na takich długich wybieganiach. I kto to mówi.

Moderator: infernal
mi bedzie wychodzić w tyg mniej km ale ja celuje w dużo gorszy czas jak Ty! A ten akcent TP + TM to w jakich ilościach?wigi pisze:Ja do maratonu mam prosty plan. Obecny tydzień (ok. 85 km) to same wybiegania (w sobotę lub niedzielę ok. 28 km long).
Następny tydzień (ok. 75 km) to 2 akcenty - TM i TP. Kolejny tydzień (ok. 70 km) to też 2 akcenty - mieszany TP+TM i drugi TP. W tygodniu startowym (ok. 40 km) we wtorek TP 3 x 1,6 km na przerwie 2 min. Tak jest wg Danielsa i to mi pasuje.
To zrozumiałe, że mniej km Ci wyjdzie, przecież ja mam atakować trójkę.panucci10 pisze: mi bedzie wychodzić w tyg mniej km ale ja celuje w dużo gorszy czas jak Ty! A ten akcent TP + TM to w jakich ilościach?
wigi pisze:To zrozumiałe, że mniej km Ci wyjdzie, przecież ja mam atakować trójkę.panucci10 pisze: mi bedzie wychodzić w tyg mniej km ale ja celuje w dużo gorszy czas jak Ty! A ten akcent TP + TM to w jakich ilościach?
A trening wygląda tak: 6,4 km BS + 1600 m P + 3,2 km M + 1600 m BS + 1600 m P + 3,2 km M + 3,2 km BS.
Można go zawsze nieco zmodyfikować (odchudzić).
no tak, tyle że ja zrobiłem roztrenowanie 2tyg po sezonienestork pisze:BPS - bezpośrednie przygotowanie startowe. Konkretnie chodziło mi o luzowanie przed startem i że kontuzja de facto wymusiła to luzowanie.
dziękiMikeWeidenbaum pisze:Spóźnione gratulacje za połówkę!
A jak już tutaj piszę to przy okazji o coś zapytam : ). W lipcu zamierzam zadebiutować w tri (olimpijka w Poznaniu). Jak mniej więcej przekłada się wynik z dychy bieganej "solo" na dychę w tri (na dystansie olimpijskim albo 1/4 IM), o ile wolniej się biegnie? Domyślam się, że to jest bardzo indywidualne, ale pytam o Twoje doświadczenia na przestrzeni lat i ewentualnie doświadczenia jakichś innych triathlonistów których znasz.
sosik pisze:Fajnie poszedł ten trening.
Niedługo zacznę mieć koszmary, że mnie wyprzedzasz na 40 km maratonu ;p
dzięki, staram sięneevle pisze:Przykładasz się do rozgrzewki jak zawsze.