Czekamy

Moderator: infernal
Właśnie zaliczyłem sobie taki bieg z kolegą i zauważyłem, że moje Endo liczy niemal identycznie jak jego Garmin. Po drodze podawał tempo, które zgadza się z moim endomondo. Przecież wcześniej Endo często gubił sygnał, a potem nagle przestał się gubić i moje tempa przy okazji nieco spadły. I już wiem w czym problem. To nie był winny program tylko model telefonu. Wcześniej biegałem ze starym LG P250, niedawno wymieniłem na LG L5.Plague pisze:Aaaa co do endo, to zawsze mówiłem, że to gówno! Lepiej na mapie zobaczyć ile ma nasza stała trasa, będzie bardzo dokładnie.
pamiętaj że satelity też cię widzą na plasko....endo tez nieuwzględnia wzniesień...dlatego czym wiecej zróżnicowany teren tym większe przekłamanie...szczególnie na czasie...na odległości nie jest aż tak tragicznie..kamilwroblewski78 pisze:Właśnie zaliczyłem sobie taki bieg z kolegą i zauważyłem, że moje Endo liczy niemal identycznie jak jego Garmin. Po drodze podawał tempo, które zgadza się z moim endomondo. Przecież wcześniej Endo często gubił sygnał, a potem nagle przestał się gubić i moje tempa przy okazji nieco spadły. I już wiem w czym problem. To nie był winny program tylko model telefonu. Wcześniej biegałem ze starym LG P250, niedawno wymieniłem na LG L5.Plague pisze:Aaaa co do endo, to zawsze mówiłem, że to gówno! Lepiej na mapie zobaczyć ile ma nasza stała trasa, będzie bardzo dokładnie.
P250 nie łapał sygnału w domu lub po wejściu go gubił L5 nie ma z tym problemu i chwila moment łapie sygnał w budynku. Kiedyś musiałem czekać na sygnał nawet 2 minuty - teraz nawet poniżej 10 sekund łapie.
A co do tras z map to trochę się przejechałem na nich - liczyłem/wytyczałem z Google Maps i były zaniżone co do znanej trasy. Chyba dlatego, że tam nie weźmie wzniesień pod uwagę jak na grafice poniżej. A - trasa z mapy; B - faktyczna trasa.
Wybaczamkamilwroblewski78 pisze:Z racji tego, że mi przeszło szybciej niż bym się spodziewał - przepraszam wszystkich forumowiczów, za całe to zamieszanie. To był zwykły chwilowy dół i tyle.
Wiesz ale ja też pisałem na ten temat (był gdzieś tu wątek o endomondo), bo wkurzało mnie jak dokładał ponad 1 km na 17-tu km. Teraz jest może nie idealnie ale całkiem nieźle.Plague pisze:A z tym endomondo to taki skrót myślowy. Wiadomo, że to nie od jest niedokładny, tylko gps z tele.