rockduck- komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jednak wyszlo na nasze i okazalo sie ze mimo ok 3 km po asflacie, kolce sie jednak przydaly :P
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wyszło wam bardzo na dobre :)
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dolomity piękne, ale nasze góry też bajkowe, prawda?

Koniczynka w Ojcowie 9 maja, 42,6 km, jakieś 1300 up i tyle samo w dół
w ubiegłym roku było 150 miejsc, więc trzeba być czujnym :)
https://www.facebook.com/KoniczynkaTrailMarathon
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzięki za przypomnienie :)

nasze góry jakieś bardziej bliskie sercu
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gdyby nadal interesowało - inf. zaraz po weekendzie; trzeba się liczyć z błyskawicznymi zapisami
Obrazek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kurczę, świetne przebiegi. naprawdę profesjonalnie to wygląda :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:kurczę, świetne przebiegi. naprawdę profesjonalnie to wygląda :)
Korzystam póki jeszcze mogę ;)

Zawsze można by więcej tyle ze mam taki a nie inny organizm i kręcenie się w okolicach 100km/tyg powoduje ze zaraz zaczyna mnie łapać poczucie: ,,kontuzja u bram"

Więc juz wole iść na te silke, crossfit czy cos ;)
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poleciłbyś jakiś fajny teren na lekki weekendowy bieg w najbliższej okolicy Krakowa. Najbliższej to tak powiedzmy w okolicach do 15 km od Krakowa (mieszkam przy Zakopiance). Lekki trening - to tak 250/300m na każde 10km. Trasa tak powiedzmy 15-25 km. Biegam zwykle w lesie tynieckim, ale tam biegi powyżej 15 km fajne nie będą, z racji częstego zawracania (las relatywnie krótki). Myślałem o lesie w Głogoczowie (ja na spacery z dzieciakiem jeździłem tam to sporo biegaczy widziałem). Coś mógłbyś zasugerować?
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W głogoczowie nigdy nie byłem. Bardzo polecam las w Zabierzowie, świetne tereny trailowe , zero asfaltu i dużo urozmaiconych ścieżek , drugim super miejscem jest Las Wolski, podobny do Zabierzowa ale bardziej zatloczony (ale tez bez szału ) , jednak najbardziej (ale już trochę dalej bo chyba będzie 25 km ) polecam zaparkowac w Myślenicach kolo stadionu i zacząć biec stokowka w okolice gory Chelm - niezliczona ilość tras o różnych wariantach , bardziej zbiegowe , bardziej podbiegowe , nadają się tez na dłuższe wybiegania rzędu 40-50 km jakbys kiedyś z czasem potrzebował na Rzeźnika etc.

Na sam początek jednak polecam Wolski i Zabierzów , jest gdzie biegać i kręcić fajne trasy.
W zabierzowie skrecasz kolo kościoła , jedziezz w gore 500m i masz parking i początek szlaku , lecisz ile chcesz i skrecasz gdzie chcesz , nie idzie się zgubić , kolo radaru jest mapa szlaków :)
Awatar użytkownika
rocha
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witaj, śledzę Twój blog od paru tygodni, czy mógłbyś pokazać profil trasy Twojego "lekkiego" rozbiegania ok. 15-20km 800m deniwelacji?
Trochę Cię podglądam, przydałyby się te dane.
A jak nie możesz, to napisz w ilu podbiegach robisz te 800m. Teren falisty, czy dwa długie podbiegi.
PS. Zagrożeniem nie jestem ;)
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wygląda to mniej wjecej tak, zależy od tego pod jakie zawody trenuje , jeżeli mam ultra wtedy trenuje na trasach w tym stylu , jeżeli alpejski to szukam wariantu z jednym dlugim podbiegiem i mocnym zbiegiem.
Na codzien mam zakres wysokości od 350 do 500m npm. Ale do 20min jazdy mam trasę te której profil zamieszczam :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rockduck pisze:W głogoczowie nigdy nie byłem. Bardzo polecam las w Zabierzowie, świetne tereny trailowe , zero asfaltu i dużo urozmaiconych ścieżek , drugim super miejscem jest Las Wolski, podobny do Zabierzowa ale bardziej zatloczony (ale tez bez szału ) , jednak najbardziej (ale już trochę dalej bo chyba będzie 25 km ) polecam zaparkowac w Myślenicach kolo stadionu i zacząć biec stokowka w okolice gory Chelm - niezliczona ilość tras o różnych wariantach , bardziej zbiegowe , bardziej podbiegowe , nadają się tez na dłuższe wybiegania rzędu 40-50 km jakbys kiedyś z czasem potrzebował na Rzeźnika etc.

Na sam początek jednak polecam Wolski i Zabierzów , jest gdzie biegać i kręcić fajne trasy.
W zabierzowie skrecasz kolo kościoła , jedziezz w gore 500m i masz parking i początek szlaku , lecisz ile chcesz i skrecasz gdzie chcesz , nie idzie się zgubić , kolo radaru jest mapa szlaków :)
Wolski znam - bo biegałem Grand Prix, raczej unikam (choć pewnie zimą będę tam biegał bezpośrednio po pracy) - właśnie z uwagi na ilość osób. Przewyższenia tam są zbliżone do tych w lesie tynieckim, a w Tynieckim najcześciej nie spotykam nikogo i mogę napawać się kontaktem z naturą :)

Co do parkingu w Zabierzowie - to masz na myśli gdzieś okolice Jeziorka?

ps. Pewnie w weekend podjadę do Głogoczowa (na jeden z biegów, drugi zrobię jak zwykle w Tynieckim - bo muszę o 4:30 trening zaczynać by odpowiednio wcześnie wrócić). Innym razem, jak jeszcze troszkę kondycji zbuduję to pewnie własnie o Myślenicach pomyślę, bo w końcu tak samo tam daleko jak do Zabierzowa mam (25-30 km)
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
rocha
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź, mamy podobne trasy...
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W Zabierzowie najlepiej parkowac kolo radaru albo gdzieś przy ul.Kmity.

Co do Wolskiego polecam parking i rejony kolo obserwatorium astronomicznego/Kamedułów , w tych zakątkach ludzi sporo mniej , w niedziele biegalem z dziewczyna kolo 19 i bylo może 12 osób.
ODPOWIEDZ