bleez - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cudnie z tym easy w okolicach 5'/km no i te 100 pompek :).

Pochwalę się, że jak byłem 16 latkiem, to jednorazowo 100 potrafiłem zrobić - najlepszy w 3 równoległych klasach byłem... a Teraz? Może 30 :(.

Jak czytam Wasze dzienniczki, to naprawdę mi tak szkoda, że zaniechałem biegania. Nigdy już tego nie zrobię, jeśli będę zdrowy. Naprawdę widać olbrzymie postępy u Ciebie i tych, którzy nie zaprzestali biegania!
PKO
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

ehhhh ja jak byłem w podstawówce to może nie 100 naraz ale regularnie 50 potrafiłem zrobić - rekord to 70 w jednym rzucie. Teraz 50 robię, ale w seriach i to z odpoczynkiem. No ale wtedy to byliśmy piękni i młodzi i wysportowani....teraz zostało tylko "i"...pozdro
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie jest tak źle, żeby nie mogło być lepiej. Przecież całkiem realne jest to, że będziemy sprawniejsi niż jako osiemnastolatkowie... Z odpowiednią dozą ćwiczeń i chęci jest to bardzo prawdopodobne. A Ty na dobrej drodze jesteś - te ćwiczenia procentują ostro!
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

1. A po Wawie czemu nie biegasz?? boisz sie ze sie zgubisz?? tym lepeij wyjdzie więcej kilometrów bo będziesz musiał wrócić :)
2. Z tym basenem to tak jakbym widział Typta! no normalnie to samituto :) pamiętam jak pierwszy raz go wrzuciłem na 1.20m to sie chciał utopić :)
potem już leżał na plecach i go podtrzymywałem i puki czół moje palce na plecach to sie unosił a jak oderwałem na milimetr to sie topił...
teraz to wielu wielu wieeeeelu walkach umie już pływać na plecach (żadne to pływanie) i strzałką przepłynie spory kawałek tzn póki ma powietrze w płucach :)
rękami sie gubi i jeszcze boi sie głębokości ale damy rade :)
ciekawostka dlaczego Typ bał sie wody?
Pewnego dnia z grupką kolegów 8 letni Typtek poszedł nad wisłe na plaże i wpadli na genialny pomysł kto dalej dojdzie ku środkowi wisły.
Typ wygrał! doszedł najdalej woda mu nogi podcięła i płynął tak na plecach próbując sie czegoś złapać :) koledzy biegli obok i krzyczeli nie toń nie toń a Typtek dryfował w końcu udało mus ie złapać jakiegoś badyla i wydostać z wody... przedryfował tak podobno (nie było mnie przy tym znam tylko z opowieści) ponad 2,5km ;) i dopiero JA okiełznałem jego lęk przed wodą :)!!! YEAH!
ale sie upisałem.. jak głupi...
tak czy inaczej w końcu sie nauczysz pływać znowu :)
Awatar użytkownika
aktyna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bleez no nie żartuj, jak jesteś w Wawie to musisz pozwiedzać :oczko: podaj tylko dzielnicę w której się zatrzymasz a zaraz podpowiemy ci parę miejscówek do biegania. A co będziesz łaził po centrach handlowych....lepiej zabieraj buty i w teren :usmiech:
Im trudniej tym lepiej

mój blog
komentarze do bloga
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No w samiuteńkim centrum, dokładnie na ulicy Jasnej nocuje. Problem jest taki, że zajęcia kończę ok 17 i wieczorne bieganie po mieście, którego kompletnie nie znam nie wiem czy wyjdzie mi dobrze.

Z tym pływanie to się pewno przekonam, tylko to wymaga czasu. Rzeczywiści obecność na głębi kogoś kto w razie czego poda łapę na pewno by pomogła.

