Skoor - sala tortur

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:I co test powiedzial? :hejhej:
Test powiedzial ze 59s na 400 (1x) jest mozliwe. :taktak:
PKO
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A na jakiej skali "niezłości" w bieganiu na 400 mnie to plasuje? ;)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:A na jakiej skali "niezłości" w bieganiu na 400 mnie to plasuje? ;)
Sub60. Tak jak kazdy "sub".

Duzo w twoim wieku tak szybko nie pobiegnie, a im starszy tym gorzej. Wczoraj scigalismy sie z mlodymi na treningu... Chlopaki 56-57s... a ja musialem przerwac po 200m :ojnie:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z ciekawosci wklepalem taki wynik na 400 w kalkulator danielsa. Wynik na dyche 30min :hahaha: szkoda, ze to sie tak nie przeklada ;)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To co by napisal Daniels na wyniki 44s/400? Ach ten Daniels...
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hahaha:

To by byla pierwsza predkość kosmiczna ;)
Awatar użytkownika
MikeWeidenbaum
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27

Nieprzeczytany post

Sub60 na 400 fajny wynik i jak jest szansa "odhaczyć" to na pewno warto, choćby dla własnej satysfakcji. Ale wynik zupełnie "nieprzekładalny" na dłuższe, mi (58,9) się nie przełożyło nawet na 800 (2:14). Tęskno mi za szybkim bieganiem jak patrze na takie treningi. Ładnie weszło ;).

Skyrim potrafi zaburzyć poczucie czasu to fakt, mi wczoraj się udzielił sentyment i przyciąłem w HoMM 3, syndrom "jeszcze jedna tura i spać" i też nagle się zrobiła 2 w nocy :D.
hansel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39

Nieprzeczytany post

Witaj
Śledzę Twojego bloga na bieganie.pl od dłuższego czasu, z racji że jesteśmy w podobnym wieku i też pochodzę z okolic TBG a jakiś czas temu byliśmy na podobnym poziomie. No ale w tym sezonie odpaliłeś z formą, jestem pod wrażeniem.
Te ostatnie interwały mega mocne.
Nie wyczytałem tego wcześniej, zdradzisz może jaką przerwę robisz pomiędzy odcinkami? wiem że 4min, ale w tym czasie trucht? jaki dystans/tempo truchtu?
No i jakie masz HRmax, no bo ja tętno 167 to osiągam czasami pod koniec swoich wybiegań w tempie 5:00:).
Widzę, że ciągnie Cię w kierunku biegów średnich. Wpadnij w przyszłym sezonie do stolicy na Warsaw Track Cup, może będzie okazja się pościgać;)

