wzwyz bym to ukonczyl wciaz z dobrym wynikiem
Co i po co... Miala to byc proba 10km w mocnym tempie w celu weryfikacji co moge i ile moge. Nie wiem czy to ma sens ale dla samego siebie dalo mi to jakis obraz.piotr.valczynski napisał(a):
Zdecydowanie wiem ze to bylo ponad moje sily. Ale ciesze sie ze zrobilem taki sprawdzian kotry mi pokazal gdzie jestem
To Ci dopiero zawody pokażąna treningu odpuścisz wiele rzeczy, które na zawodach pociągniesz
Poza tym nie bardzo wiem, coś T sprawdzał
i po co
![]()
Ten bieg mi pokazal ze 5km zrobilem w 22:04. Ciekawe czy na Parkrun moge cos z tego jeszcze uciac. Pomysle czy jak mowicie ma to teraz sens...piotr.valczynski napisał(a):
5km mam zamiar pobiec progowo i zobaczyc czy od startu utrzymam tempo ponizej 5 min/km.
Patrząc na rozpiskę z bloga, Ty to już zrobiłeś i to z zapasem - 3-8 km leciałeś szybciej niż progowym. Więc tego parkruna leć na maksa (żeby zweryfikować tempa), a nie progowo. No chyba, ze to ma być trening progowego, to zrób najpierw 3-4 km BSa i ciągły prób, to ok.