Pozdro
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bleeeeez chłopie! Witaj wśród pierdół wodnych! Jak mi miło, że nie tylko ja nie umiem pływać w wieku *dziestu lat! Zazdroszczę Ci tego basenu. Gdybym miał jakiś blisko na pewno bym spróbował. No i jak na Jasnej mieszkasz, to masz pod nosem Ogród Saski - tam można pętelki trzaskać. Obadaj na Zumi i pobiegnij - nic Ci nie będzie :)
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:Bleeeeez chłopie! Witaj wśród pierdół wodnych! Jak mi miło, że nie tylko ja nie umiem pływać w wieku *dziestu lat! Zazdroszczę Ci tego basenu.
Zobaczymy, czy się szybko nie zniechęcę :D

No fakt Ogród Saski jest blisko mnie, może się skusze i pójdę wybadać teren...
Awatar użytkownika
aktyna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50 min

Nieprzeczytany post

a jak ci bieganie nie będzie szło to sprint przez ogród saski do "Przekąski i zakąski" vis a vis Bristolu. Czynne 24 h wszystko od wódki po kiełbaski, smalec i śledzia po 7 zł. Poznasz skisłą śmietankę warszawską. :oczko:
Im trudniej tym lepiej

mój blog
komentarze do bloga
ar2r
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

No proszę - basen :)
Pływanie jest super i bardzo proste trzeba złapać tylko ten odpowiedni myk i później powtarzać go w nieskończoność. Dobrze, że zacząłeś z tym basenem jak będziesz w moim wieku to może zaczniesz eksperymentować z TRI :)
Życzę sukcesów i nie bój się głębokości, jak pływasz gdzie jest 1,5 m wody to tak samo będziesz pływał tam gdzie jest 15 metrów głębokości. Są bojki wzdłuż torów tak więc próbuj i bez paniki - obiecuję, że się uda! Masz moje słowo.
ps. może się kiedyś trafimy. Chodzę raczej po pracy tak więc ok 16 do 17
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Pewno przy którejś okazji rzucę się i na głęboką wodę – oby zakończyło się to sukcesem – bo jak pójdę na dno to będą to moje ostatnie słowa wypisane na blogu.
rzucanie się na głęboką wodę nie musi być miarą skutecznej nauki pływania i przyjemności :hej:

koniecznie wyposaż się w okularki do pływania, żeby móc podziwiać podwodny świat :) (trzeba dobrze przymierzyć przed zakupem, czy wygodnie leżą na nosie i dobrze trzymają się oczu).. płetwy też dają niezła frajdę..

wybrałbym się na basen, ale to cholerne uczulenie na chlor :smutek:
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak będziesz w moim wieku to może zaczniesz eksperymentować z TRI :)
Arek, nie mówię nie, ale do tego to jeszcze dłuuuuuga droga.
Może uda się trafić na basenie, tylko moje godziny to raczej będą 20 - 21 albo w weekendy wcześniej rano.
rzucanie się na głęboką wodę nie musi być miarą skutecznej nauki pływania i przyjemności :hej:
Piotrek z tym rzucaniem na głęboką wodę to miałem na myśli po prostu pływanie na basenie sportowym :hej: . O okularkach pewnie też pomyślę, ale w przyszłości.... na razie wrażeń mam dość :hej:
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

aktyna pisze:a jak ci bieganie nie będzie szło to sprint przez ogród saski do "Przekąski i zakąski" vis a vis Bristolu. Czynne 24 h wszystko od wódki po kiełbaski, smalec i śledzia po 7 zł. Poznasz skisłą śmietankę warszawską. :oczko:
Oj Aktyna nie kuś....
ar2r
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

bleez pisze:do tego to jeszcze dłuuuuuga droga.
To co, że niby ja taki stary jestem, albo Ty taki młody :) :) :)
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ar2r pisze:
bleez pisze:do tego to jeszcze dłuuuuuga droga.
To co, że niby ja taki stary jestem, albo Ty taki młody :) :) :)
Nie, nie w tym sensie. Chodzi o to, że długa droga mojej nauki pływania :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