pozdr
Michal
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fajnie Ci te kilometrówki weszły. Jeśli takie coś pobiegłeś na wietrze i jeszcze sam piszesz, że rezerwa była, to walcz o te 37.XX na 10km, nie ma co się zadowalać półśrodkami ;)
biegam ultra i w górach :)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marek84 pisze:Fajnie Ci te kilometrówki weszły. Jeśli takie coś pobiegłeś na wietrze i jeszcze sam piszesz, że rezerwa była, to walcz o te 37.XX na 10km, nie ma co się zadowalać półśrodkami ;)
Powoli...
To byly typowe VO2max tysiaczki. Czyli planowane w 3km-tempo, dlatego tez dosc dlugie przerwy w 4 minuty (takie przerwy robi sie w marszu lub w 50/50% marsz/trucht). Na sub38 troche jeszcze za wczesnie. To ze bylo lekko, to oznacza, ze mogly byc wykonane jeszcze troche szybciej, ale nie oznacza, ze to utrzymasz takie tempo przez 10km.
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
marek84 pisze:Fajnie Ci te kilometrówki weszły. Jeśli takie coś pobiegłeś na wietrze i jeszcze sam piszesz, że rezerwa była, to walcz o te 37.XX na 10km, nie ma co się zadowalać półśrodkami ;)
Powoli...
To byly typowe VO2max tysiaczki. Czyli planowane w 3km-tempo, dlatego tez dosc dlugie przerwy w 4 minuty (takie przerwy robi sie w marszu lub w 50/50% marsz/trucht). Na sub38 troche jeszcze za wczesnie. To ze bylo lekko, to oznacza, ze mogly byc wykonane jeszcze troche szybciej, ale nie oznacza, ze to utrzymasz takie tempo przez 10km.
Na 3 tygodnie przed moją życiówką 38.25 biegałem tysiące po 3.35 a ostatni w 3.31 na przerwie 3.15,ale
od tamtego momentu jeszcze forma rosła.
Też jestem zdania,że na 37:XX jeszcze nie czas ale moje PB powinno być pobite,czego ci Tomku życzę. :taktak:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hansel pisze:Witaj
Śledzę Twojego bloga na bieganie.pl od dłuższego czasu, z racji że jesteśmy w podobnym wieku i też pochodzę z okolic TBG a jakiś czas temu byliśmy na podobnym poziomie. No ale w tym sezonie odpaliłeś z formą, jestem pod wrażeniem.
Te ostatnie interwały mega mocne.
Nie wyczytałem tego wcześniej, zdradzisz może jaką przerwę robisz pomiędzy odcinkami? wiem że 4min, ale w tym czasie trucht? jaki dystans/tempo truchtu?
No i jakie masz HRmax, no bo ja tętno 167 to osiągam czasami pod koniec swoich wybiegań w tempie 5:00:).
Widzę, że ciągnie Cię w kierunku biegów średnich. Wpadnij w przyszłym sezonie do stolicy na Warsaw Track Cup, może będzie okazja się pościgać;)

pozdr
Michal
Przerwe generalnie robie w zaleznosci od samopoczucia. Wczoraj to bylo okolo 3:15 truchtem i 45s lekkiego marszu. Jak jest gorszy dzien i interwaly ida ciezej to zmieniam proporcje. HRmax nie mam zmierzonego przypuszczam, ze bedzie to cos w okolicy 185-190.
Rolli pisze:
Powoli...
Nawet na to specjalnie nie licze. W zupelnosci nie licze na utrzymanie tempa 3:35 na 10km. To jest zupelnie nierealne. Najbardziej realnym bedzie start po 3:50, a po 6km sie zobaczy.

Krzychu M pisze:
Rolli pisze:
Powoli...
Na 3 tygodnie przed moją życiówką 38.25 biegałem tysiące po 3.35 a ostatni w 3.31 na przerwie 3.15,ale
od tamtego momentu jeszcze forma rosła.
Też jestem zdania,że na 37:XX jeszcze nie czas ale moje PB powinno być pobite,czego ci Tomku życzę. :taktak:
Dzieki Krzysiek :)
Awatar użytkownika
sosik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:49
Życiówka w maratonie: 2:58:50

Nieprzeczytany post

Bardzo dobrze to poszło. Przy dobrych warunkach jest szansa zakręcić się koło 38:00. Będę trzymał kciuki. Tak jak pisałem, że na dyszkę już mnie przegoniłeś :) ( dobrze, że nie biegasz maratonów :hahaha: )
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!

Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Maratony dopiero jak będzie 35/10. Przynajmniej tak sobie obiecałem, ale może być tak, że i wtedy mi się nie będzie chciało :hahaha:

Za to połówkę sobie pewnie strzelę na wiosnę :hejhej:
Dariush
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja na tydzień przed życiówką też biegłem bardzo podobne tysiączki. Przed biegiem zakładałem sobie bardzo podobną taktykę (ja miałem ciągnąć ok 3'50'' do 7 km) i przed startem też bardziej myślałem o 38:30 niż 37:xx. U mnie się skończyło sub38 czego i tobie życzę :)
Tu kiedyś był link do bloga i komentarzy :)
New Balance but biegowy
Zablokowany