Yafoo - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Gratulacje! Spoko wynik!
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Gratuluje debiutu! Masz niezły progress.

Może małe wyzwanie? Kto pierwszy poniżej 45 min?? ;>
Awatar użytkownika
Yafoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Chętnie podejme taką sportowo-forumową rywalizacje.
Aczkolwiek są takie dwie dziesiątki które nie stawiają mnie na dobrej pozycji (prawie 10 lati ponad 10kg więcej).
Właśnie czytam Danielsa dużo tam ciekawych rzeczy przystępnie opisanych, ale narazie będę treningi wzorował na Bartoszaku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No ta druga dziesiątka to wcale nie taka wada. Jak szybko schudniesz to możesz znacznie poprawić wynik ;)
Też opieram trening na danielsie, z tymże staram się robić nieco dłuższe wybiegania i nie biegać wszystkiego po płaskim.

Pozatym twoja aktualna życiówka stawia mnie na gorszej pozycji ;)
Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

Stadion, fajna sprawa, ale chyba na interwały i tempówki, na długich wybieganiach kręcić się w koło kilkanaście, kilkadziesiąt razy to nudne. Z drugiej strony biegi uliczne nie są nigdy idealnie płaskie, więc lepiej biegać w przybliżonych warunkach.
Powodzenia w walce z kilogramami, walka ciężka, ale opłacalna.
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
Awatar użytkownika
Yafoo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dlatego tempówki i interwały biegam w przybliżonych warunkach o ile nie gorszych (tzn. piach i nierówności), natomiast na zawodach nie biega sie Easy to mogę to sobie na stadionie pobiegać. Co do nudy to rzeczywiście 30 kółek zrobić w jednym tempie to dość monotonne jest, z drugiej strony jednak nigdy na stadionie nie jestem sam, oglądałem ostatnio trening rugby dzieciaków i te 30 kółek moment przeleciało. Pozatym częściej na stadionie niż w terenie można spotkać biegaczy, których w moim miasteczku jak na lekarstwo.
Obrazek
Awatar użytkownika
makar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:38:26

Nieprzeczytany post

Fajne treningi i bardzo obiecujące tempo. Podoba mi się ! No i waga w dół! Trzymam kciuki za zawody. Na pewno dasz radę. Ja w czasie biegania na stadionie zamiast liczenia "kółek" wyobrażam sobie, jakie to sukienki sobie kupię na wyprzedażach itp. Nie wiem, czy w Twoim przypadku to zadziała :hahaha:
Pozdrawiam serdecznie.
Marzena
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yafoo trochę nie rozumiem własnie interwaly powinieneś robić na bieżni a długie wybiegania po terenie pagorkowatym , interwal ćwiczy określona prędkość ma określony czas lub długość która na stadionie jest najdokladniej dobrana ,
Nie wybrazam sobie siebie lecacego 3:30min/km po lesie jakiś wystajacy konar jakiś kamień i kontuzja gwarantowana
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
Awatar użytkownika
Yafoo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

makar - zawody jak pisałem będą raczej treningowo przebiegnięte, tzn. mam nadzieje zejść poniżej 1:15min czyli przebiec w tempie 5'/km które do niedawna szykowałem na 10k, ale teraz raczej nie będzie trudne utrzymanie tego tempa ale nic szybciej też nie chce biec bo najważniejsze dla mnie teraz są treningi na "10".
Co do wagi hmmmmmm, nigdy nie będe miał sylwetki biegacza. Dlaczego? Mam teraz 92kg czyli przy 185cm wzrostu to 7kg więcej niż prawidłowe BMI, natomiast mam 84cm w pasie i 114cm w klatce piersiowej, czyli do zrzucania nie zostało się za dużo tłuszczu, owszem jest go jeszcze troche ale nie tyle ile by na to wskazywało BMI i dlatego tak powoli mi teraz ta waga spada, a będzie spadać jeszcze wolniej. O ile wogóle będzie, bo głodzić się nie zamierzam ani katować dietami też nie.
Aha kółek też nie licze, zdaje się na Garminka, natomist jest to świetny czas na przemyślenia ale o sukienkach raczej nie myśle :bleble:

Ciawaraz - na stadionie byłem raptem 2 czy 3 razy i wynika to tylko z braku czasu w godzinach gdy jest widno, normalnie stadion omijam dalekim łukiem. Gdy zejde może kiedyś do tempa w jakim ty biegasz to pomyśle o bieganiu na stadionie.
Obrazek
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie zrozum mnie zle przy interwalach człowiek powinien koncentrować się na prędkości czasie itp a nie na patrzeniu pod nogi , nie ważne czy biegasz 3:30 czy 4:30 w tym momencie to dla ciebie jest większy wysiłek po co się rozpraszac na patrzenie pod nogi unikanie gałęzi itp uważam ze do interwalow najlepszy jest stadion
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
Awatar użytkownika
Yafoo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No i odpowiedziałeś sobie od razu na to pytanie. Dlatego, że jest trudniej trenować w terenie to później na zawodach jest spoko. tak mi9 się wydaje przynajmniej bo za wiele nie mam ich zaliczonych.
Boje się, że biegając na stadionie TempoRun 4:30, na zawodach będzie ciężko zrobić 45min. gdy okaże się że profil trasy jest trudny (dużo podbiegów itp.) a tak już treningiem jestem na to przygotowany.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tego co widze po Tempo runach u Ciebie to 45 min masz już w kieszeni. Planujesz jakiś start?
Awatar użytkownika
Yafoo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

11 listopada Bieg Niepodległości w Gdyni ale raczej nie będę jeszcze w stanie złamać tam 45min. później tych biegów jak na lekarstwo czyli raczej jakiś bieg sylwestrowy.
Obrazek
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Gratki!

Naprawdę dobry wynik..
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Założe się, że gdybyś teraz pobiegł 10k to 45 min w kieszeni. Gratulacje!
ODPOWIEDZ