Test powiedzial ze 59s na 400 (1x) jest mozliwe.Skoor pisze:I co test powiedzial?![]()

Moderator: infernal
Test powiedzial ze 59s na 400 (1x) jest mozliwe.Skoor pisze:I co test powiedzial?![]()
Sub60. Tak jak kazdy "sub".Skoor pisze:A na jakiej skali "niezłości" w bieganiu na 400 mnie to plasuje?
Powoli...marek84 pisze:Fajnie Ci te kilometrówki weszły. Jeśli takie coś pobiegłeś na wietrze i jeszcze sam piszesz, że rezerwa była, to walcz o te 37.XX na 10km, nie ma co się zadowalać półśrodkami
Na 3 tygodnie przed moją życiówką 38.25 biegałem tysiące po 3.35 a ostatni w 3.31 na przerwie 3.15,aleRolli pisze:Powoli...marek84 pisze:Fajnie Ci te kilometrówki weszły. Jeśli takie coś pobiegłeś na wietrze i jeszcze sam piszesz, że rezerwa była, to walcz o te 37.XX na 10km, nie ma co się zadowalać półśrodkami
To byly typowe VO2max tysiaczki. Czyli planowane w 3km-tempo, dlatego tez dosc dlugie przerwy w 4 minuty (takie przerwy robi sie w marszu lub w 50/50% marsz/trucht). Na sub38 troche jeszcze za wczesnie. To ze bylo lekko, to oznacza, ze mogly byc wykonane jeszcze troche szybciej, ale nie oznacza, ze to utrzymasz takie tempo przez 10km.
Przerwe generalnie robie w zaleznosci od samopoczucia. Wczoraj to bylo okolo 3:15 truchtem i 45s lekkiego marszu. Jak jest gorszy dzien i interwaly ida ciezej to zmieniam proporcje. HRmax nie mam zmierzonego przypuszczam, ze bedzie to cos w okolicy 185-190.hansel pisze:Witaj
Śledzę Twojego bloga na bieganie.pl od dłuższego czasu, z racji że jesteśmy w podobnym wieku i też pochodzę z okolic TBG a jakiś czas temu byliśmy na podobnym poziomie. No ale w tym sezonie odpaliłeś z formą, jestem pod wrażeniem.
Te ostatnie interwały mega mocne.
Nie wyczytałem tego wcześniej, zdradzisz może jaką przerwę robisz pomiędzy odcinkami? wiem że 4min, ale w tym czasie trucht? jaki dystans/tempo truchtu?
No i jakie masz HRmax, no bo ja tętno 167 to osiągam czasami pod koniec swoich wybiegań w tempie 5:00:).
Widzę, że ciągnie Cię w kierunku biegów średnich. Wpadnij w przyszłym sezonie do stolicy na Warsaw Track Cup, może będzie okazja się pościgać;)
pozdr
Michal
Nawet na to specjalnie nie licze. W zupelnosci nie licze na utrzymanie tempa 3:35 na 10km. To jest zupelnie nierealne. Najbardziej realnym bedzie start po 3:50, a po 6km sie zobaczy.Rolli pisze:Powoli...marek84 pisze:Fajnie Ci te kilometrówki weszły. Jeśli takie coś pobiegłeś na wietrze i jeszcze sam piszesz, że rezerwa była, to walcz o te 37.XX na 10km, nie ma co się zadowalać półśrodkami
To byly typowe VO2max tysiaczki. Czyli planowane w 3km-tempo, dlatego tez dosc dlugie przerwy w 4 minuty (takie przerwy robi sie w marszu lub w 50/50% marsz/trucht). Na sub38 troche jeszcze za wczesnie. To ze bylo lekko, to oznacza, ze mogly byc wykonane jeszcze troche szybciej, ale nie oznacza, ze to utrzymasz takie tempo przez 10km.
Dzieki KrzysiekKrzychu M pisze:Na 3 tygodnie przed moją życiówką 38.25 biegałem tysiące po 3.35 a ostatni w 3.31 na przerwie 3.15,aleRolli pisze:Powoli...marek84 pisze:Fajnie Ci te kilometrówki weszły. Jeśli takie coś pobiegłeś na wietrze i jeszcze sam piszesz, że rezerwa była, to walcz o te 37.XX na 10km, nie ma co się zadowalać półśrodkami
od tamtego momentu jeszcze forma rosła.
Też jestem zdania,że na 37:XX jeszcze nie czas ale moje PB powinno być pobite,czego ci Tomku życzę.