Robbur - komentarze
Moderator: infernal
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:44
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki, dzięki
Skrobnę później coś szczegółowo, bo wpadłem tylko na chwilunie z braku czasu. Powiem tylko, że bieg był idealnie według założonego planu. Noga super. Bezboleśnie. Z wyjątkiem odcisków, ale to szczegół. Igła przebiła, trochę czerwonej cieczy wytrysło i stopy są jak nowe .
Jedyny minus jest taki, że miałem zbyt mało czasu, żeby z Wolfteamem poprzeżywać bieg. Musieliśmy nieźle wyglądać po biegu: HerFlik (odsyłam do blogu Kanas) i dwa pingwiny z odciskami .
Skrobnę później coś szczegółowo, bo wpadłem tylko na chwilunie z braku czasu. Powiem tylko, że bieg był idealnie według założonego planu. Noga super. Bezboleśnie. Z wyjątkiem odcisków, ale to szczegół. Igła przebiła, trochę czerwonej cieczy wytrysło i stopy są jak nowe .
Jedyny minus jest taki, że miałem zbyt mało czasu, żeby z Wolfteamem poprzeżywać bieg. Musieliśmy nieźle wyglądać po biegu: HerFlik (odsyłam do blogu Kanas) i dwa pingwiny z odciskami .
- chel
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
fiu fiu, gratulacje!Vincent pisze: 1:41:09 to już nie w kij dmuchał
- Księżna
- Zaprawiony W Bojach
Odszukajcie na tych zdjęciach biegaczy niemikołajowych
Fajnie:-)Bardzo fajnie zachowywał się jeden z biegaczy, zaopatrzony zawczasu w cukierki, które rozdawał dzieciakom.
Super, żę udało siętrzymać planowane tempo...
Nieee moooogę....
Ale i tak na 5 metrów przed metą dałem się wyprzedzić reniferowi.
bra-wo!Wszyscy trzasnęliśmy nieoficjalne życiówki
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Robbur, gratulacje na całej szerokości. I za wynik, i za elenganckie rozłożenie tempa.
- Kanas78
- Zaprawiony W Bojach
Czekałam na Twój wpis, fajnie to wszystko opisałeś. Kontrolowałes bieg przez caly czas i to w takim tempie, ze szok. Wielkie gratulacje. Tylko nie mów, ze teraz będziesz chcial złamać 1.30, bo zacznę sie Ciebie bać to do zobaczenia za rok! No, chyba że nam się uda spotkać na jakimś innym biegu, kto wie...
-
- Zaprawiony W Bojach
HA!!!!LadyE pisze:mysle ze spokojnie dasz rade utrzymac tempo jak wystartujesz nie szybciej jak 4:50 a moze nawet na pierwszych kilometrach 4:55 to na ostatnich jeszcze zdolasz wejsc w 4:30
zaopiekuj sie tylko tymi odciskami
Robbur przejrzalam sobie dokladnie tabelke z tempami. bardzo ladny bieg
jeszcze raz gratulacje
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze raz gratulacje, bo utrzymac takie tempo w glide'ach w tym lesie to spore osiągnięcie. Strach się bać jaki czas złamiesz, jak pobiegniesz na asfalcie Za Harnasiem także nie przepadam, ale ten rzeczywiście smakował wyjątkowo. Do zobaczenie zatem na kolejnych zawodach
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
Lady - uczyniłem z Twojej rady plan biegu i udało się go zrealizować
Wolf - przy okazji okazało się, że jestem niekompatybilny z Glidami. Stopy obtarł mi właśnie ten element wspomagający suspinację. Na szczęście kanadie są dla neutralo-pronatorów i leżą mi idealnie, co pokazały dłuższe wybiegi w trudnym terenie. Źle określiłem typ stopy na podstawie wytarcia starych butów. Moja technika biegu, jest chyba mało konwencjonalna - pronuję zdzierając zewnętrzne krawędzie butów.
Mam nadzieje, że jak się spotkamy następnym razem, to na trochę dłużej.
Wolf - przy okazji okazało się, że jestem niekompatybilny z Glidami. Stopy obtarł mi właśnie ten element wspomagający suspinację. Na szczęście kanadie są dla neutralo-pronatorów i leżą mi idealnie, co pokazały dłuższe wybiegi w trudnym terenie. Źle określiłem typ stopy na podstawie wytarcia starych butów. Moja technika biegu, jest chyba mało konwencjonalna - pronuję zdzierając zewnętrzne krawędzie butów.
Trochę rozsądku jednak mam i aż tak to się kenijczykowi podejść nie dam. 1.3x jest w moim zasięgu, ale 1.2x to już poza.Kanas78 pisze: Tylko nie mów, ze teraz będziesz chcial złamać 1.30, bo zacznę sie Ciebie bać.
Mam nadzieje, że jak się spotkamy następnym razem, to na trochę dłużej.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
... co widać pod koniec filmiku http://www.youtube.com/watch?v=D1bRiRuf ... r_embeddedAle i tak na 5 metrów przed metą dałem się wyprzedzić reniferowi
reniferu jest debeściak
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
No jasne, chyba za rok moim głównym celem będzie "wyciąć futrzaka"
No bo walczyłem z nim jak mogłem (ten w czerwonych butach):
Ale i tak za chwilę wąchałem jego racice
No bo walczyłem z nim jak mogłem (ten w czerwonych butach):
Ale i tak za chwilę wąchałem jego racice
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Zdjęcie świetne, jaka zaciętość!
Prorokowanie na podstawie wytarcia butów jest bardzo niepewne, u mnie pomyłka była w drugą stronę.robbur pisze: Źle określiłem typ stopy na podstawie wytarcia starych butów. Moja technika biegu, jest chyba mało konwencjonalna - pronuję zdzierając zewnętrzne krawędzie butów.
.
- robbur
- Zaprawiony W Bojach
To u mnie chyba też tak jest. Piszę "chyba", bo jakoś nie mam okazji do footid, czy czegoś w tym stylu. Raczej domyślam się po ułożeniu drugiej pary butów - neutralno-pronującej, która piknie mi się sprawdza w wymagającym terenie.strasb pisze: Prorokowanie na podstawie wytarcia butów jest bardzo niepewne, u mnie pomyłka była w drugą stronę.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli koniecznie chcesz się zaklasyfikować, to najlepiej ktoś znający się na rzeczy (i niekoniecznie pracujący dla konkretnej marki obuwia) + bieżnia z kamerką. Ale w sumie wciąż brak naukowych dowodów na to, że ewentualną nadmierną pronacją należy się przejmować. Przypominam sobie za to takie opracowanie, w którym autorzy po analizie doszli do wniosku, że najmniej kontuzjogenną ma szansę być para butów, która naszym stopom wydaje się zwyczajnie najwygodniejsza. Czyli jeśli masz nastopnie przetestowany dobrze sprawdzający się model, to niech Ci "przynależność rasowa" snu z powiek nie spędza.