Grzesiek - vox populi

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Lidlowskie :) ale daja rade - oczywiscie jesli o nich nie zapominam ;)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
toa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Muszę na takie zapolować - czasem są tam fajne rzeczy. Dziś biegałem np w koszulce narciarskiej z lidla i było lepiej niż w koszulce biegowej adidasa ostatnio.
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ładnie ciśniesz te szybkie odcinki.A fartlek jest bardzo dobry jako taki lekki akcent.Bo interwały to już niezła zajezdnia :hej:
Oby się warunki biegowe nie pogorszyły,bo w weekend mam w planie szybką dyszkę.Choć i tak komfortowo nie będzie.Lubię zimę i biegałem nawet przy -20st ,jednak były to spokojne wybiegania.A szybkiego biegania,gdzie człowiek dyszy i płuca wypluwa nie lubię na mrozie:grr:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki :)
Dziś było prawie 10 na mrozie, ale kominiarka dała radę. Oczywiście z biegiem czasu musiałem coraz częściej ją odciągać od twarzy dla głębszego oddechu, ale jednak, w połączeniu z polarowym kominem na szyję, było ciepło i przyjemnie :)
Warunki, myślę, powinny być ok. Nawet jak śnieg spadnie, to nie będzie lodu na drogach, tak więc jak na Błonia się wybierzesz, to możesz być chyba spokojny o ładną dyszkę.
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Dzięki :)
Dziś było prawie 10 na mrozie, ale kominiarka dała radę. Oczywiście z biegiem czasu musiałem coraz częściej ją odciągać od twarzy dla głębszego oddechu, ale jednak, w połączeniu z polarowym kominem na szyję, było ciepło i przyjemnie :)
Warunki, myślę, powinny być ok. Nawet jak śnieg spadnie, to nie będzie lodu na drogach, tak więc jak na Błonia się wybierzesz, to możesz być chyba spokojny o ładną dyszkę.
Na Błonia mam ponad 10 km(trochę za długo na rozgrzewkę :hahaha: ).A samochodem nie będe podjeżdzał specjanie,żeby pobiegać.
Muszę to zrobić u siebie na wiejskich drogach.Będzie utrudnienie z powodu pagórków,ale tu chodzi o sprawdzenie formy,a nie o życiówki.
I tak z treningu PB się nie liczy,brak atestu :bum:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ej, no co Ty - musiałbym zmienić w stopce czas na ponad 1h na dychę, a to mi się nie podoba :hahaha:
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Ej, no co Ty - musiałbym zmienić w stopce czas na ponad 1h na dychę, a to mi się nie podoba :hahaha:
Nie jesteśmy zawodowcami,więc liczyć można.Ja jednak wolę poczekać na oficjalne zawody.Testy mam co 3-4 tyg i nie chce mi się zmieniać
co chwilę wyniku w stopce :hahaha:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja test odpuszczę sobie teraz (choć korci, żeby znowu szybciej polecieć) i na Sylwestrowym zobaczy się, gdzie teraz jestem. Pod koniec listopada już myślałem, że zaraz będę łamać 50minut, ale teraz jakoś dalekie się to wydaje. Jak nawierzchnia będzie taka jak dziś, to wszystko się może zdarzyć. Potem chyba w połowie stycznia testowo dychę na szybko zrobię, bo na koleżeńskim postanowiłem już na 100%, że będzie połówka, ale tak w II zakresie, żeby sobie na Marzannę krystalizować cel :) Na razie 1:45-2:00 jest założenie, z wiarą w <1:55 :)
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Fotka pierwsza klasa!
Obrazek
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Ja test odpuszczę sobie teraz (choć korci, żeby znowu szybciej polecieć) i na Sylwestrowym zobaczy się, gdzie teraz jestem. Pod koniec listopada już myślałem, że zaraz będę łamać 50minut, ale teraz jakoś dalekie się to wydaje. Jak nawierzchnia będzie taka jak dziś, to wszystko się może zdarzyć. Potem chyba w połowie stycznia testowo dychę na szybko zrobię, bo na koleżeńskim postanowiłem już na 100%, że będzie połówka, ale tak w II zakresie, żeby sobie na Marzannę krystalizować cel :) Na razie 1:45-2:00 jest założenie, z wiarą w <1:55 :)
Na tym poziomie będziesz robił szybkie postępy i nie ma co zakładać teraz na jaki czas polecisz w styczniu/marcu.Najważniejsze są regularne treningi,zwiększanie objętości i redukcja wagi.U mnie minął rok biegania w listopadzie,gdzie nie byłem wstanie kilometra przebiec :hej: A schudłem 19 kilo :bum:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Acer - mam nadzieję, że jury oceni ją podobnie, jak Ty ;)

Krzychu - wiem, że do marca dużo można poprawić, ale z tej połówki styczniowej chcę sobie zrobić generalne "wróżenie" tempa, z jakim założę sobie bieg na Marzannie :)
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1h 3min

Nieprzeczytany post

Hej!
Powiem szczerze, że kopara mi opadła, jak zobaczyłam fotki!
SZOK.
Całkowicie inny człowiek :usmiech:
A postępy... kurczę, szalejesz z tempem! komfortowy bieg w tempie +/- 5:20, to ja mogę pomarzyć :hej:
Może kiedyś :hej:

Dawno kupiłeś kolce w Lidlu? Przydałoby mi sie takie coś :usmiech:
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Acer - mam nadzieję, że jury oceni ją podobnie, jak Ty ;)

Krzychu - wiem, że do marca dużo można poprawić, ale z tej połówki styczniowej chcę sobie zrobić generalne "wróżenie" tempa, z jakim założę sobie bieg na Marzannie :)
I zweryfikujesz to tempo jeszcze kilkukrotnie,jak ja maraton wiosenny :hejhej:
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

concordia pisze:A postępy... kurczę, szalejesz z tempem! komfortowy bieg w tempie +/- 5:20, to ja mogę pomarzyć :hej:
Może kiedyś :hej:
Dawno kupiłeś kolce w Lidlu? Przydałoby mi sie takie coś :usmiech:
Podczas "tygodnia narciarza" - kupiłem wtedy kolce i softshell, który jednak nie zdał zimą egzaminu biegowego (zbyt ciepły :) )
Co do tempa, to przecież biegasz na podobnym :)
Krzychu M pisze:I zweryfikujesz to tempo jeszcze kilkukrotnie,jak ja maraton wiosenny :hejhej:
Pewnie tak będzie - oby :)
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1h 3min

Nieprzeczytany post

Wybiorę się do Lidla niebawem, tam często można fajne biegowe ciuszki za grosze kupić, może od razu na kolce się załapie :hejhej:
Co do tempa, to to przedwczorajsze było jednorazowym incydentem, ale będę pracowała, żeby weszło choć trochę w krew :hej:
Fotka z metą wymiata :hej:
ja niestety nie mam żadnych biegowych fotek :ech:
ODPOWIEDZ