Tomasz - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
wrestler
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tomasz bo trochę zabrzmiało że robisz plan pod HM bo masz takie trasy pod domem :) ale to ma i trochę sens. Az zacytuje bieganie.pl

W jednym z wywiadów który znajdziecie na Bieganie.pl Renato Canova bardzo mądrze mówi o tym wychodzeniu ze schematów, o wykorzystywaniu tego co mamy, oto fragment:

„Pamiętam raz na Letsrun podałem przykład: podbiegów 400 metrowych. Zaraz pytanie: ”Mam tylko 300 metrowy i co mam robić?” Użyj wyobraźni. Chcę Ci powiedzieć coś co wydarzyło się 30 lat temu. Bud Winter był trenerem Tommiego Smitha (złoto na 200 m na Igrzyskach w Meksyku, jako pierwszy w historii zszedł poniżej bariery 20 sekund). Ja także byłem młodym trenerem w 1974 roku i mieliśmy spotkanie z Budem. Trener powiedział nam, że Smith robi siłę na podbiegu o długości 87 jardów. Byliśmy zaciekawieni. Dlaczego 87? Może 80 metrów ? To mu zajmuje pewnie z 10, 11 sekund. Ok, ale dlaczego takie? Dwie godziny dyskusji. Potem zapytaliśmy się trenera: „Jaki jest tego powód? Dlaczego 87? On odpowiedział: „Bo od 88 zaczyna się zbieg”.
Ale z drugiej strony ja zależy Ci na poprawie na 5km to lepiej chyba wziąść jakis plan pod ten dystans ew. pod 10km
Per aspera ad aspra
BLOG
KOMENTARZE
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piątkę z dobrym czasem chciałbym polecieć w przyszłym roku, firmowy raczej wejdzie w tradycję. Nie planowałem teraz startu na dychę, choć... jednoznacznie nie powiem "nie" ;)
Na razie zbliża się lato wraz z wysokimi temperaturami, dlatego myślałem o zwiększeniu kilometrażu przy mniejszych prędkościach. Od jesieni do wiosny mogę bardziej pracować nad tempem. W przyszłym roku chciałbym wystartować w biegu mietkowskim (16km wokół zalewu) i... może nocny HM we Wrocławiu. Na razie luźne pomysły. Jak sugerował Skoor, przy takim wyprzedzeniu czasowym wszystko może się zmienić.
Awatar użytkownika
wrestler
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja bym sugerował teraz skupić się na dystansie 5 lub 10 jak lubisz szybko biegać, ogólnie bazę tlenową (wolne bieganie) najlepiej robi się w zimę gdyż ze względu na warunki trudniej biega się szybsze odcinki. Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby robić ją i latem
Per aspera ad aspra
BLOG
KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przetrzyj mokra reka elektrody i skore pod nimi. Bedzie ok.
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak robiłem, tylko na początku biegu nie pocę się i przestaje łapać. Później już jest ok. Muszę pokombinować.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mam to samo z pulsometrem suunto, jak nie namoczę obficie elektrod to przez 1,5km nie łączą. Po zmoczeniu wodą nie ma problemu. Co ciekawe nigdy coś takiego nie działo się z paskiem garmina, ale może to z tego powodu, że kiedyś było mnie 10kg więcej i pasek lepiej przylegał :niewiem:
Awatar użytkownika
wrestler
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja tak miałem z garminem nawet po mocnym zwilzeniu ale wymienili mi na nowy i problem zniknął
Per aspera ad aspra
BLOG
KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wygląda na kwestię nawilżenia skoro później działa poprawnie. Podjadę do znajomego aptekarza i zapytam o żel do usg. W sumie bardzo mi to nie przeszkadza tylko wykres trochę z czapy.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Żel załatwi sprawę tylko pasek będziesz miał nim ufajdany. Jak wyschnie to wygląda jak wyschnięty kisiel i się kruszy więc obowiązkowe pranie po każdym treningu ;)
Awatar użytkownika
Tomasz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pozostaje 4 minutowa tabata przed biegiem i nie będzie suchej skóry ;)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przyjemne z pożytecznym :hejhej:
ODPOWIEDZ