moim zdaniem you are doing it right
Moderator: infernal
No to Twój organizm i Ty znasz go najlepiej. Skoro takie objętości jakie są w planie Ci odpowiadają to jest git. Pamiętaj, że plan to nic sztywnego. Możesz go sobie edytować wg. swojego samopoczucia w danym dniu - zarówno na "+" jak i na "-". Tak też większość robi. Zresztą był chyba tutaj na bieganie.pl kiedyś taki artykuł, w którym o tym traktowano. Także spoko, spokoPlague pisze:..... Jest jedno ale.. W sierpniu wróciłem do biegania i przy ok. 26km/tydzień kolana zaczęły boleć. Wiem, że mięśniowo i kondycyjnie mógłbym robić coś mocniejszego. Jednak chce wskoczyć na obroty powoli i tym samym kolana wyleczyć do końca, żeby to się nie ciągnęło w nieskończoność. .....
Co się tyczy glukozaminy. Sam w nią specjalnie nie wierzyłem i tak przeczuwałem, że to w 80% placebo. Osobiście biorę ją tak "delikatnie" od czerwca czyli od problemów z kolanami. Pomimo, że ból w lipcu ustał nie łączyłem tego z glukozaminą a raczej z przerwą i tym co od lekarza miałem czyli nimesil i strutcum. Teraz nieco zmieniłem zdanie po ok 3 miesiącach suplementacji (małymi dawkami - nie na leczenie tylko na profilaktykę). Ogólnie moje stawy zawsze były kiepskie. Np. rąbanie drzewa kończyło się totalnym bólem stawów nadgarstkowych do tego stopnia, że z bólu spać nie mogłem. Wczoraj i przedwczoraj zrąbałem 6m i nic, tylko zakwaski, bo górne partie mięśniowe odzwyczajone do takiego wysiłku. Czekam też przesyłkę glukozaminy od kolegi z USA (500 kaps.)Plague pisze:...... Od tygodnia biorę tabletki z dziką różą (znajomy twierdzi, że dobrze działają na stawy). Lada dzień powinna przyjść glukozamina. Niektórzy mówią, że to placebo, jednak zaryzykuję. Produkcja kolagenu teoretycznie się zwiększy a na pewno nie zaszkodzi. Ciężko u mnie dostać nóżki wieprzowe, bo już bym wcinał galaretę.....
Nie wiem jakie objętości robisz tego. Ogólnie wygląda to OK.Plague pisze: ogólnie jak nic się nie stanie, to wyglądać to będzie tak
za dużo tego, będę robił wg uznania, żeby wzmacniaćpn. - pompki
wt. - brzuch
śr. - pompki
czw. - brzuch
pt. - nogi
sb. - pompki
nd. - brzuch
No i bardzo dobrze!Plague pisze:....... zaczynam albo za wolno, .....