I przede wszystkim udanego urlopu

Moderator: infernal
Jak pogoda nie przeszkodzi to widzę szanse na 90 minut a przynajmniej życiówkę. Bardzo ładne, mocne treningi pod HM wchodzą.mach82 pisze:Jeszcze 2 tygodnie cięższych treningów - zegar tykaLiczę na dzień konia.
+1jacekww pisze:Jak pogoda nie przeszkodzi to widzę szanse na 90 minut a przynajmniej życiówkę. Bardzo ładne, mocne treningi pod HM wchodzą.mach82 pisze:Jeszcze 2 tygodnie cięższych treningów - zegar tykaLiczę na dzień konia.
+2adam99 pisze:+1jacekww pisze:Jak pogoda nie przeszkodzi to widzę szanse na 90 minut a przynajmniej życiówkę. Bardzo ładne, mocne treningi pod HM wchodzą.mach82 pisze:Jeszcze 2 tygodnie cięższych treningów - zegar tykaLiczę na dzień konia.
Słuchaj starszych kolegów...
Canova kiedyś pisał że to ma być bardzo żwawo, co w jego rozumieniu oznacza minimum T5. U mnie zazwyczaj wychodzi T3-T5 (3:50-4:00), ale szczególnie na ostatnich 1-2 powtórzeniach lubię sobie zejść do 3:20-3:30.sochers pisze:Te treningi 10x szybko/wolno to w T5?
Jak Ci to realnie wylicza prognozę? Bo ja chyba źle patrzę, mi na połówkę pokazuje 1;56
To był dzień konia. Na zawodach będzie dzień słoniasochers pisze:8x1 T10-T5.
Szanuję.
Zapytam inaczej. Przygotowujesz się do półmaratonu - jaka jednostka mówi Ci na jaki czas jesteś gotowy? Rozumiem że np. takie 4x3km 4:13-4:15 musi wejść ze sporym zapasem abyś uznał że dasz radę przebiec 21km w takim tempie?adam99 pisze:Biegasz 3*4 km po 4:11-4:12 na przerwie 2 minuty i pytasz jakie jednostki możemy Ci polecić? Żartowniś [WINKING FACE]
Ja jak łamałem 1:30 to max biegłem bodaj 4*3 km po 4:13-4:15 na przerwie 3 minuty.
Wysłane z iPhone .
Z tego co widziałem, to na podstawie tempa, HR i HR max oblicza vo2max. Później już przyporządkowuje vo2max do rezultatu z tabeli Danielsa. Przy tempie 21k-42k dodatkowo ma znaczenie współczynnik maratoński, który jest kalkulowany na podstawie długich biegów (im mniej długich biegów, tym wynik (pół)maratoński będzie gorszy). Ja musiałem trochę pomanewrować w różnych współczynnikach, aby pokazywane rezultaty były ok, bo bez tego były zbyt optymistyczne (albo na zawodach nie jestem w stanie pobiec na maxa)Phalandir pisze:Ciekawe na jakiej zasadzie rynanalyze oblicza to wszystko. Ja dopiero to odpaliłem i pewnie za jakieś 2 miesiące będę mógł wyciągnąć jakieś pożyteczne dane dopiero.