ad 1 biegałem wg planu amerykańskiego na 10 km Nagora, już go nie ma na bieganie.pl bo gdy Nagor zrezygnował wszystkie jego plany i artykuły zostały skasowane, a szkoda, wg mnie były rewelacyjne, na szczęscie je wydrukowałem i mogę do nich wracać
ad 2 prędkości w tamtym planie ustalane były z aktualnego rekordu na 5, 10, 15 21, 42 km wg tabel Danielsa, ja dobierałem na początku z wyniku 10/45 min, gdyż tyle miałem na 10-siątym km w biegu na 15 km, tym planem poprawiłem się na 41:44 na przestrzeni ok 2-3 tygodni, ale wcześniej też biegałem pod maraton co też się pewnie przyczyniło, a później z 41:44 na 40:50 , było by spokojnie poniżej 40 min gdyby nie ulewa z porwistym wiatrem na dobrodzieńskiej dyszce. Im niżej tym trudniej urwać każdą minutę
ad 3 no teoretycznie mam lub miałem, a poznałem go właśnie w dobrodzieniu na dyszcze i od tamtej pory pisał mi trochę planów pod maraton, teraz chyba sam będę sobie sterem choć zawsze moge do niego napisać o radę w sprawie treningu
ad 4 hmmm chyba były jakieś biegi górskie ale nic planowanego
ad 5 przygotowywałem się i opisywałem to w linku poniżej , temat chyba dla ciebie więc możesz go odświeżyć
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=14253
jakby co to pytaj
Pozdro