200 metrów to będzie trasa niebieska czy zielona? Stadion podobno jest 300 metrowy.
Moderator: infernal
Sochers, Ty pewnie masz rację, ale np. mi trener każe robić trening 6x200/200 po ok. 43-44", a mam życiówkę podobną do autora tematu. No i ja te dwusetki jakoś domykam i to wcale nie maszerując w przerwach. Tylko mój trener ma pewnie inną filozofię treningu, dla niego na tempówkach nie ma być łatwo.sochers pisze: Ty powinieneś te 200 biegać po 51s (Daniels), czyli 4:16. I powinieneś taki trening zamknąć na sporym luzie, zwłaszcza z przerwą w marszu. 48/200 (czyli 4:00) to biegać powinienem ja, z życiówką na 10k o 3,5 minuty lepszą. Więc dla Ciebie nie musi być już tak łatwo (ale powinno być realne bez zajezdni). 3:40 to już się wypruć
Ja Ci to polecałem - natomiast należy tutaj zwrócić uwagę na przerwy: jeśli lecisz 6 powtórzeń na maksa, to pomiędzy nimi 3,5-4 minuty przerwy w maszu lub staniu.Phalandir pisze:To jest chyba ta sama filozofia, którą chciałem zastosować na początku, a którą polecono mi w wątku o Maratonie. Robić tylko 6 powtórzeń, ale bardzo mocno. 43 sekundy to byłoby dla mnie bardzo ciężkie przedsięwzięcie i nie domknąłbym tego.