Kupiłem w tamten poniedziałek nowe trailówki i tylko w nich biegam na takie warunki Asiscminiozam pisze:w jakich butach startujesz ?
Krzychu M- komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
- Życiówka w maratonie: brak
Moim skromnym zdaniem - choć ekspertem nie jestem - na "średniej półce" trailowce od asics nie mają sobie równych. Wiadomo, że nie są to może Salomony Speedcross, ale w przedziale 200-300zł zdecydowanie dają sobie radę 

-
- Zaprawiony W Bojach
Na razie jestem bardzo zadowolony.Jak zejdzie śnieg to prawie ich nie będe używał,rzadko chodzę do lasu biegać.Ale przez te 10 dni wraz z dzisiejszym będzie prawie 140km w nich nabiegane :hej:Mam nadzieję,że trochę posłużą,nie mam zamiaru kupować innych trailówek.grim80 pisze:Moim skromnym zdaniem - choć ekspertem nie jestem - na "średniej półce" trailowce od asics nie mają sobie równych. Wiadomo, że nie są to może Salomony Speedcross, ale w przedziale 200-300zł zdecydowanie dają sobie radę
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Ja mam dwie pary Lahar3 na zimę, i dodatkowo na cieplejsze krosy adidas kanadia4. Ale kanadie na śniegu i lodzie kiepściutko mi się spisują (są za to rewelacyjne na błocie), a Lahar na każdej nawierzchni sobie radzi (oprócz ostatniego zlodowacenia
. W sobotę, jak schodziłem sklepy praktycznie każdego producenta, to asics bił w moich oczach konkurentów na głowę.
Krzychu, a tempem 4:10 to połamiesz spokojnie życiówę z Kapdżeminajowego biegu. Życzę Ci tego

Krzychu, a tempem 4:10 to połamiesz spokojnie życiówę z Kapdżeminajowego biegu. Życzę Ci tego

-
- Zaprawiony W Bojach
To masz sporo trailówekgrim80 pisze:Ja mam dwie pary Lahar3 na zimę, i dodatkowo na cieplejsze krosy adidas kanadia4. Ale kanadie na śniegu i lodzie kiepściutko mi się spisują (są za to rewelacyjne na błocie), a Lahar na każdej nawierzchni sobie radzi (oprócz ostatniego zlodowacenia. W sobotę, jak schodziłem sklepy praktycznie każdego producenta, to asics bił w moich oczach konkurentów na głowę.

Dzięki za słowa otuchy,a życiówki z wsześnia jakbym nie pobił tym treningiem,to załamka. 4-5kg lżejszy jestem i plan treningowy cięższy.
Sobotnie zawody zweryfikują moją dyspozycję :taktak:A Ty na jaki czas tę połówkę biegniesz?Będzie życiówka,debiut tak?

- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Z uwagi na debiut, życiówka wyjdzie tak czy siak
W planie mam bodajże 120' OWB1 + 15' szybszego na koniec, więc w tym czasie na pewno 21km zamknę, może pełne 6 kółek zrobię (to chyba coś 21,7km będzie)
A tych trailówek nie tak dużo, zapomniałem o interpunkcji i wyszło, że 2 pary laharów mam - a faktycznie 2 pary ogólnie (lahar3+kanadia4) :D

A tych trailówek nie tak dużo, zapomniałem o interpunkcji i wyszło, że 2 pary laharów mam - a faktycznie 2 pary ogólnie (lahar3+kanadia4) :D
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
Hahahahaha...dokładnie zrozumiałem ze masz dwie pary laharów..i se myśle, po grzyba komus dwie pary , no ale pomyslałem że kupiłes na zapas 

- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Za tą cenę (179) to nie byłoby głupie
- bo lahar3 ma świetną podeszwę, widziałem czwórki i moim zdaniem zepsute są, tak to bywa, że lepsze jest wrogiem dobrego 
Aczkolwiek jakbym miał 2 stówki na zbyciu, to Trabucco 14 bym dokupił za 229 - tylko one dla pronatora mocnego są polecane, a u mnie stopy na zewnątrz kłapią

Aczkolwiek jakbym miał 2 stówki na zbyciu, to Trabucco 14 bym dokupił za 229 - tylko one dla pronatora mocnego są polecane, a u mnie stopy na zewnątrz kłapią

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
a czy to właśnie przy nadmiernej pronacji przypadkiem stopy nie uciekają na zewnątrz a przy supinacji do wewnątrz 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
Pronator stawia stopy do środka, supinator na zewnątrzPiechu pisze:a czy to właśnie przy nadmiernej pronacji przypadkiem stopy nie uciekają na zewnątrz a przy supinacji do wewnątrz
Te Asicsy co mam są dla neutrali, ja jestem mocnym supinatorem, ale o dziwno but dobrze lezy...fajny artykuł o tym napisał naczelny, o obuwiu i własnie właściwosciach ze względu na stopę...

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
stopa jako całość przy pronacji ucieka na zewnątrz. natomiast jeśli mówimy o krawędzi stopy lub o pięcie to rzeczywiście będzie to wewnętrzna krawędź.
hmm.. ale moge się oczywiście mylić
http://www.asics.pl/running/knowledge/r ... -pronacji/
hmm.. ale moge się oczywiście mylić

http://www.asics.pl/running/knowledge/r ... -pronacji/
Ostatnio zmieniony 23 sty 2013, 12:00 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
Dokładnie..mówimy o tym samym

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:28
- Życiówka w maratonie: 02:56:00
Piechu, coś pokręciłeś.Piechu pisze:stopa jako całość przy pronacji ucieka na zewnątrz.

Ten obrazek to zbyt daleko idące uproszczenie, często mylące i nieprawdziwe.mar_jas pisze:Dokładnie..mówimy o tym samym![]()
Ostatnio zmieniony 23 sty 2013, 12:04 przez wigi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Zamieściłem link z grafiką 
Chodzi mi o to, że przy pronacji stopy układają się w literę V czyli uciekają na zewnątrz. Widać to szczególnie oglądając pronujacego biegacza
Przepraszam, za offtop przy okazji

Chodzi mi o to, że przy pronacji stopy układają się w literę V czyli uciekają na zewnątrz. Widać to szczególnie oglądając pronujacego biegacza

Przepraszam, za offtop przy okazji

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:28
- Życiówka w maratonie: 02:56:00
Takie ułożenie stóp bardzo często występuje u pronatorów ale nie zawsze i nie jest to wyznacznik nadmiernej pronacji - takie stawianie stóp może zdarzać się także u supinatorów.Piechu pisze:Zamieściłem link z grafiką